Norge

Rejseguide til Norge

NorgeKongeriget Norge er et nordisk land, der er beliggende i Skandinavien. Norge grænser op til Sverige i den østlige del af landet, Danmark i den sydlige del af landet samt Island, Grønland og Færøerne i den vestlige del af landet.

Landet har et samlet areal, der lyder på 385.252 kvadratkilometer, hvoraf hele 7 procent af dette areal består af vand. Norge har hele 5.000.846 indbyggere, der – uanset køn – går under navnet nordmand (nordmænd i flertal). Hovedstaden Oslo er den største by, og her bor der lidt over en halv million mennesker.

Norge følger Nordatlanten i hele sin længde, og landets kystlinje udgøres af Nordsøen i sydvest, Skagerrak i syd, Norskehavet mod vest samt Barentshavet mod nordøst.

Norge

Valuta

I Norge benytter man sig også af kroner, her er det bare norske kroner. En norsk krone kan opdeles i 100 øre. Du kan benytte internationale kreditkort de fleste steder, dog ikke altid på alle tankstationer.

Forsikring

Du er både dækket af EU´s blå sygesikringskort. Det blå kort fra EU kan dække i op til et år. Kortet kan bruges i tilfælde af sygdom og uheld.

Det kan dog være en god idé at tegne en privat rejseforsikring, da det blå kort ikke giver dig hjemtransport, ved uheld.

Rygning

Der må ikke ryges på offentlige steder, spisesteder og barer.

Toldregler i Norge

Husk at i Norge der kører de en rimelig stram toldpolitik – Du kan ikke bare slæbe hele barskabet med på din ferie i Norge, eller store mængder tobak.

Reglerne kan læses her:

http://www.toll.no/no/varer/alkohol-og-tobakk/kvote/

Norge

Åbningstider

Bankerne har som udgangspunkt åbent fra klokken 9.00 til 15.30 i hverdagene. Der er dog mange banker som holder sent åbent om torsdagen (til 17.00).

Butikkerne har typisk åbent fra klokken 9.00 til klokken 17.00 / 18.00. Om lørdagen er det typisk fra 9.00 til 15.00 eller 16.00.

Norge

[Total:3    Gennemsnit:3.7/5]

4 kommentarer

 • helle

  17. december 2015

  Der mangler mere info omkring produkter hvilke kød man må indføre til norge med må man have and med ind????

  Svar
 • ruth toldstrup

  2. februar 2016

  Hejsa. Jeg vil gerne hører hvor meget kød vi må medbringe på vores skiferie. Skal det være færdigstegt eller må det også være ferske varer?. Er der forskel på om det er svine eller oksekød?
  Mvh Ruth

  Svar
  • Frode

   17. februar 2017

   10 kg kjøtt pr person 🙂

   Svar
 • Maria

  12. juni 2017

  Hejsa

  Ved I om der er regler for hvor meget/hvilket kameraudstyr man må medbringe til Norge?

  Tak 🙂
  /Maria

  Svar

Skriv et svar