Qatar

Qatar (også kendt under navnet Dawlat Qatar) er et emirat, der er beliggende ved den Persiske Bugt. I følge IMF er Qatar verdens rigeste land, hvilket hovedsageligt er på grund af de store olie- og gasreserver, der er at findes i Qatars undergrund. Ligesom Emiraterne er Qatar også et land i kraftigt udvikling, der specielt ønsker at sikre landet en fremtid med bygnings- og infrastrukturelle projekter.

Landet har et samlet areal, der lyder på 11.586 kvadratkilometer, der desuden også rummer 848.016 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 75,4 indbyggere pr. kvadratkilometer. Qatar har i øvrigt verdens højeste BNP pr. indbyggere med 179.000 USD.

Qatar

Valuta

I Qatar hedder valutaen Riyal. Der findes meget gode muligheder for at benytte internationale kreditkort. Der er også gode muligheder for at benytte rejsechecks.

Vaccination

Det anbefales at du bliver vaccineret mod sygdomme som Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B. Besøg din læge, så kan i få en snak omkring hvilke vaccinationer, som er relevante til din tur.

Rejseforsikring

Husk du skal tegne en rejseforsikring, enten igennem dit forsikringsselskab eller en af de forsikringselskaber som specialiserer sig i rejseforsikringer.

Visum

Hvis du skal på ferie i Qatar, så er der visse ting du bør være opmærksom på.

Der er visumpligt i landet, men et visum kan udstedes ved indrejse (90 måned). Dit pas skal være gyldigt og gyldigt i mindst 6 måneder ud over din rejses varighed.

Hvis du har Israelske stempler i dit pas, så vil du kunne opleve problemer med at kunne komme ind i landet.

Skriv en kommentar