Egypten - Pyramider

Sidst opdateret 25/07/2018 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Egypten

Egypten - PyramiderEgypten (staves og udtales også Ægypten) er et land, der er beliggende i den nordlige del af Afrika. Egypten grænser op til Libyen i den vestlige del af landet, Sudan i den sydlige del af landet og Gaza-stribe samt Israel i den østlige del af landet.

Landets totale areal lyder på 1.001.450 kvadratkilometer, hvoraf små 0,6 procent af dette er vand. Med en befolkningstæthed på 74 indbyggere pr. Kvadratkilometer, er Egypten et af Afrikas tættest befolkede områder.

Egypten er særligt kendt for sin antikke civilisation samt deres monumenter, der inkluderer et af verdens vidundere; Giza pyramide-komplekset.

Egypten

Sikkerhed

Udenrigsministeriet fraråder pt. alle rejser til Egypten, bortset fra turistområderne omkring Aqababugten og langs Rødehavet. Der kan dog fortsat skiftes fly i Cairo lufthavn.

Kort over Egypten

Visumregler

Der er visumpligt i Egypen, men du kan få visum ved indrejsen. Der er mulighed for et 30 dages turistvisum når du lander i landet. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed.

Valuta

Den lokale valuta er den egyptiske pund. Når man rejser i Egypten vil man opleve at det kan være et problem at få fat i småpenge, så det gælder om at udnytte hver gang det er muligt at skaffe små sedler. Det kan nemlig være utroligt frustrende ikke at have sedler til drikkepenge, taxiture eller lignende. Mange turiststeder der er de ikke meget for at tage i mod den lokale valuta, men derimod der foretrækker de betaling i Euro eller Dollars.

Hæveautomater som tager i mod internationale hævekort, som VISA og Mastercard er udbredt i turistområderne i Egypten. Kommer du i områder der ikke er ramt af turismen, så kan det være svære at finde en automat.

Rejseforsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring, hvis du vil besøge Egypten. Du er ikke dækket af dit blå sygesikringskort.

Vaccinationer til Egypten

Det kan være en god idé at blive vaccineret mod en række sygdomme, hvis man skal til Egypten. Antallet af vaccinationer afhænger af hvor lang tid ens rejse er og hvordan man skal rejse. Typisk vil der være tale om vaccinationer mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe – ved et kortere besøg. Skal man være i længere tid i landet, så kan det være nødvendigt med flere vaccinationer. Tag en snak med din læge om hvilke vaccinationer som er relevante for dig.

Egypten - Kairo

[Total:8    Gennemsnit:4.4/5]

10 kommentarer

 • Lene Nørgaard

  11. oktober 2017

  Hvad koster visum i lufthavnen ?

  Svar
  • Friis

   11. november 2017

   Jeg mener det er 250kr/pers … uanset alder

   Svar
  • Mille

   4. januar 2018

   Fik du et svar?
   Er også interesseret i svar – skal til sharm el sheik

   Svar
 • Linda

  9. januar 2018

  Kan man selv køre rundt i landet med egen bil ?

  Svar
 • tina

  13. januar 2018

  de fleste rejsebureauer sørger for det når du bestiller rejsen

  Svar
 • Leif

  18. juli 2018

  Hvad siger de til at modtage drikkepenge i Euro?

  Svar
  • Mimi

   17. september 2018

   det tager de gerne imod – de veksler selv senere med afrejsende turister.
   Ellers kan man typisk veksle ved den lokale kontaktperson for rejseselskabet ved velkomst/info dag – de plejer at have en stor stak små sedler (egyptiske pund) som ellers er svære at få fat i.

   Svar
 • Anita Nielsen

  23. september 2018

  Hvad koster en taxa fra lufthavnen til Minimarked Resort i Hurghada sådan Ca?

  Svar
 • Niels Graverholt

  17. november 2018

  Længere oppe står der:

  Udenrigsministeriet fraråder pt. alle rejser til Egypten, bortset fra turistområderne omkring Aqababugten og langs Rødehavet. Der kan dog fortsat skiftes fly i Cairo lufthavn.

  Det kunne jo have været smart at datere denne kommentar, så man vidste, hvornår “pt” er

  Svar
 • Niels Graverholt

  17. november 2018

  Nogen der kan anbefale et rejsebureau og et hotel i Kairo?

  Svar

Skriv et svar