Finland

Rejseguide til Finland

FinlandFinland (officielt Republikken Finland) er et skandinavisk land, der er beliggende i Nordeuropa. Finland har kystlinjer til Østersøen i den sydvestlige del af landet, Finske Bugt i den sydøstlige del af landet og den Botniske Bugt i den vestlige del af landet. Landet deler desuden også landegrænser med Sverige, Norge samt Rusland.

Finland har et samlet areal, der lyder på 338.424 kvadratkilometer, hvoraf hele 10 procent af dette areal består af vand. Landets areal er på 338.000 km² – hvilket ca. er 8 gange større end Danmark. Der bor omkring 5,3 millioner mennesker i Finland, og hovedstaden Helsinki er den største med omkring 560.000 mennesker. I Finland er nationalsproget finsk.

Landet har i øvrigt været en del af Sverige. Finland har også været et stort fyrstedømme i det Russiske Kejserrige, i perioden fra 1809 til 1917.

Finland sø

Kort over Finland

Pas

Der er visumfrit i alle de nordiske lande. Der er hellere ikke krav om at man medbringer pas, du skal dog kunne identificerer dig selv via billedlegitimation. Desuden kan du opleve at fly eller færgeselskaber har krav om visning af pas.

Rejseforsikring?

Skal du besøge Finland, så kan det blå EU sygesikringskort give dig samme betingelser som de lokale. Husk dog det ofte kan være fornuftigt at tegne en privat rejseforsikring, som kan hjælpe dig med retshjælp, hjemtransport, mm.

Valuta

I Finland er de hoppet på euroen. Du kan benytte de kendte internationale betalingskort de i de fleste større forretninger, hoteller og restauranter. Du kan også veksle rejsechecks i mange banker og på vekselkontorer. Du kan på Åland og i det vestlige Lapland benytte Svenske kroner. Norske kroner kan benyttes i grænseområdet i det nordlige Lapland.

Drikkepenge

Du skal ikke betale drikkepenge i Finland – da det typisk er medregnet i prisen.

Nordlys - Finland

Åbningstider

Bankerne åbner typisk omkring 9.15 og lukket 16.15 i hverdagene, og har lukket i weekenderne. Forretninger har typisk åbent hver dag, dog med lidt kortere åbningstider i weekenden. I Finland har monopolforretningen ALKO tilladelse til at sælge alkohol, de har typisk åbent fra omkring 9 til 18, fra mandag til torsdag, og 9 til 20 om fredagen. Om lørdagen har de åbent fra 9 til 18, og de har lukket om søndagen. Alle vores tider er selvfølgelig vejledende, da det varierer meget.

[Total:4    Gennemsnit:2/5]

Skriv et svar