Rejseguide til Ukraine

Ukraine er et land, der er beliggende i den østlige del af Europa. Landet grænser op til syv lande: Rusland, Hviderusland, Polen, Ungarn, Slovakiet, Moldova og Rumænien. Ukraine grænser op til Sortehavet i den sydlige del af landet. Næstefter Rusland er Ukraine det største land i Europa, med et samlet areal, der lyder på 603.700 kvadratkilometer.

Ukraine rummer desuden 46.490.400 indbyggere samt en befolkningstæthed på 77 indbyggere pr. kvadratkilometer. Ukraine er placeret som nummer 27 på listen over verdens mest befolkede lande samt nummer 43 på listen over verdens største lande. Landet har desuden et tempereret klima.

Valuta

Valutaen hedder Hrivnja, 1 hrivnja er 100 kopijka. Det er ikke muligt at købe hrivnja udenfor Ukraine, så derfor skal du medbringe kreditkort (Der er et meget udbredt netværk af hæveautomater som tager mod internationale kreditkort. Alternativt eller som supplement kan du medbringe valuta (euro eller dollars).

Bedste rejsetidspunkt

Landet kan besøges hele året, afhængigt af hvad vejr-type man foretrækker. Vejret er meget ligesom i Danmark, bortset fra at vinteren kan være rigtig kold med meget sne.

Visum

Danske statsborgere har ikke brug for visum for at besøge Ukraine.

Forsikring

Skal du til Ukraine, så bliver du nød til at tegne en privat rejseforsikring. Du er ikke dækket af EU´s blå kort.

Kort over Ukraine

[Total:2    Gennemsnit:4/5]

Skriv et svar