Tallinn - Estland

Rejseguide til Estland

Tallinn - EstlandRepublikken Estland (blot Estland i daglig tale) er et land, der er beliggende i den nordøstlige del af Europa. Landet grænser op til Østersøen i den vestlige og nordlige del af landet, Letland i den sydlige del af landet og Rusland i den østlige del af landet.

Estland blev en uafhængig stat tilbage i 1918, men først i 1940 blev landet annekteret af Sovjetunionen. Den 20. august 1991 erklærede Estland sig uafhængig. Arealet er 45.277 km2 – hvilket er en smule mindre end Danmark. Hovedstaden i Estland hedder Tallinn, hvor der bor omkring 405.600 mennesker. I Estland er nationalsprog estisk.

Landet er blevet opdelt i 47 forskellige stæder, der herefter er opdelt i 10 flækker, der derefter er opdelt i 177 byer samt 4.437 landsbyer.

Baltiske hav - Estland

Valuta

Estland er gået over til euroen. Det anbefales at du medbringer kontanter på rejsen, da der er langt mellem hæveautomaterne, og det frarådes at benytte rejsechecks.

Drikkepenge

Drikkepenge er inkluderet i regningen – men det er god stil at runde beløbet op.

Åbningstider i Estland

Tankstationer har typisk døgnåbent – imens bankerne normalt har åbent fra 9 til 16 i alle hverdage, de har lukket i weekenderne. Forretningerne har lukket om søndagen, i hverdagene har de åbent fra 9-18/19, og om lørdagen er det fra 9 til 15. Posthusene har åbent i hverdagene fra 9 til 18, og om lørdagen fra 9.30 til 15 – de har lukket om søndagen. Tiderne er selvfølgelig vejledende.

Sygeforsikring

Da Estland er med i EU, så er du dækket af dit blå sygesikringskort. Det blå EU sygesikringskort dækker dig i op til et år, på de vilkår der er i landet. Der kan dog være meget fornuft i stadig at tegne en privat forsikring, så du er dækket af f.eks. retshjælp.

[Total:1    Gennemsnit:1/5]

Skriv et svar