Hviderusland

Rejseguide til Hviderusland

HvideruslandHviderusland (der officielt går under navnet Republikken Hviderusland) er et land, der er beliggende i den østlige del af Europa. Hviderusland grænser desuden op til Rusland i de østlige og nordøstlige dele af landet, Letland i den nordlige del af landet, Litauen i den nordvestlige del af landet, Polen i den vestlige den af landet og slutteligt, Ukraine i den sydlige del af landet.Der bor omkring 9,5 millioner mennesker i Hviderusland, og hovedstaden hedder Minsk. Nationalsproget er hviderusisk, men der tales også russisk i landet.

Hviderusland har tidligere været en sovjetisk republik, men landet blev selvstændig 25. december 1991, da Den Hviderussiske Socialistiske Sovjetrepublik erklærede landet uafhængigt fra Sovjetunionen.

Landet har et samlet areal på 207,594 kvadratkilometer.

Hviderusland

Visum

Skal du til Hviderusland? Så er der visumpligt. Det kræver du har mindst 2 blanke sider i dit pas, og at dit pas er gyldigt minimum 90 dage ud over ophold.

Der er nogle ret specielle betingelser i forhold til indrejse i landet og visum. Du kan læse om dem hos udenrigsministeriet og Hvideruslands ambassade i Tyskland.

Du skal have en gyldig sygeforsikring ved indrejse.

Skal du opholde dig i Hviderusland, så skal du registrerer dig hos myndighederne indenfor 3 arbejdsdage. Dette sker typisk via ens hotel eller lign, og det er noget din vært skal sørge for. Husk at disse informationer kan være forældet, da betingelserne kan ændres hurtigt. Husk derfor at undersøge reglerne grundigt og i god tid inden din rejse.

Hviderusland

Rejseforsikring

Skal du besøge Hviderusland, så er det rigtig vigtigt at du finder en god rejseforsikring. Det kan blive en stor økonomisk byrde, hvis du bliver ramt af uheld eller sygdom uden forsikring.

Valuta i Hviderusland

I Hviderusland benytter man hviderussiske rubler. Du kan benytte VISA og Mastercard på nogle hoteller, butikker og restauranter – Dog accepteres American Express ikke.

Drikkepenge

Typisk er drikkepenge ikke en del af regningen, men den er helt frivillig (og værdsat). Oplever du en god service, så kan det være på plads at give 5 procent oveni beløbet. Der forventes hellere ikke drikkepenge på hoteller eller i taxier, men også her det selvfølgelig værdsat.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent alle dage – minus søndag. Der kan dog være middagslukket i nogle af dem.

Alkohol

For at købe alkohol skal du mindst være 18 år gammel.

Vaccinationer

Hvis man planlægger en rejse til Hviderusland, bør man ligeledes planlægge en tur forbi lægen, for at blive vaccineret mod nogle af de sygdomme, der eksisterer i landet. Dette er især Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Alle tre sygdomme kan man blive vaccineret mod hos sin læge, der naturligvis også vil være i stand til at informerer en om landets sygdommene, såfremt man har nogle spørgsmål. Skal du på en længere rejse, kan det være relevant med yderligere vaccinationer.

Kort over landet

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar