Mellemøsten

Mellemøsten er et ikke defineret område omkring Vestasien og Nordafrika.

Betegnelsen “Mellemøsten” stammer tilbage fra 1800 tallet, hvor britterne fandt ud af det var praktisk at inddele Orienten i 3 administrative områder. Det var Nærøsten, Mellemøsten og Fjernøsten. Dengang var Pakistan, Indien og Afghanistan en del af Mellemøsten, hvilket de dog ikke længere anses som. I dag er den generelle opfattelse, at Mellemøsten består af Levanten, med Syrien, Libanon, Israel og Jordan, og Egypten, Irak, Tyrkiet. Desuden så gælder det også landende på den arabiske halvø. Sidst, men ikke mindst, så gælder det nogle af landende i Nordafrika.

Mellemøsten er især kendt for at indeholde 2/3 af verdens oliereserver, hvilket har betydet en stor rigdom i nogle af landende. Desuden har de 1/3 del af alt naturgas. Der er en stor forskel på rige og fattige i landende, især på grund af en ikke lige fordeling af indtægterne fra olie. Både de store forekomster af olie, og den vigtigste sejlrute i verden (Suezkanalen, Hormuzstrædet), gør at området har en stor politisk betydning for alle verdens stormagter. Desuden har etableringen af Israel (1948) medført meget uro i området.

Herunder er der en liste over lande, som generelt forbindes med betegnelsen “Mellemøsten”.

Bahrain
Cypern
De Forenede Arabiske Emirater
Egypten
Irak
Iran
Israel
Jordan
Kuwait
Libanon
Oman
Palæstina
Saudi-Arabien
Syrien
Tyrkiet (asiatiske del)
Yemen
Qatar

En kommentar til “Mellemøsten”

  1. hej synes det er trist, ærgerligt at man ikke kan læse om lande som fx Pakistan osv. som om der ikke er nogen interassant historie om dette land , det har ligeså meget, at byde på som andre lande i verden. kan også bemærke der er flere lande i mellemøsten der er blevet stemt ud. lad verden vide at det sagtens kan lade sig gøre at tage til disse lande, kan sagtens forstår at Syrien, Palæstina og Afghanistan ikke lige foreløbig kan rejses til, men forstår ikke at i mener man så ka rejse til Israel, men synes ikke det ska lade sig gå ud over andre nye interassante rejsedestiniationer, lande, områder, byer osv for de helt eventyrlystne mennesker.

    Svar

Skriv en kommentar