Kasakhstan

Kasakhstan (går officielt under navnet Republikken Kasakhstan) er et land, der både der beliggende i Europa og den centrale del af Asien. Landet grænser op til lang række lande; Rusland, Folkerepublikken Kina, Turkmenistan, Kirgisistan og slutteligt Usbekistan – Kasakhstan har desuden også en kystlinje mod Det kaspiske hav.

Landet har et samlet areal på hele 2.727.900 kvadratkilometer, hvilket gør Kasakhstan til verdens 9. største land. 1,7 procent af det samlede areal i Kasakhstan består af vand. Størstedelen af landet er præget af ørken, men cirka 9,4 procent af landområderne består af prærie og skov eller skovløs prærie.

Kasakhstan

Valuta

Den lokale valuta er Tenge. Der er rigtig gode hævemuligheder, med kreditkort, hvis du befinder dig i de større byer.

Visum

Der er mulighed for visumfrit ophold i maximalt 30 dage. Dog skal du registrere dit besøg hos de lokale myndigheder indenfor 72 timer. Dette kan man gøre via sit hotel eller det lokale immigrationskontor.

Det er ikke længere nødvendigt for danskere, at have en invitation for at besøge landet.

Dit pas skal minimum være gyldigt i 3 måneder udover opholdets varighed. Og der skal være 2 blanke sider.

Du kan læse om de aktuelle regler for visum her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kasakhstan-pas-og-visum/

Husk at reglerne kan ændres hurtigt og at det er vigtigt at du læser de aktuelle regler inden din rejse. Vores råd er kun vejledende.

Forsikring

Du skal ud og finde en god privat rejseforsikring hvis du skal til Kasakhstan. Du bør undersøge markedet grundigt og finde den rette forsikring. Vælg et forsikringsselskab som matcher dine behov.

Drikkepenge

På restauranter, hoteller, caféer og lignende vil der ofte være lagt en service charge oveni regningen (10-15 procent). Og så behøver man ikke give drikkepenge. Hvis ikke der er lagt det ekstra beløb oveni, så er det god stil at have drikkepenge.

Vaccinationer

Difteri, Stivkrampe, og Hepatitis A er alle navne på nogle af de sygdomme, som man er i risiko for at blive smittet med, hvis man rejser til Kasakhstan. Det kan man dog undgå, hvis man følger anbefalingerne, og lader sig blive vaccineret hos sin læge inden afrejse.

Skal du på en længere rejse, så kan det også være relevant med Hepatitis B – desuden kan der være krav om Gul Feber vaccination, hvis du kommer direkte fra et land med Gul Feber. Det er vigtigt at man man besøger sin læge, eller et vaccinationscenter i god tid, så man kan få den rette vejledning og få alle sine vaccinationer i tide.

Bedste rejsetidspunkt

Vinteren er meget kold og brutal. Det er ikke periode for normale besøgende. Fra juli til august finder man den bedste rejseperiode, hvor vejret kan være fantastisk. Er man lidt mere åben overfor eventuelt dårligt vejr og koldere nætter, kan man udvide sin rejseperiode til perioden fra maj til september.

Skal man trekke i bjergene, så anbefales det at man vælger perioden fra juni til september.

Overnatning

Kommer man udenfor de største turistområder, kan der være begrænset med overnatningsmuligheder. Derfor er det altid en god idé at booke i god tid, da man risikere at der er fuldt booket. Standarden på hoteller er ofte ikke af den bedste kvalitet, men det kan variere meget, så det er en god idé at researche grundigt inden man bestiller overnatning.

Hotellerne vurderes fra 1 til 5 stjerner. Skal man til Almaty eller Nur-Sultan (Astana) – så vil man opleve at udvalget kan være meget fint og med højere standard. Priserne er dog også ofte noget højere i de områder.

Et alternativ til hotellerne er de såkaldte Turbazas, hvor man kan bestille plads i en meget basal bungalow / hytte, hvor der ofte medfølger 3 måltider om dagen. Disse findes primært i de største turistområder.

Transport

Der er indenrigsflyvninger på tværs af landet, f.eks. via Air Astana. Sikkerheden og tilstanden på flyene i landet er dog lidt mere tvivlsom og følger ikke internationale standarder.

Man kan leje biler i lufthavnen i hovedstanden og i Almaty. Det kræver et internationalt kørekort.

Der er rig mulighed for at køre med taxa, men man bør vælge dem som kører med licens. Priserne er gode, men man bør aftale en pris på forhånd.

Der er også et forholdsvis fornuftigt busnet, hvor man billigt kan rejse mellem alle de større destinationer. Kvaliteten og komforten er dog lav.

Det samme kan siges om tognettet, som er forholdsvis fornuftigt. Man kan rejse med tog mellem mange af de større byer, men togene har dog et dårligt ry, f.eks. pga. mange røverier mod vestlige rejsende.

Mad og drikke

Det kasakhiske køkken er traditionelt fokuseret på fåre- og hestekød og mejeriprodukter. Pga. befolkningens nomadiske livsstil, er mange af retter lavet med fokus på konservering, f.eks. tørring og saltning af kød. Der er efterhånden også mange muligheder for vestligt mad i de større turistområder.

Der er et godt udvalg af øl, vodka, brandy og vine i landet.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanerne.

2 kommentarer til “Kasakhstan”

 1. Difteri, Stivkrampe, og Hepatitis A
  REALLY?
  MENER I DET ?
  JEG ER FRA Kazakhstan and this is a bull shit !
  Rejser hvert år med 2 små børn i alt 13 år i træk

  Svar
  • Hej Tanya, hvad mener du problemet er?

   Det generelle anbefalinger. Hvis du tjekker de forskellige vaccinationsudbydere, så er det minimum anbefaling.

   Men det jo selvfølgelig ikke et krav?

   Svar

Skriv en kommentar