Hviderusland

Hviderusland (der officielt går under navnet Republikken Hviderusland) er et land, der er beliggende i den østlige del af Europa. Hviderusland grænser desuden op til Rusland i de østlige og nordøstlige dele af landet, Letland i den nordlige del af landet, Litauen i den nordvestlige del af landet, Polen i den vestlige den af landet og slutteligt, Ukraine i den sydlige del af landet.Der bor omkring 9,5 millioner mennesker i Hviderusland, og hovedstaden hedder Minsk. Nationalsproget er hviderusisk, men der tales også russisk i landet.

Hviderusland har tidligere været en sovjetisk republik, men landet blev selvstændig 25. december 1991, da Den Hviderussiske Socialistiske Sovjetrepublik erklærede landet uafhængigt fra Sovjetunionen.

Landet har et samlet areal på 207,594 kvadratkilometer.

Hviderusland

Visum

Skal du til Hviderusland? Det kræver du har mindst 2 blanke sider i dit pas, og at dit pas er gyldigt minimum 90 dage ud over ophold.

Der er nogle ret specielle betingelser i forhold til indrejse i landet og visum. Du kan læse om dem hos udenrigsministeriet og Hvideruslands ambassade i Tyskland.

 • Der er mulighed for visumfrit ophold i visse områder. Ved “Brest” og “Grodno – Augustowkanalen” – Det kræves dog at du får et anerkendt hviderussisk rejsebureau til at arrangere din rejse. Der er også mulighed for at forlænge opholdet.
 • Der er også mulighed for at rejse visumfrit i max 30 dage, hvis du rejser ind via den internationale lufthavn i Minsk.
 • Ved længere ophold kræves der visum – men det kræves dog at du er inviteret af en person eller organisation og at den person eller organisation overholder reglerne (Giver din invitation til immigrationsmyndighederne indst 2 dage inden ankomst)
 • Rejseforsikring er påkrævet. Du kan læse nærmere om reglerne på den hviderussiske ambassades hjemmeside.
 • Det kræves at du har penge nok til at kunne finansiere dit ophold. (20 euro som minimum pr. dag).

Skal du opholde dig i Hviderusland, så skal du registrerer dig hos det lokale politi indenfor 5 dage. Husk at disse informationer kan være forældet, da betingelserne kan ændres hurtigt. Husk derfor at undersøge reglerne grundigt og i god tid inden din rejse.

Hviderusland

Rejseforsikring

Skal du besøge Hviderusland, så er det rigtig vigtigt at du finder en god rejseforsikring. Det kan blive en stor økonomisk byrde, hvis du bliver ramt af uheld eller sygdom uden forsikring. Desuden er det et krav fra myndighederne.

Valuta i Hviderusland

I Hviderusland benytter man hviderussiske rubler. Du kan benytte VISA og Mastercard på nogle hoteller, butikker og restauranter – Dog accepteres American Express ikke.

Drikkepenge

Typisk er drikkepenge ikke en del af regningen, men den er helt frivillig (og værdsat). Oplever du en god service, så kan det være på plads at give 5 procent oveni beløbet. Der forventes hellere ikke drikkepenge på hoteller eller i taxier, men også her det selvfølgelig værdsat.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent alle dage – minus søndag. Der kan dog være middagslukket i nogle af dem.

Alkohol

For at købe alkohol skal du mindst være 18 år gammel.

Vaccinationer

Hvis man planlægger en rejse til Hviderusland, bør man ligeledes planlægge en tur forbi lægen, for at blive vaccineret mod nogle af de sygdomme, der eksisterer i landet. Dette er især Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Alle tre sygdomme kan man blive vaccineret mod hos sin læge, der naturligvis også vil være i stand til at informerer en om landets sygdommene, såfremt man har nogle spørgsmål. Skal du på en længere rejse, kan det være relevant med yderligere vaccinationer.

Vejret

I Hviderusland er der fastlandsklima. Somrene er varme og behagelige, mens vintrene kan være meget kolde. Fra Maj til Oktober er der en gennemsnitstemperatur på mellem 10 og 20 grader i løbet af dagen, mens temperaturen om natten falder til 0 til 10 grader.

2 kommentarer til “Hviderusland”

 1. Hej
  Jeg har serbiske pas med opholdtilladelse permanent i Danmark.

  Jeg skal til kort weekend ophold til Minsk , med ophold i hotel og retur billet fra 8-11 august 19.
  Skal jeg har Visum for 3 dags ophold?

  Svar
 2. Hej
  Jeg har en Rejsedokument, har boet i danmark mere end 20 år, og er i beskæftig! Lønsidel anmodes.
  Vil spørge om man skal ha visum for at rejse kun 3-4 dag til Hviderusland, hvis man allerede booket hotel i Minsk.

  Mvh
  Adam

  Svar

Skriv en kommentar