Jordan

Rejseguide til Jordan

JordanJordan er et land, der er beliggende i Mellemøsten. Landet grænser op til Syrien, Irak, Saudi-Arabien, Israel samt Vestbredden af Jordanfloden. Jordan er desuden et monarki, hvorfor kongen Abdullah II er tilegnet en stærk magt. Den nuværende konge er af den hashemitiske kongeslægt, der betragter sig selv som efterkommere af profeten Muhammed.

Landet har et samlet areal 92.300 kvadratkilometer, der rummer 5.759.732 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 62,4 indbyggere pr. kvadratkilometer. Landet har tidligere været afhængigt af Mandatområdet i Palæstina, men Jordan blev anerkendt som en selvstændig nation den 25. maj 1946.

Jordan

Sikkerhed

Er du i tvivl om sikkerheden, hvis du skal rejse til Jordan, så kan du læse udenrigsministeriets rejsevejledning til landet her.

Valuta

I Jordan hedder valutaen den Jordanske dinarer og kan opdeles i 1000 fils. Det er nemt at veksle penge, især hvis det er amerikanske dollars. Det er også muligt med pund eller euros. Der er rigtig gode muligheder for at benytte hæveautomater, da de findes i de fleste større byer.

Drikkepenge

Det er normalt med 10 procent i drikke penge – når man er ude og spise.

Visum til Jordan

Det er nødvendigt med visum for rejser til Jordan. Danskere kan mod et ekstra gebyr få et visum ved indrejse i Amman lufthavn. Dit pas skal have en gyldighed på minimum 6 måneder udover din rejses varighed. Du kan læse om visummer hos deres ambassade i Berlin. Du finder deres hjemmeside her.

Der er dog specielle regler omkring rejser i Aqaba, da dette er en økonomisk frizone. Her bør du kunne få udstedt et gratis visum som gælder 30 dage.

Sprog og religion

Det primære sprog er arabisk og den største religion er Islam. Omkring 10 procent af befolkningen er dog kristne. Jordan er et godt eksempel på et land hvor kristne og muslimer kan bo sammen – uden nogle større problemer.

Alkohol

På grund af de mange kristne i Jordan, der er det tilladt at købe og drikke alkohol i landet. Der findes alkoholbutikker mange steder og et stort udvalg af barer. Desuden så produceres der vin i Jordan og brygges øl.

Rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Jordan på, det er i foråret mellem marts og maj og i efteråret fra september til november. Her er temperaturen mest acceptabel. Det kan dog være koldt og regnfyldt i marts, hvis man befinder sig i den nordlige del af landet.

Vaccination

Sygdom kan ramme alle, unge som gamle, store såvel som små. Derfor er det også vigtigt, at du gør, hvad du kan for at beskytte dig imod dem. Skal du eksempelvis på rejse til Jordan, bør du beskytte dig mod sygdomme såsom Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Det kan også være relevant med Hepatitis B vaccination. Beskyttelsen mod disse sygdomme foregår typisk ved, at du bliver vaccineret imod dem hos din læge, eller tager til det nærmeste vaccinationscenter. Hvis du kommer fra et land med Gul Feber, kan det være et krav at du kan fremvise en vaccination mod sygdommen. Snak med en læge om hvilke vaccinationer der er nødvendige – desuden husk at gør det i god tid, da de oftes skal tages over en periode.

Kort

Forsikring

Når man rejser uden for EU, så er man selv ansvarlig for at skaffe den rette forsikring. Du skal finde en privat rejseforsikring som passer til dig. Undersøg de forskellige forsikringsselskaber og find den som er den rette for dig.

[Total:1    Gennemsnit:2/5]

Skriv et svar