Vietnam

Vietnam er et land, der er beliggende i den sydøstlige del af Asien ud mod Det Sydkinesiske Hav. Landet grænser udelukkende op til tre lande: Folkerepublikken Kina, Laos og Cambodja. Vietnam er verdens 13. mest folkerige land, med en befolkning på mere end 85 millioner mennesker. Landet har været beboet siden den ældste stenalder, hvilket er bevist igennem en række arkæologiske udgravninger i Thanh Hoa-provinsen.

Landet har et samlet areal, der lyder på 329.560 kvadratkilometer, hvoraf 1,3 procent af dette areal udgøres af vand. Som sagt rummer landet mere end 85 millioner indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 256,1 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Valuta

Vietnamesiske dong er den nationale valuta, men man kommer også langt med amerikanske dollars. Der er et stort netværk af hæveautomater, hvor du kan benytte dit internationale kredikort. I alle de større byer og de fleste turistdestinationer, der er det ikke et problem at finde hævemuligheder. Det kan dog være begrænset hvor meget du kan hæve af gangen.

Drikkepenge

Der forventes normalt ikke drikkepenge i Vietnam, men det er noget der bliver sat pris på.

Visum

Skal du opholde dig i Vietnam i under 15 dage? Så er du fritaget for visum, hvis dog du overholder 2 betingelser:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato.
 • Du skal være i besiddelse af en gyldig returbillet/dokumentation for at du rejser ud indenfor de 15 dage.
 • Du må ikke have været i Vietnam indenfor de sidste 30 dage.

Skal du opholde dig i over 15 dage?
I dette tilfælde kan du ikke opnå visum ved indrejse, så derfor skal du ansøge om visum ved den vietnamesiske ambassade. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedato.

Husk at reglerne løbende kan ændre sig, så undersøg den aktuelle situation i god tid inden din ferie.

Læs om de aktuelle regler hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/vietnam-pas-og-visum/

HUSK at reglerne kan ændre sig hurtigt og løbende. Vores guide er kun vejledende.

Bedste rejsetidspunkt

Der er ikke en egentlig højsæson i Vietnam – landet kan besøges året rundt, dog kan mængden af regn være problematisk i august. Vejret kan svinge fra frost og kulde i bjergene i nord til 40 grader i det sydlige Vietnam i tørsæsonen.

Mad og drikke

Kan du ikke undvære Carlsberg eller Tuborg, så kan du glæde dig over at de brygges også i Vietnam og kan købes mange steder. Der findes dog en lang række gode lokale ølmærker, som er værd at prøve. Maden er super lækker i Vietnam. Der er rigtig mange fiskeretter og det meste af maden kommer enten med ris eller nudler. Der er også mulighed for at smage mere eksotiske ting, som eksempelvis slanger.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vandet i hanerne. Pas også på isterninger og frisk salat (Der er skyllet i lokal vand).

Overnatning

De fleste byer har små hoteller og gæstehuse. I de større byer er der typisk et kæmpe udvalg af hoteller, lige fra de store internationale til gode lokale hoteller. Det er en god idé at se værelserne inden du booker på stedet, da kvaliteten kan varierer. Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen.

Vil du bo billigt? Ved de små hoteller kan du forvente en pris på mindre end 120 kroner pr. nat, hvor du ofte får et TV, nogle gange aircondition og et rent rum.

Vaccinationer

Hvis du kommer fra et land med Gul Feber, så kan myndighederne kræve at du kan fremvise dokumentation for at du er vaccineret mod sygdommen. Afhængigt af hvor lang tid du skal være i Vietnam, der bør du få en række vaccinationer. Det kan være relevant med vaccinationer mod Difteri/Stivkrampe, Hepatis A og B og Japansk hjernebetændelse.

Desuden er der områder i Vietnam hvor der er risiko for Malaria, så derfor bør du konsultere dig med din læge om både hvilke vaccinationer der er nødvendige, men også om du skal beskyttes mod Malaria.

Transport

Indenrigsfly er ofte ret dyre, da udenlandske personer betaler højere priser.

Busnettet er ret velfungerende og ekstremt billigt, men det kan hurtigt blive en skrækkelig tur, da pladsen er lille og pga. busserne fyldes helt op.

Tognettet er også fint. Her kan man med fordel tage eksprestog, da de lokale tog ofte er overbooket. Det anbefales at man holder godt øje med sine ting, da der er meget tyveri ombord.

Der er mange muligheder for at leje en taxa. I de større byer varetages driften af officielle selskaber, mens i de mindre byer er taxadriften privat. Man skal altid aftale prisen på forhånd.

Du kan ikke leje en bil i Vietnam, da det kun er muligt for trafikanter med vietnamesisk kørekort at køre lokalt.

Forsikring

Skal du til Vietnam, så skal du tegne en privat rejseforsikring. Undersøg markedet og find den som matcher din ferie. Der kan være stor forskel på betingelserne ved de forskellige selskaber, så husk at læs deres betingelser.

Sikkerhed

Den største risiko ved at rejse til Vietnam er: trafikken. I Vietnam der har de det højeste antal dødsfald i trafikken i forhold til antal indbyggere. Du er især i risikozonen som fodgænger eller på en motorcykel. Det er dog værd at bemærke at dit danske eller internationale kørekort ikke er gyldigt i Vietnam, så kører du bil eller motorcykel, så risikere du en bøde eller fængsel.

Du kan læse mere om sikkerheden i Vietnam på um.dk

Facts

 • Religion: Buddhisme, traditionelle religioner og et mindretal af katolicisme og protestantisme.
 • Elektricitet: 220V/110V.
 • Hovedstad: Hanoi
 • Landets lokale navn: Cung Hoa Xa Hoi Chu Nghi Viet Nam
 • Tidszone: Vinter: Er klokken 10 i Danmark, er den 16 i Vietnam. Om sommeren er forskellen kun 5 timer, da Vietnam ikke benytter sommertid.
 • Længde: Meter
 • Temperatur: Celcius
 • Vægt: Kilo

Skriv en kommentar