Laos

Sidst opdateret 03/04/2019 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Laos

Laos (officielt er landet navngivet Demokratiske Folkerepublik Laos (Sathalanalat Pasathipatai Pasason Lao) er en stat, der er beliggende i den sydøstlige del af Asien. Landet grænser op til Cambodja, Burma, Vietnam, Thailand og slutteligt Folkerepublikken Kina.

Laos har et samlet areal på 236.800 kvadratkilometer, hvoraf 2 procent af dette areal er dækket af vand. Landet har tidligere været en del af Fransk Indokina (landet blev besat af Frankrig i 1893), men landet blev anerkendt som en uafhængig nation den 19. juli 1949.

Størstedelen af landets økonomi er præget af landbrug, der er den industri, der bidraget mest til landets BNP.

Laos

Visum til Laos

Der kan søges visum ved visse grænseovergange, men det anbefales dog at man søger hjemmefra.

Dit pas skal være gyldigt mindst 180 dage, fra den dag du rejser ind i landet. Der skal være 2 tomme sider.

Du kan læse mere om visumansøgning her: un.dk. Reglerne i denne verdensdel kan ændres med kort varsel – så er det er enormt vigtigt at du i god tid undersøger reglerne grundigt.

Penge

Den lokale valuta er Kip, men selvom kip er den eneste lovlige valuta, så er der et udbredt brug af thailandske bath og amerikanske dollars.

Kreditkort modtages i de fleste bedre hoteller og restauranter i Vientiana og Luang Prabang. Der er også en del banker som tilbyder hævning mod kommision. I Vientiana er der en del hæveautomater og store hoteller har ofte også en hæveautomat på stedet. Der kan dog være begrænsninger ift. hvor meget man kan hæve dagligt.

Drikkepenge

Medmindre man besøger en dyr restaurant eller hotel, så forventes der ikke drikkepenge.

Rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Laos på, det er fra november til februar. Det er månederne hvor der regner mindst og der samtidigt ikke er alt for varmt. Skal du op i bjergene, så kan det også være behageligt at besøge Laos i maj og juli. Fra juli til oktober der er der regnsæson, hvilket skaber kaos og transportproblemer.

Overnatning

I de større byer er der ofte mange muligheder for at booke sig ind på et udemærket hotel, mens de mindre byder nogle gange kun tilbyder knap så spændende hotelmuligheder, hvor faciliteterne ikke er i top.

Man kan finde fine guesthouses i både større og mindre byer. Standen varierer meget. Der er også en del muligheder for at booke sig ind på vandrehjem.

Husk altid at tjekke rummets kvalitet og sammenlign det med prisen. Kvalitet og pris hænger ikke altid sammen.

Vaccination

Hvis du rejser til Laos så anbefaler vi som udgangspunkt, at du beskytter dig mod sygdommene Difteri, Hepatitis A, og Stivkrampe. Det kan være relevant med Gul feber vaccination, hvis du kommer fra et land med Gul Feber. Til dette formål kan du kontakte din læge og aftale en tid til vaccination. En anden sygdom, som du ledes bør beskytte dig mod, hvis du rejser til Laos er Malaria.

Dette gøres både ved at undgå stik fra myg, men også ved brug af medicin. Skal du være i længere tid i landet, så kan det også være relevant med Hepatitis B og Japansk hjernebetændelse. Tag ned til din læge eller til det nærmeste vaccinationscenter og få en snak om vaccinationer – det er vigtigt at du gør det i god tid, da vaccinationer ofte skal udføres over en periode.

Bestil dine vaccinationer online*

Mad og drikke

Ris, ris og mere ris. Ris er en del af langt de fleste retter i Laos. Til risen kommer der ofte friske grøntsager og alt slags kød. Maden skylles ofte ned med lokal riswhiskey eller lokale øl.

Drikkevand

Bør ikke drikkes fra hanerne. Køb vand på flaske eller kog + filtrer dit vand.

Privat rejseforsikring

Det er vigtigt at du får en ordentlig rejseforsikring på plads inden du rejser til Laos. Der er intet hjælp at få fra EU´s blå sygesikringskort.

Få 3 tilbud på en ny rejseforsikring*

Laos

[Total:2    Gennemsnit:5/5]

5 kommentarer

 • Andreas petersen

  26. februar 2018

  Der skal ikke søges visum mere som dansk statsborger. Der skal kun oplyses ind og udrejse dato som i Thailand etc.

  Svar
  • Rejstil.dk

   26. februar 2018

   Hej Andreas,

   Tak for info. Jeg har opdateret siden nu.

   Svar
 • Steen

  15. juli 2019

  Er det rigtigt ? – Vi rejser til Laos og Cambodia til november, og har fået at vide man skal have visum !
  Håber på svar

  Svar
 • Steen

  9. november 2019

  Skriver selv svaret, vi er her nu og et visum er påkrævet og koster 35$ ved grænsen.

  Svar
 • Kirsten Wisborg

  21. november 2019

  Det var kun i 2018,at Laos som en særlig gestus gav visum frihed for skandinaviske gæster i op til 15 dage.

  Svar

Skriv et svar