Israel

Israel (der officielt går under navnet Staten Israel) er et land, der er beliggende i Mellemøsten, der er beliggende i den sydøstlige ende af Middelhavet. Israel grænser op til Libanon i den nordlige del af landet, Syrien og Jordan i den østlige del af landet samt slutteligt Egypten i den sydvestlige del af landet.

Landet besidder et indbyggertal på ca. 7,3 millioner, og hovedparten af disse 7,3 millioner indbyggere er jøder – Israel er den eneste jødiske stat i hele verden.

Israel har desuden et samlet areal, der lyder på ca. 22.000 kvadratkilometer, hvoraf mindre end 2 procent af dette areal udgøres af vand.

israel

Privat rejseforsikring

Det er vigtigt at du finder en god privat rejseforsikring til din ferie / rejse. Husk at undersøge betingelserne for de forskellige forsikringer og find den som matcher dine behov.

Vaccination

Hvis man planlægger at rejse til Israel, anbefaler vi, at man også beskytter sig mod nogle af de sygdomme, som eksisterer i landet. Gør man ikke dette, kan rejsen ende med blive en kort fornøjelse, og man må med sandsynlighed tilbringe tiden på sygehuset i stedet. Dette kan dog let undgås, hvis man blot tager et smut forbi sin læge, og bliver vaccineret mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe inden afrejse – eventuelt også Hepatitis B. Tag en snak med din læge omkring vaccinationer – husk også at blive vaccineret i god tid, da det ofte skal gøres over en længere periode.

Visum

Der er følgende visumregler i Israel:

  • Der er for danskere visumfrit i 90 dage.
  • Dit pas skal have en gyldighed som går mindst et halvt år udover opholdets varighed.
  • Hvis du rejser til Egypten via Israel, så kan du kun opnå 30 dages visum ved genindrejse.
  • Har du stempler fra arabiske land i dit pas, så kan du blive udsat for en skærpet sikkerhedskontrol, når du rejser ind og ud af landet. Derfor anbefales der ved udrejse at du kommer til lufthavnen i god tid.
  • Du skal kunne fremvise en gyldig returbillet.
  • Skal du til vestbreden, så gælder der specielle regler.
  • Du kan læse mere på Israels ambassades hjemmeside.

Husk også at reglerne kan løbende ændre sig, så det er vigtigt at du undersøger hvad de gældende regler er.

Valuta

Valutaen er Shekel – Der er gode muligheder for at hæve penge i landet.

En kommentar til “Israel”

  1. Hej , jeg har et spørgsmål omkring at jeg har et Tyrkisk pas og ville høre om der var behov for visum til Israel

    Svar

Skriv en kommentar