Rusland

Rusland

Rusland Rusland (officielt navngivet Den Russiske Føderation (Rossiyskaya Federatsiya på russisk)) er med hele 17.098.242 kvadratkilometer den største land i hele verden. Rusland er desuden inddelt i hele 83 forskellige regioner, der alle har forskellige grader af autonomi, men dog med lige repræsentation i Dumaen samt i Føderationsrådet. I Rusland hedder hovedstaden Moskva.

Rusland rummer desuden hele 140.041.246, der primært er bosat i den vestlige del af landet på grund af det hårde klima i den østlige del af landet. Rusland grænser i øvrigt op til en lang række lande Azerbaijan, Hviderusland, Kina, Estland, Finland, Georgien, Kazakhstan, Nord-Korea, Letland, Litauen (Kaliningrad Oblast), Mongoliet, Norge, Polen og Ukraine.

Rusland

Rejseforsikring

Det er vigtigt at du tegner en privat rejseforsikring, da du ikke er dækket af EU´s blå kort.

Valuta

Rusland har deres egen valuta som kaldes rubler – Du kan benytte internationale betalingskort mange steder i Rusland, dog er det ofte en god idé at have kontanter på dig, især hvis du er væk fra de lidt større byer.

Drikkepenge i Rusland

Hvis du befinder dig i et turistområde, så kan der komme på tale at give 10 procent i drikkepenge, hvis du har oplevet en god service. Ellers så er drikkepenge ikke udbredt i Rusland.

Rusland

Visumregler

Der er visumpligt i Rusland.

Du skal være i besiddelse af et pas, som er gyldigt minimum 6 måneder udover dit opholds varighed. Dit pas skal mindst have 2 frie blanke sider.

Et turistvisum er det mest almindelige (30 dages varighed). Det opnår du ved at sende følgende ting til det russiske konsulat:

  1. Dit pas.
  2. En udskrivning af dit ansøgningsskema. (Det kan findes online her: visa.kdmid.ru)
  3. Pasfoto som er limet fast til ansøgningsskemaeet.
  4. En turist voucher og en bekræftelse af modtagning af dig som turist. Det er 2 dokumenter som du enten anskaffer via et russisk rejsebureau (Som er akkrediteret det Russiske udenrigsministerium), eller via et hotel i Rusland, hvor du planlægger at opholde dig. Dette skal også være godkendt af deres udenrigsministerium.

Der er en del forskellige regler, afhængigt af hvilket visum du skal have fat i. Det er vigtigt at du i god tid undersøger de gældende regler. Du kan læse meget mere om visum på den Russiske ambassades hjemmeside.

Vaccinationer

Afhængigt af hvor i Rusland du skal rejse og hvordan dit rejseforløb ser ud, så bør du vaccineres mod en række sygdomme. Snak med din læge om hvilke der er relevant for din rejse. Det vil typisk være Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Stivkrampe og TBE (Centraleuropæisk hjernebetændelse).

Sikkerheden

Der fraråde alle rejser til Nordossetien, Dagestan, Ingustjetien og Tjetjenien. Desuden anbefales der at foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, hvis man ønsker at rejse til nogle af de øvrige nordkaukasiske regioner, eller til den østlige eller sydlige del af Stavropol-regionen.

Der sker desværre til tider terrorhandlinger i Rusland, derfor bør der udvises forsigtighed, hvis man færdes i områder med mange mennesker.

Den største risiko for en negativ oplevelse, det er primært lommetyve, så opbevar altid dine værdier så sikkert som muligt.

Du kan læse udenrigsministeriets rejsevejledning til Rusland her.

Alkoholpolitik

18 år grænsen for at du må købe alkohol.

Rusland

[Total:1    Gennemsnit:2/5]

Skriv et svar