Bhutan

Bhutan – et kongedømme – er et land, der er beliggende i Himalaya, som er lukket inde mellem Indien og Kina. Frem til 1961 var landet lukket for tilrejsende, og den dag i dag kontrolleres de indrejsende stadig grundigt. Bhutan er en af de dyreste lande at rejse i, da du som minimum skal betale 200 amerikanske dollars om dagen for dit ophold (165$ i lavsæsonen). Hvis det ikke skræmmer dig væk, så gemmer Bhutan nogle fantastiske oplevelser, f.eks. nogle af de mest unikke buddhistiske attraktioner, fantastisk trekking, og et indblik i en verden som er så meget anderledes, end den vi oplever i Danmark.

Bhutan er desuden det eneste land, hvor mahayanabuddhisme stadig er statsreligionen, hvorfor myndighederne også pålægger religionens tradition en stor vægt, hvilket også er grunden til at mange går iklædt nationale klædedragter.

De nordlige dele, altså de Himalaya-nære dele af landet, har et arktisk klima. Den sydlige del af landet er dækket af en tropisk klimazone, og resten af landet er dækket af et tempereret klima.

Lufthavnen i Paro

Lufthavnen i Paro

Hvornår er det bedst at besøge Bhutan?

Det anbefales at man undgår at rejse i monsonperioden, som går fra juni til august, og at man undgår at besøge Bhutan om vinteren, da det kan være meget svært at rejse i landet i denne periode. Det bedste tidspunkt at besøge landet på, er fra marts til maj, og fra september til november.

Vaccination

Afhængigt af hvor langtid du har tænkt dig at befinde dig i Bhutan, bør du vaccineres mod en række sygdomme. Det er typisk Difteri og Stivkrampe, Hepatitis A og i nogle tilfælde Hepatitis B og Tyfus. Skal du være i landet i lang tid, så kan det også være Japansk Hjernebetændelse, Tuberkulose og Hundegalskab. Snak med din læge om din rejse, og hvilke områder du skal til, og hvor lang tid du skal være i Bhutan. Så vil din læge kunne guide dig til de rigtige vaccinationer. Der er også risiko for Malaria i dele af landet / bestemte årstider, så det skal der også tages stilling til.

Valuta

Valutaenheden i Bhutan hedder Ngultrum – og har samme kurs som den indiske Rupee. Der findes ikke hæveautomater som tager i mod internationale betalingskort. Du kan benytte rejsechecks i de forskellige banker, de fleste hoteller og i lufthavnen.

Drikkepenge

Det er forbudt at modtage drikkepenge i Bhutan, men i praksis benyttes der dog stadig drikkepenge i landet. Får du enormt god behandling, så er det velset at give lidt drikkepenge. Din guide og chauffør forventer drikkepenge. En hovedregel er mellem 5 og 10 dollars pr. dag til din rejseguide – afregnet sidst på turen.

Bedste rejsetid

Fra Juni til September kan der være monsoonlignende tilstande i den sydlige dele af landet. Generelt anbefales det at besøge Bhutan i Oktober, November eller fra April til midten af Juni. Her er der mindst regn og temperaturen er mest behagelig.

Overnatning

Dine overnatninger er booket via dit rejsebureau. Hoteller, guesthouses og lignende som er godkendt af myndighederne til turisme er generelt fine, med varmt og koldt vand, elektricitet og lignende.

Foto

Det er ikke tilladt at fotografere i templer og på helligdomme.

Rejseforsikring

Det er vigtigt at du anskaffer dig en rejseforsikring der dækker Bhutan. Ved uheld eller sygdom kan det blive en meget dyr affære, hvis du ikke er dækket af din forsikring.

Visum

Der er visumpligt for besøg i Bhutan. Dit pas skal have en gyldighed på mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Få at få visum til Bhutan, skal du have booket en turist rejse igennem en godkendt tur-operatør. Du skal have et godkendt visum inden indrejse. Desuden skal du medbringe 2 pasfoto ved indrejse, til pas og visumkontrol. Husk reglerne ænders ofte, og det er vigtigt at du undersøger hvad de aktuelle regler er.

Taktshang Goemba

Taktshang Goemba

2 kommentarer til “Bhutan”

 1. Jeg planlægger at rejse 1 måned til Nepal i marts måned og vil meget gerne en uges tid til Bhutan også.
  Kan forstå at det er dyrt og skal ske gennem et rejseselskab.
  Er der andet jeg skal være opmærksom på udover visum og pas der ikke må udløbe 6 mdr efter min hjemkomst.
  Kan læse mig til en del.
  Men hvis jeg køber rejsen i til Bhutan i Nepal er det måske nemmere og billigere ?
  Andre gode tricks ?
  Evt arbejde som frivillig. Det skal jeg feks i Nepal.

  Venlig hilsen
  Elsebeth Christiansen

  Svar
 2. Til rette vedkommende.
  Jeg skal i januar rejse rundt i Asien og vil i den forbindelse rigtig gerne til Bhutan. Men da jeg skal rejse rundt andre steder i Asien, før jeg planlægger at rejse til Bhutan, vil jeg høre om det er muligt at booke en rejse, hvor jeg selv vælger destinationen at flyve fra. Det vil i dette tilfælde være Bangkok.

  Mvh. Ida Kathrine Dalgaard

  Svar

Skriv en kommentar