Kina

Kina (officielt er landet navngivet Folkerepublikken Kina) er et land, der er beliggende i den østlig del af landet. Kina er desuden Østasiens største land samt verdens tredjestørste land (det er kun Rusland og Canada, der er større). Kina rummer desuden cirka en femtedel af hele jordens befolkning, mere præcist rummer Kina et hele 1.345.751.000 indbyggere.

Kina har et samlet areal på hele 9.671.018 kvadratkilometer, hvoraf 2,8 procent af dette består af vand. Kina grænser op til hele 14 lande og 4 have/stræder; Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet, Nordkorea, Gule Hav, Østkinesiske Hav, Formosastrædet, Sydkinesiske Hav, Vietnam, Laos, Burma, Bhutan, Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan.

Kina

 

Valuta

Den lokale valuta er Renminbi (yuan). De fleste banker, større hoteller, lufthavne og nogle indkøbscentre har hæveautomater, hvor du kan benytte dit internationale kreditkort.

Drikkepenge

Selvom det er ulovligt at uddele drikkepenge i Kina, så er det stadig en anvendt praksis. Det er velset at give lidt drikkepenge når man er ude og spise, kører taxi eller til rengøringspersonalet på hotellet.

Rejseforsikring

Husk at finde et godt privat forsikringsselskab. Du kan ikke hjælpes af dit blå EU sygesikringskort. Du skal finde en rejseforsikring som passer til din rejse. Skal du f.eks. lave aktiviteter som er ud over det normale, så kan det være nødvendigt at købe ekstra forsikringer. Det kan f.eks. gælde dykning.

Sikkerhed

Det er generelt sikker at rejse til Kina. Det er dog en god idé at holde sig opdateret på sikkerhedssituationen via udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kina/

Sprog og religion

I Kina snakker de primært kinesisk og mandarin – der er ikke officielt nogle religioner repræsenteret i landet, men i praksis er de fleste enten taoister eller buddhister.

Bedste rejsetidspunkt

Foråret og efteråret (marts/april og september/oktober) er generelt de bedste perioder at rejse til Kina i. I resten af året er der meget fugtigt, varmt eller koldt. Husk dog at det er et meget stort land og der kan være store regionale forskelle.

Visum til Kina

Går ferien til Kina, så skal du ud og søge om visum.

Der er følgende (generelle) regler:

  • Passet skal have en gyldighed mindst 6 måneder udover dit ophold.
  • Børn skal have deres eget pas.

Visumansøgningen starter via dette link – her vil du udfylde hele sit ansøgsningsskema, hvorefter du også kan booke tider til personligt fremmøde i det kinesiske visumcenter i København.

Hvis du blot er på transit, så behøver du typisk ikke visum for kortere ophold (Maks 72 timer). Du skal dog kunne fremvise billet til vidererejse.

Skal du rejse til Hainan provinsen, så behøver du ikke visum til kortere ophold (maks 30 dage). Rejsen skal dog være arrangeret af et anerkendt turistbureau.

Du kan læse om de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kina-pas-og-visum/

Husk at reglerne kan ændres med kort varsel og at vores guide kun er vejledende.

Vaccination

Uanset om rejsen går til den nordlige eller den sydlige del af Kina, anbefales det, at du inden afrejse sørge for at beskytte dig mod en række sygdomme. Ved kortere rejser kan det for eksempel være sygdommene som Hepatitis A, Stivkrampe og Difteri. Det kan også være relevant med beskyttelse mod Malaria, hvis du rejser i bestemte områder. Ved længere rejser kan det også være nødvendigt med vaccination mod Hepatitis B og Japansk hjernebetændelse. Fælles for de fleste af sygdommene er, at man let kan beskytte sig mod dem blot ved vaccination. Dette gælder dog ikke Malaria, som i stedet kræver medicinering.

Dette er kun en vejledning til hvilke vaccinationer der kan være relevante – husk at tage til lægen og få en snak om vaccinationer. Husk også at du bør gøre det i god tid, da nogle af vaccinerne skal tages over en periode. Der kan være krav fra myndighederne om at du skal have et bevis på vaccination mod Gul Feber, hvis du kommer fra et land med Gul Feber.

Overnatning

Hotellerne i Kina vurderes med 1, 2 eller 3 stjerner. De 3 stjernede hoteller er luksushoteller, de 2 stjernede er fine hoteller, mens de 1 stjernede er primitive og meget billige hoteller.

Transport

Det kinesiske indenrigsflyvningsnet er veludbygget og effektivt. Der er rig mulighed for at flyve på tværs af landet til priser der er rimelige. Det er dog en rigtig god idé at bestille i god tid.

I Kina er tognettet meget veludbygget. Der går daglige ture på tværs af landet og til alle større byer. Priserne er ofte ret lave og togene køre forholdsvis præcist.

Busnetter er også veludbygget, men her er kvaliteten på langtursruterne ofte lidt mere tvivlsom. Priserne er dog lave. De lokale busser er ofte overfyldte, pga. de lave priser. Det kan være meget svært at rejse med bus uden lokal hjælp, da det hele står på kinesisk.

Vil du køre med taxa, bør du aftale en pris på forhånd. Priserne er generelt lave.

Fotografering

Det er forbudt at tage billeder af militære anlæg. Derudover er der også forbud i nogle templer og i Maos mausoleum. Hvis du ønsker at tage billeder af mennesker, bør du spørge om lov først.

Mad og drikke

Det kinesiske køkken er meget geografiafhængigt. Mod nord spises mest robuste retter, som f.eks. den berømte Peking and. I den sydlige del af landet er der mange grøntsager med kød. I den østlige del af landet har de specialiseret sig i skaldyrsretter og i den vestlige del af landet er maden meget krydret.

Det er selvfølgelig meget generaliseret og de forskellige stile og smage blandes selvfølgelig på tværs af landet.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanerne. Du bør altid drikke vand fra flaske.

 

Kinesiske mur

Skriv en kommentar