Jordan

Jordan er et land, der er beliggende i Mellemøsten. Landet grænser op til Syrien, Irak, Saudi-Arabien, Israel samt Vestbredden af Jordanfloden. Jordan er desuden et monarki, hvorfor kongen Abdullah II er tilegnet en stærk magt. Den nuværende konge er af den hashemitiske kongeslægt, der betragter sig selv som efterkommere af profeten Muhammed.

Landet har et samlet areal 92.300 kvadratkilometer, der rummer 5.759.732 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 62,4 indbyggere pr. kvadratkilometer. Landet har tidligere været afhængigt af Mandatområdet i Palæstina, men Jordan blev anerkendt som en selvstændig nation den 25. maj 1946.

Jordan

Sikkerhed

Er du i tvivl om sikkerheden, hvis du skal rejse til Jordan, så kan du læse udenrigsministeriets rejsevejledning til landet her.

Valuta

I Jordan hedder valutaen den Jordanske dinarer og kan opdeles i 1000 fils. Det er nemt at veksle penge, især hvis det er amerikanske dollars. Det er også muligt med pund eller euros. Der er rigtig gode muligheder for at benytte hæveautomater, da de findes i de fleste større byer.

Drikkepenge

Det er normalt med 10 procent i drikke penge – når man er ude og spise.

Visum til Jordan

Der er visumpligt i Jordan, men det er muligt at få ved indrejse. De aktuelle vilkår for visum ved ankomst, kan man læse om hos Jordans ambassades hjemmeside.

Som alternativ kan man også søge om visum på det jordanske konsulat i Danmark.

Du kan læse mere om de aktuelle visumregler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/jordan-pas-og-visum/

Sprog og religion

Det primære sprog er arabisk og den største religion er Islam. Omkring 10 procent af befolkningen er dog kristne. Jordan er et godt eksempel på et land hvor kristne og muslimer kan bo sammen – uden nogle større problemer.

Mad og drikke

Det arabiske køkken byder på mange lækre retter. Her er det ofte mad som falafel, humus, shawarma og lignende. Af andre spændende retter kan nævnes:

 • Mezze – En samling af forretter som starter de fleste måltider.
 • Maglouba – Kylling kasserolle med mange kryderier.
 • Mensaf – Stærkt krydret lam med hoved, der er stegt og serveret med ris.
 • Kibbe – Friteret hakket lam eller oksekød, med blandt andet kanel og løg.
 • Shraak – Traditionelt fladbrød.
 • Zarb – Kød eller grøntsager der er tilberedt i et hul i jorden.

Drikkevand

Der er ingen grund til at udfordre skæbnen. Køb vand på flaske.

Alkohol

På grund af de mange kristne i Jordan, der er det tilladt at købe og drikke alkohol i landet. Der findes alkoholbutikker mange steder og et stort udvalg af barer. Desuden så produceres der vin i Jordan og brygges øl.

Overnatning

De fleste overnatter på hotel i Jordan. Der er mange muligheder. Man finder både små familieejede hoteller og de store internationale kæder. Pris og kvalitet hænger i høj grad sammen.

Som alternativ til hoteller, der er der nogle steder mulighed for at campere i ørkenen.

Transport

De flyves få indensrigsflyvninger mellem Amman og Aqaba.

Der er få jernbaner i Jordan, men afgangene er ustabile og ikke relevante for turister.

Der kører busser på tværs af landet og til de nærliggende lande. Det er en billig måde at rejse rundt på, men forvent ikke nogen høj standard. De er ofte forsinket og overfyldte.

Du kan leje bil i Jordan. Der er både de store internationale kæder og små (billigere) lokale kæder.

Man finder både taxaer som man kan booke for sig selv, men også et stort udvalg af deletaxaer til længere ture. Det er meget vigtigt at du kræver at køre via taxameter, eller aftaler en pris på forhånd. Fordelen ved at aftale prisen på forhånd, er at man undgår at taxachaufføren kører omveje. Omvendt skal man have ret god lokal kendskab, for at kunne vurdere den rette pris.

Rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Jordan på, det er i foråret mellem marts og maj og i efteråret fra september til november. Her er temperaturen mest acceptabel. Det kan dog være koldt og regnfyldt i marts, hvis man befinder sig i den nordlige del af landet.

Vaccination

Sygdom kan ramme alle, unge som gamle, store såvel som små. Derfor er det også vigtigt, at du gør, hvad du kan for at beskytte dig imod dem. Skal du eksempelvis på rejse til Jordan, bør du beskytte dig mod sygdomme såsom Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe.

Det kan også være relevant med Hepatitis B vaccination. Beskyttelsen mod disse sygdomme foregår typisk ved, at du bliver vaccineret imod dem hos din læge, eller tager til det nærmeste vaccinationscenter. Hvis du kommer fra et land med Gul Feber, kan det være et krav at du kan fremvise en vaccination mod sygdommen. Snak med en læge om hvilke vaccinationer der er nødvendige – desuden husk at gør det i god tid, da de ofte skal tages over en periode.

Forsikring

Når man rejser uden for EU, så er man selv ansvarlig for at skaffe den rette forsikring. Du skal finde en privat rejseforsikring som passer til dig. Undersøg de forskellige forsikringsselskaber og find den som er den rette for dig.

En kommentar til “Jordan”

 1. Er det tilladt at indføre vin eller alkohol til Jordan ?
  Kan ikke se nogen steder om det er tilladt og evt hvor meget/lidt?

  Svar

Skriv en kommentar