Kirgisistan

Kirgisistan (går også navnet Kirgisien samt fejlagtigt også under navnet Kirgistan – officielt den Kirgisiske Republik) er et land, der er beliggende i den centrale del af Asien. Kirgisistan er utrolig bjergrigt og grænser desuden op til Kaskhstan, Usbekistan, Kina og Tadsjikistan.

Landet har et samlet areal på 199.900 kvadratkilometer, hvoraf 3,6 procent af dette areal består af vand. Kirgisistan er opdelt i syv provinser samt to uafhængige byer (Hovedstaden Bisjkek samt byen Osj). Hver provins er opdelt i et vilkårligt antal distrikter, der er administreret af regeringens tjenestemænd.

Kirgisistan er utrolig rig på mineraler – især guld, uran, guld, antimon og en række andre sjældne metaller.

Kirgisistan

Visum

Der er visumfrit i Kirgisistan i optil 60 dage, hvis du er dansker. Reglerne kan dog løbende ændres, så undersøg det grundigt inden din rejse. Skal du være i Kirgisistan i mere end 60 dage, så er det nødvendigt at søge om et visum. Du finder linket her. Dit pas skal være gyldigt mindst et halvt år udover opholdets varighed.

Sprog

I Kirgisistan snakker de primært kirgisk og russisk. Det kan være svært at finde en person som snakker engelsk, derfor vil det ofte være en god idé at booke en engelsktalende rejseguide. Man kan selvfølgelig komme langt med tegnsprog og lignende, men det kan være op af bakke med kommunikationen.

Bedste rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge landet er mellem Maj og Oktober, da det kan være svært at rejse rundt i andre årstider. Den bedste periode for trekking er mellem Juni og September. I denne periode kan den sydlige del dog være meget varm, så hvis man ønsker at besøge det sydlige Kirgisistan, kan foråret eller efterår være bedre perioder.

Overnatning

I de større byer som Bisjkek, Osh, mv, der er der gode muligheder for hoteller, selvom nogle af hotellerne er gamle slidte hoteller fra sovjet tiden. Der er mulighed for at overnatte på bed and breakfasts eller Turbazes, hvor man for begrænsede penge får mulighed for at bo i forholdsvis primitive bungalows, hvor maden er inkluderet. Der er også mulighed for at overnatte i de traditionelle telte (yurt), især ved søerne Issyk-Kul og Song-Kul.

Valuta

Valutaen hedder som og kan opdeles i 100 tiyin. Der findes hæveautomater i de større byer, som f.eks. Osh, Jalal-Abad og Bishkek, hvor du kan hæve med dit internationale kreditkort.

Vaccination

Hvis turen går til Kirgisistan, bør vaccinationer også indgå i planlægningen op til turen. Når man rejser til Kirgisistan, er der nemlig risiko for, at man kan blive smittet af en række sygdomme. Du bør som udgangspunkt vaccineres mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe – ved kortere ophold.

Ved længere ophold, der kan det også være relevant med vaccination mod Hepatitis B. Der er en meget lille risiko for Malaria i Kirgisistan, men da risikoen er så lille, så anbefales det at du blot beskytter dig mod myg. Snak med din læge i god tid, så du kan finde ud af hvilke vaccinationer der er relevante. Husk at vaccinationer bør planlægges i god tid, da de skal tages over en periode.

Husk at vores rejseguide kun er vejledende. Det er vigtigt at man undersøger den aktuelle situation nøje.

Husk forsikring

Skal du rejse til Kirgisistan, så skal du finde en god forsikring. En privat rejseforsikring kan hjælpe dig hvis du oplever uheld eller sygdom. Det er rigtigt vigtigt at du finder den rette forsikring, så du er ordentligt dækket i tilfælde af uheld. Undersøg de forskellige selskaber og find det rette. Husk at skal du eksempelvis trekke, kan det være at en almindelig rejseforsikring ikke er nok.

Kirgisistan

Skriv en kommentar