Indien

Rejseguide til Indien

I denne rejseguide til Indien, der kigger vi på en lang række emner, som f.eks. visumansøgning, vaccinationer og andre praktiske rejseinformationer.

Intro

Indien er en republik, der ligger i den sydlige del af Asien. Grænselandene hertil er Kina, Bhutan, Bangladesh, Burma, Nepal og Pakistan. Søgrænserne til landet er Maldiverne, Sri Lanka og Indonesien.
Indien er Verdens største demokrati med mere end 1 milliard mennesker. I landet tales mere end 100 forskellige sprog, hovedsproget er hindi og engelsk.

Landet har det andenstørste indbyggertal i Verden, i 2001 viste en folketælling at der ca var 1.028.610.328 mennesker i landet, i 2011 er dette tal anslået til at være steget til ca. 1.191.560.00.

Da landet i 1945 blev erklæret uafhængigt fra Storbritannien, blev Pakistan ligeledes adskilt fra landet. Dette har siden hen været begrundelsen for mange stridigheder og uoverensstemmelser mellem de to lande. Stadig den dag i dag er der problemer mellem Pakistan og Indien. Grundlaget for adskillelsen var religiøs.

De muslimske indere vandrede til Pakistan. Herved blev landet således hinduistisk og Pakistan muslimsk.

Den indiske kultur og historie

Indien blev den 15. august 1945 erklæret uafhængigt fra Storbritannien, således sluttede mange års engelsk koloni og undertrykkelse af landet. Den Indiske kultur bæger i dag præg af, at den har været en engelsk koloni i mange år, men den gamle kultur, som landet har, er så stærk, at den overstråler den engelske indflydelse ekstremt meget.

Den engelske indflydelse ses blandt andet i det udmærkede engelsk som mange indere taler. Endvidere findes mange skilte og tekster på engelsk såvel som hindi. Også i arkitekturen kan man mange steder fornemme den engelske indflydelse.

Den Indiske kultur er en af de ældste i Verden. Religionen hinduisme præger kulturen på mange måder, og åndelighed og religion er stort i landet.

Koen er på grund af hinduismen, et helligt dyr i Indien. Dette betyder at man aldrig spiser kød fra køer, eller at man slår dem ihjel. Kommer man til Indien vil man opleve at der er køer overalt. Selvom de er hellige, ser man desværre mange køer der er udhungerede og fejlernærede. Især køerne der lever inde i byerne er fejlernærede, mange af disse køer lever af affald, og holder sig ikke tilbage for at spise eksempelvis plastik.

De fleste Indere er vegetarer. Det indiske køkken er super spændende, og især anerkendt i vegetar samt veganer kredse.
Indiens historie er kendt for den ikke voldelige modstand, som Mahatmi Gandhi stod i spidsen for, under besættelsen af Storbritannien.

Overnatning

Hoteller i Indien

Hvis man er rutineret i at begå sig på sin rejse, er det forholdsvis nemt at booke hoteller i Indien, mens man rejser rundt.

Det anbefales dog stadigt, at man booker minimum et hotel til sin første overnatning, da man har en destination man kan henvise til, når ens taxachauffør prøver at køre dig hen til det hotel som giver ham bedst provision. Hvis man ikke føler sig så rutineret, kan man også nemt booke hoteller til hele opholdet online.

Vi anbefaler at man benytter sig af Hotelscombined, hvor man får vist hotelpriser fra alle de mest populære bookingtjenester. Du kan søge blandt alle de populære destinationer i Indien, eksempelvis: New Delhi, Den Gyldne Trekant, Goa, Mumbai og Kerala.

Man kan finde alle slags hoteller i Indien. Lige fra de kæmpe store luksushoteller til meget tvivlsomme overnatningsmuligheder. Priserne er generelt meget lave og du får virkelig noget for pengene, især hvis du gør din research ordentligt.

Hotellerne vurderes fra 1 til 5 stjerne deluxe. De bedste hoteller er 5 stjernes deluxe, mens 5 og 4 stjernet hoteller er hoteller med meget høj standard (Forvent aircondition og andet luksus). 3 stjernet hoteller er stadig høj kvalitet (Typisk med aircondition), mens 2 og 1 stjernet hoteller kun tilbyder de fornødne muligheder.

Der findes også en række andre overnatningsmuligheder, f.eks. simple bungalows ved stranden på eksempelvis Goa. Eller simple backpacker hoteller i backpacker områderne. Derudover findes der vandrehjem, Ashrams (Hvis du er til Yoga og meditation), homestays (Overnatning privat), mv.

Hvornår er det bedst at tage til Indien?

delhi - indien
Indien er jo kæmpe stort, så klimaet er meget forskelligt fra område til område. Klimaet er generelt delt i 3 sæsoner, nemlig den varme årstid, den våde årstid og den kolde årstid. Generelt så er det bedste tidspunkt at besøge Indien i den kolde årstid, nemlig fra November til Februar. Her er temperaturen mindre ekstrem og mere acceptabel for os danskere.

Den varme årstid starter i midten af Februar, og i April begynder der at være rigtigt varmt. I Maj og Juni kan temperaturen være så høj, at det ganske enkelt ikke er til at holde ud.
Monsunen kommer stille og roligt snigende i starten af Juni. Den starter i det sydlige Indien, og i løbet af Juni og Juli sniger den sig nord på. Monsunen dør stille og roligt ud i løbet af Oktober, og efterfølges af den turistvenlige kolde årstid.

Der er dog meget store forskelle på klimaet i Indien. Det er vigtigt man undersøger den enkelte stat, og deres klima inden man tager afsted, især det mest nordlige og sydlige stater har lidt meget forskellige klimaer.

Huskeseddel

Hvad skal du huske inden du rejser til Indien?

Først og fremmest skal du huske at få Visum til at kunne rejse ind i Indien.
Senest 1½ måned før man skal af sted, skal man huske at snakke med lægen om hvilken vaccinationer man skal have, evt. også medicin mod malaria.

Nogen steder i Indien er der stor risiko for malaria, så det er vigtigt at få det undersøgt inden man tager af sted. Det kan man gøre på www.statensseruminstitut.dk.

Dit sygesikringskort dækker ikke i Indien, så det vigtigt at få en rejseforsikring.

Beklædning og lign

Noget tøj der dækker kroppen, især hvis der skal besøges hellige steder. Altså det er ikke så velset at vise ben og skuldre.
Da Indien er et solrigt og varmt land, så er vigtigt at huske solcreme og solbriller. Man kan godt købe solcreme dernede, men bedst at have noget ordenligt med hjemmefra.

Forsikring

Rejs aldrig til Indien uden en forsikring. Du kan være uheldig og blive indblandet i et uheld, eller du kan opleve sundhedsproblemer. Dit sygesikringskort dækker naturligvis ikke i Indien.

Vaccinationer Indien

Afhængigt af hvor lang tid du skal være i Indien, og hvor i Indien du skal være, der skal du have en række vaccinationer. Relevante vaccinationer kan være mod: Difteri, Gul feber, Hepatitis A, Hepatitis B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Stivkrampe. I nogle situationer kan også være en idé at indtage medicin mod Tyfus og Malaria – Tag en snak med din læge om din rejse. Hvilke vaccinationer du skal bruge, afhænger af hvor du skal rejse i Indien, og hvor lang tid du skal være der.

Valuta

Den indiske rupee – også kaldet Rs, kan opdeles i 100 paise. Paise kommer i 50, 25, 20, 10 og 5. Rupee mønter kommer i 5, 2 og 1. Rupee sedler kommet i 1000, 500, 100, 50, 20 og 10. Det er overraskende let at finde en ATM maskine i Indien, dog er det en rigtig god idé at altid have nogle backup penge på dig, da der ofte er strømafbrydelser og nedetid på hæveautomaterne.

Hvordan får jeg visum til Indien?

  • Visumpligt.
  • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.
  • Børn kan ikke indrejse uden eget pas, de skal være i besiddelse af eget pas.
  • E-visum kan gives op til max. 60 dage og kan ikke forlænges. Andre visa op til 5 år.
  • Visum kan ikke udstedes ved indrejse.

Man søger sit turistvisum online via deres e-Visa system, som du finder her: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html

Hvis du skal være i Indien i længere tid, skal du undersøge de andre visumtyper. Husk at vores guide kun er vejledende. Reglerne ændres ofte med kort varsel og det er dit eget ansvar at være opdateret på den nuværende situation. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid snakke med den Indiske ambassade i København: http://www.indianembassycopenhagen.gov.in/

Har du spørgsmål omkring rejser til Indien?

Så er du meget velkommen til at stille dem – Så vil vi besvare dem bedst muligt.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

68 comments