Egypten

Egypten (staves og udtales også Ægypten) er et land, der er beliggende i den nordlige del af Afrika. Egypten grænser op til Libyen i den vestlige del af landet, Sudan i den sydlige del af landet og Gaza-stribe samt Israel i den østlige del af landet.

Landets totale areal lyder på 1.001.450 kvadratkilometer, hvoraf små 0,6 procent af dette er vand. Med en befolkningstæthed på 74 indbyggere pr. Kvadratkilometer, er Egypten et af Afrikas tættest befolkede områder.

Egypten er særligt kendt for sin antikke civilisation samt deres monumenter, der inkluderer et af verdens vidundere; Giza pyramide-komplekset.

Egypten

Sikkerhed

Sikkerhedssituationen i Egypten kan være meget varierende. Det er derfor en rigtig god idé at holde sig opdateret via udenrigsministeriet, hvis man overvejer at rejse dertil.

Læs om den aktuelle sikkerhedssituation her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/egypten/

Visumregler

Der er visumpligt i Egypen, men du kan få visum ved indrejsen. Der er mulighed for et 30 dages turistvisum når du lander i landet. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed. Du kan læse om de aktuelle visumregler her: https://egypten.um.dk/da/rejse-og-ophold/pas-og-visum-til-egypten/

Bedste rejsetidspunkt

Egypten kan besøges hele året, men det mest behagelige tidspunkt at besøge landet er i foråret og efteråret, hvor temperaturen kan være nede i et område der er nemmere at håndtere (For os danskere). Om sommeren fra juni til august kan der været meget varmt, faktisk helt til 40 grader.

Valuta

Den lokale valuta er den egyptiske pund. Man kan opleve at det kan være et problem at få fat i småpenge, så det kan være en god idé at samle lidt småpenge løbende. Det kan nemlig være utroligt frustrerende ikke at have sedler til drikkepenge, taxature eller lignende.

Hæveautomater, som tager i mod internationale hævekort, som VISA og Mastercard er udbredt i turistområderne i Egypten. Kommer du i områder der ikke er ramt af turismen, så kan det være svære at finde en automat.

Mad og drikke

Det egyptiske køkken frembringer ofte virkelig lækkert mad og giver dig de bedste dele fra afrika, middelhavet og mellemøsten. Retterne består ofte af grøntsager, kød og mange krydderier. Mange måltider starter med suppe, hvorefter man får en hovedret med kød efterfulgt af en dessert ofte med figner, nødder, honning og yougurt.

Typiske egyptiske retter er blandt andet:

Langtidsstegt kød som kylling, lam, kalv, mv. Langtidsstegt med massere af krydderier.

 • Aish merahrah – Fladbrød / pita brød.
 • Ful medames – Kogte feva bønner med grøntsager, krydderier og æg.
 • Samak makli – Stegt fisk (Specialitet fra Alexandria)
 • Mahshi – En slags dolma, som består af eksempelvis squash fyldt med ris og nogle gange kød.
 • Shawarma – Lækkert stegt kød i et fladbrød med grønt.
 • Koshari – Ris eller pasta som er mixet med linser, tomat og stegte løg.

Disse er blot nogle få eksempler på de mange lækre retter man finder lokalt i Egypten. I turistområderne er der selvfølgelig også mange muligheder for at finde vestligt mad.

Drikkepenge

Der er typisk tilføjet 10-12 procent i drikkepenge automatisk på regningen, men det forventes stadig at man giver 5% oveni.

Transport

Den hurtigste og sikreste måde at rejse rundt i Egypten på, det er via indenrigsflyvninger, da det ofte er forbundet med en vis risiko at rejse længere via bil. Der er daglige flyvninger mellem Kairo, Luxor, Aswan, Sharm El Sheikh, Alexandria, Mersa, Hurghada, Matrouh, mv.

Det er ofte billigere at booke flyvningerne lokalt.

Der er langdistancebusser som dækker landet på tværs. Dette er en meget billig løsning, men sikkerheden og komforten kan være dårlig. De lokale busser er ofte i rigtig dårlig stand.

Ønsker du at komme rundt lokalt, så er der rig mulighed for at finde taxaer til en billig pris. Her er det ofte som turist, en god idé at aftale prisen på forhånd. Der kan være ret store behov for at prutte om prisen på forhånd, hvis man ønsker at betale det samme som de lokale.

Er man meget eventyrlysten, kan man finde mange muligheder for at leje bil i Egypten. Man skal være 25 år før man kan leje bil.

Der er et stort tognetværk i landet. Det dækker alle de større byer og der er mulighed for at finde alt lige fra meget billige togbilletter med meget begrænset komfort, til luksusmuligheder med egen kupe.

Overnatning

Man forbinder typisk ferier i Egypten med hoteller. Der er et kæmpe udvalg af luksus hoteller, resort og lignende. I Egypten får man ofte virkelig meget for pengene ift. overnatning.

Men der er også mulighed for at finde andre overnatningsformer. Der dukker flere og flere mindre private hoteller op, som i virkeligheden nok nærmere er en slags bed and breakfasts. Der er også vandrehjem og hostels. Her kan kvaliteten være meget svingende.

Rejseforsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring, hvis du vil besøge Egypten. Du er ikke dækket af dit blå sygesikringskort.

Vaccinationer til Egypten

Det kan være en god idé at blive vaccineret mod en række sygdomme, hvis man skal til Egypten. Antallet af vaccinationer afhænger af hvor lang tid ens rejse er og hvordan man skal rejse. Typisk vil der være tale om vaccinationer mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe – ved et kortere besøg.

Skal man være i længere tid i landet, så kan det være nødvendigt med flere vaccinationer. Tag en snak med din læge om hvilke vaccinationer som er relevante for dig.

Egypten - Kairo

14 kommentarer til “Egypten”

 1. Jeg er lige kommet hjem fra Sharm E- Sheikh, og er noget uforstående overfor at de lokale skulle foretrække euro eller dollars. Et enkelt sted tog de modvilligt imod euro, fordi vi ikke havde andet. De foretrak absolut den lokale valuta, bå de i restauranter og i de små butikker. Så vi gemte vores euro og vekslede til egyptiske pund.

  Svar
  • Hej Lisbeth. Jeg har rettet guiden lidt til. Det er lidt svært med 100+ guides, hvor tiderne skifter og hvor de fakta der var korrekte for 2 år siden, måske ikke er 100% korrekte i dag. Beklager fejlinformationen. Håber i havde en god tur 🙂

   Svar
  • Hej Ole,

   Siden bliver faktisk opdateret lige nu, så denne guide vil også være dækket indenfor de næste par dage 😉

   Mvh
   Rejstil

   Svar
 2. Længere oppe står der:

  Udenrigsministeriet fraråder pt. alle rejser til Egypten, bortset fra turistområderne omkring Aqababugten og langs Rødehavet. Der kan dog fortsat skiftes fly i Cairo lufthavn.

  Det kunne jo have været smart at datere denne kommentar, så man vidste, hvornår “pt” er

  Svar
  • det tager de gerne imod – de veksler selv senere med afrejsende turister.
   Ellers kan man typisk veksle ved den lokale kontaktperson for rejseselskabet ved velkomst/info dag – de plejer at have en stor stak små sedler (egyptiske pund) som ellers er svære at få fat i.

   Svar

Skriv en kommentar