Saudi-Arabien

Saudi-Arabien, der rent formelt omtales som Kongeriget Saudi-Arabien, er et land, der er beliggende i Mellemøsten og er desuden Den Arabiske Halvøs største land. Saudi-Arabien grænser op til Jordan i den nordvestlige del af landet, Irak i den nordlige og nordøstlige del af landet, Kuwait, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Qatar i den østlige del af landet, Oman i den sydøstlige del af landet samt Yemen i den sydlige del af landet.

Landet har et areal, der lyder på 2.149.690 kvadratkilometer, hvilket gør landet til verdens 13. største land. Saudi-Arabien rummer desuden 26.121.703 indbyggere.

Saudi-Arabien

Sikkerhed

Du kan læse udenrigsministeriets rejsevejledning her.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vand fra hanerne.

Forsikring

Du skal have en rejseforsikring inden du rejser til Saudi Arabien – da du ellers vil kunne komme alvorligt i problemer, hvis du er ude for uheld eller alvorlig sygdom. Find en rejseforsikring som matcher dine behov, så du er sikret hvis du kommer ud for uheld eller sygdom. Undersøg de forskellige forsikringsselskaber og vælg det som giver dig de bedste betingelser.

Valuta

Valutaen hedder Riyal, den kan opdeles i 100 Halalas.

Der er rigtig gode muligheder for at benytte kreditkort i Saudi Arabien. Mange butikker, større hoteller, restauranter, ect, tager mod internationale kreditkort. Der er også rig mulighed for at hæve i bankautomater, da der er et udbredt netværk af hæveautomater i landet.

Vaccination

Kommer du fra et land med Gul Feber, så kan der være krav om fremvisning af dokumentation for at man er vaccineret mod sygdommen. Skal du være i Saudi Arabien i kortere tid, så bør du blive vaccineret mod Hepatitis A, Stivkrampe og Difteri. Der er en lille risiko for Malaria i dele af landet.

Skal du opholde dig i landet i længere tid, kan det også være relevant med en vaccination mod Hepatitis B. Husk det er ekstremt vigtigt at du tager en snak med din læge omkring vaccinationer, da han eller hun kan vejlede dig bedst muligt, så du kan få udført de korrekte vaccinationer.

Husk vores guide kun er vejledende. Situationen kan ændre sig hurtigt.

Visum

Der er visumpligt for danskere som ønsker at besøge Saudi Arabien. Et visum gælder indtil 30 dage (med 1 indrejse). Der er mulighed for at forlænge visummet lokalt. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover opholdets varighed. Du må ikke have Israelske stempler i dit pas. Du kan læse mere om visumbetingelser her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/saudi-arabien-pas-og-visum/

 

Saudi-Arabien

En kommentar til “Saudi-Arabien”

Skriv en kommentar