Polen

Polen (officielt er landet navngivet Republikken Polen) er et land, der er beliggende i Centraleuropa. Polen grænser op til Tyskland i den vestlige del af landet, Tjekkiet og Slovakiet i den sydlige del af landet, Ukraine og Hviderusland i den østlige del af landet (landet grænser også op til Litauen og Rusland i form af Kaliningrad-enklaven i øst) og slutteligt Østersøen i den nordlige del af landet.

Polen er 312.685 km2 stort – Hvilket ca. svare til 7 gange større end Danmark. Hovedstaden er Warszawa. Lander rummer desuden 38.092.000 indbyggere, hvilket gør landet til det 32. mest befolkede land i verden.

Polen er et undervurderet land at besøge, hvis man er vild med kulturelle oplevelser. Der findes ekstremt mange spændende og unikke oplevelser og det hele er i køreafstand fra Danmark. Det er også et billigt land at besøge, især i forhold til overnatning og restaurantbesøg.

Polen

Rejsetidspunkt

Den primære turistsæson i Polen går fra maj til september, hvor vejret er bedst. Hvis du ønsker at opleve landet uden så mange turister, så kan det også være en unik oplevelse at besøge en af storbyerne om vinteren.

Valuta

Selvom Polen er med i EU, så er landet ikke med i euro samarbejdet, derfor benytter de deres egen lokale valuta Zloty.

Generelt findes der banker overalt i Polen – åbningstiden varierer men ligger typisk mellem 8.00 til 17.00 på hverdage. De fleste større restauranter, hoteller og forretninger tager mod de store internationale kreditkort. Der er gode muligheder for at hæve penge i pengeautomater via dit kort, både i relation til banker, men også på placeringer som i butikscentre, mm.

Drikkepenge

Det er god kutyme at give 10 til 15 procent hvis du oplever god service.

Praktisk information

Alkoholregler

Du skal minimum være 18 år før du må købe alkohol i Polen.

Vigtige telefonnumre

  • Brand: 998
  • Ambulance: 999
  • Politi: 997
  • Ulykke generelt: 112

Drikkevand

Du bør ikke drikke vand direkte fra hanen, da det kan indeholde kemisk rester. Køb vand på flaske, det er både billigt og praktisk.

Forsikring

Du er dækket af af EU´s blå kort. EU´s blå kort kun dækker et år – hvor du får samme betingelser som lokalbefolkningen. Advokathjælp, hjemtransport ved sygdom, osv, er typisk noget du bliver nød til at købe via en privat rejseforsikring.

Skriv en kommentar