Rusland

Rusland (officielt navngivet Den Russiske Føderation (Rossiyskaya Federatsiya på russisk)) er med hele 17.098.242 kvadratkilometer den største land i hele verden. Rusland er desuden inddelt i hele 83 forskellige regioner, der alle har forskellige grader af autonomi, men dog med lige repræsentation i Dumaen samt i Føderationsrådet. I Rusland hedder hovedstaden Moskva.

Rusland rummer desuden hele 140.041.246, der primært er bosat i den vestlige del af landet på grund af det hårde klima i den østlige del af landet. Rusland grænser i øvrigt op til en lang række lande Azerbaijan, Hviderusland, Kina, Estland, Finland, Georgien, Kazakhstan, Nord-Korea, Letland, Litauen (Kaliningrad Oblast), Mongoliet, Norge, Polen og Ukraine.

Rusland

Rejseforsikring

Det er vigtigt at du tegner en privat rejseforsikring, da du ikke er dækket af EU´s blå kort.

Valuta

Rusland har deres egen valuta som kaldes rubler – Du kan benytte internationale betalingskort mange steder i Rusland, dog er det ofte en god idé at have kontanter på dig, især hvis du er væk fra de lidt større byer.

Drikkepenge

Hvis du befinder dig i et turistområde, så kan der komme på tale at give 10-15 procent i drikkepenge, hvis du har oplevet en god service. Ellers så er drikkepenge ikke udbredt i Rusland.

Rusland

Visumregler

Der er visumpligt i Rusland.

Du skal være i besiddelse af et pas, som er gyldigt minimum 6 måneder udover dit opholds varighed. Dit pas skal mindst have 2 frie blanke sider.

Et turistvisum er det mest almindelige (30 dages varighed). Det opnår du ved at sende følgende ting til det russiske konsulat:

 1. Dit pas.
 2. En udskrivning af dit ansøgningsskema. (Det kan findes online her: visa.kdmid.ru)
 3. Pasfoto som er limet fast til ansøgningsskemaeet.
 4. En turist voucher og en bekræftelse af modtagning af dig som turist. Det er 2 dokumenter som du enten anskaffer via et russisk rejsebureau (Som er akkrediteret det Russiske udenrigsministerium), eller via et hotel i Rusland, hvor du planlægger at opholde dig. Dette skal også være godkendt af deres udenrigsministerium.

Der er en del forskellige regler, afhængigt af hvilket visum du skal have fat i. Det er vigtigt at du i god tid undersøger de gældende regler. Du kan læse meget mere om visum på den Russiske ambassades hjemmeside eller via udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/rusland-pas-og-visum/

Mad og drikke

Der er rig mulighed for at spise fastfood eller vestligt mad mange steder, men det russiske køkken er spændende og anbefalesværdigt. Her er der ofte små forretter, f.eks. som kaviar, fisk eller lignende, mens hovedretten typisk er en ret bestående af oksekød, svin eller får.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vand fra hanerne og du bør holde dig til vand på flaske.

Overnatning

I Rusland er hotellerne af en meget varierende standard. Det kan være lige fra den højeste luksus, hvor alt er perfekt, til tvivlsomme steder der ligner et levn fra sovjettiden. Er man heldig og gør man sit forarbejde ordentligt, kan man finde nogle ok hoteller til en rimelig pris.

Der er efterhånden også mange muligheder for at leje sig ind i private hjem eller bo på bed and breakfast og lignende. Der findes også en del vandrehjem, af meget forskellige kvalitet.

Vaccinationer

Afhængigt af hvor i Rusland du skal rejse og hvordan dit rejseforløb ser ud, så bør du vaccineres mod en række sygdomme. Snak med din læge om hvilke der er relevant for din rejse. Det vil typisk være Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Stivkrampe og TBE (Centraleuropæisk hjernebetændelse).

Lokal transport

De russiske indenrigsfly er kendt for deres dårlige sikkerhed, så det frarådes at flyve indenrigs i Rusland, hvis man kan undgå det. Hvis man vil flyve, så anbefales det at booke via de større og kendte selskaber.

Tognettet er godt i Rusland. Det er billigt at rejse med tog og vognene er ofte af en ok standard. Det tager dog lang tid af rejse med tog, da afstandende er store.

Der findes mange busser og det er en god måde at rejse mellem mindre byer. Kommer man ud i udkantsrusland, er busser ofte den eneste rigtige mulighed for at transportere sig rundt. Priserne er gode, men man skal passe på lommetyve og lign.

I alle de større byer er der rig mulighed for at rejse med taxa. Man bør aftale prisen på forhånd og man bør være opmærksom på at sprogbarrieren kan besværliggøre processen.

Bedste rejsetidspunkt

Rusland er jo et enormt stort land, derfor vil det bedste rejsetidspunkt afhænge af destinationen. Det er dog varmest i Rusland i Juli og August. Det er også her at det er højsæson for turister, men det er også måneder hvor der er høj fugtighed. De tidlige sommermåneder og det tidlige efterår er også gode rejsetidspunkter. Om vinteren bliver det ekstremt koldt i dele af Rusland.

Sikkerheden

Der fraråde alle rejser til Nordossetien, Dagestan, Ingustjetien og Tjetjenien. Desuden anbefales der at foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, hvis man ønsker at rejse til nogle af de øvrige nordkaukasiske regioner, eller til den østlige eller sydlige del af Stavropol-regionen.

Der sker desværre til tider terrorhandlinger i Rusland, derfor bør der udvises forsigtighed, hvis man færdes i områder med mange mennesker.

Den største risiko for en negativ oplevelse, det er primært lommetyve, så opbevar altid dine værdier så sikkert som muligt.

Du kan læse udenrigsministeriets rejsevejledning til Rusland her.

Alkoholpolitik

18 år grænsen for at du må købe alkohol.

Rusland

En kommentar til “Rusland”

 1. Hej rejstil.dk
  vil gerne høre hvad man behøver for at rejse til rusland en uge, ved en veninde.
  altså med visum osv.
  Mvh jakob k hansen

  Svar

Skriv en kommentar