Tbilisi - Georgien

Sidst opdateret 10/02/2014 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Georgien

Tbilisi - GeorgienGeorgien er et land og tidligere sovjetisk republik, der er beliggende i den vestlige og centrale del af Kaukasus. De tre selvstyrende regioner, Abkhasien, Sydossetien og Adjarien er således også en del af Georgien, der i øvrigt er kendt for sin befolknings lange levealder.

Landet har et samlet areal på 69.700 kvadratkilometer, der rummer 4.600.825 indbyggere. Dette betyder desuden at Georgien har en befolkningstæthed på hele 67,1 indbyggere pr. kvadratkilometer. De fire største byer i Georgien hedder Tbilisi, Kutaisi, Batumi og Rustavi.

Georgien, der som sagt var en tidligere sovjetisk republik, blev erklæret uafhængig fra Sovjetunionen den 9. april 1991.

Tbilisi - Georgien

Sikkerhed

Det frarådes at rejse til Sydossetien eller Abkhasien, eller i grænseområderne dertil. Du kan læse mere om sikkerheden her.

Bedste årstid at besøge landet

Det bedste tidspunkt at besøge Georgien, er maj, juni og september, hvor vejret er godt, men ikke for varmt. I juli og august, der er luftfugtigheden høj og temperaturen kan nå de 40 grader.

Visum til Georgien?

Skal du til Georgien, så er der som dansk statsborger visumfrit i optil 360 dage. Du skal være i besidelse af et pas som har en gyldighed på 60 dage udover opholdets længde.

Valuta

Den lokale valuta er Lari, som kan opdeles i 100 tetri. Der er et bredt udvalg af hæveautomater i landet, hvor du kan benytte Visa, Mastercard, mv.

Kort

Vaccinationer

Ved en længere rejse til Georgien, kan det være relevant at beskytte sig mod Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Stivkrampe og i få tilfælde også Malaria. Hvis du skal opholde dig i Georgien i en kortere periode, behøver du ikke beskytte dig mod Hepatitis B. Vær dog opmærksom på, at Malariarisikoen er meget lille og det kun er i bestemte områder, i bestemte årstider – snak dog med din læge så du får de vigtigt og nødvendige vaccinationer og beskyttelsesmidler.

Forsikring i Georgien

Find en rejseforsikring hvis du skal besøge Georgien. Du er udenfor EU og er ikke dækket af det offentlige sygesikringskort.

Paragliden - Georgien

[Total:2    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar