Kerala

Kerala byder på flotte strande, fantastiske teplantager, og endeløse floder. De lokale kalder det “God’s Own Country” – hvilket man virkelig forstår når man besøger staten. Det er muligheder for alle slags turister, ligemeget om man vil ligge dagen lang på stranden, eller man har større lyst til eventyr.

Hvornår er det bedst at besøge Kerala? Oktober til Marts.

Backwaters

Den største og mest kendte attraktion i Kerala er det 900km lange netværk af floder som strømmer fra kysten ind i landet. Tag på en fantastisk sejltur i afslappende både, og overnat på båden, med fuld service. Backwaters fungerer i Kerala som en slags vej, og vandvejen er for mange måden at komme på arbejde, skole og lign. Som turist kan man leje en båd for sig selv, med kaptajn og kok, eller man kan booke sig ind på turer med andre turister. Det hele afhænger af ens pengepung, men den behøves ikke at være ret stor, da man får virkelig meget for pengene. Book aldrig en både hjemmefra på nettet eller lign, men vent til du er i området – på den måde kan du spare mange penge. Sørg for at leje via en person du stoler på, f.eks. det hotel man bor på, så er der mindre chance for en negativ oplevelse.

En tur på backwaters er en dejlig og afslappende oplevelse. Det er fantastisk at se livet omkring floden, og nyde palmerne imens man stille og roligt sejler forbi.

Varkala

Varkala
Varkala er stedet hvis man gerne vil have en ferie med strand og afslapning. Området er selvfølgelig præget af turisme, men det er det roligere og mere afslappende område end Kovalam. Stranden er på ingen måde børnevenlig, da der kan være en del strøm og store bølger.

Der findes mange hoteller og homestays i området i alle slags prisklasser. Desuden er der enormt mange gode spisesteder som ikke brænder et hul i din pengepung. Der serveres alkohol de fleste steder, hvor øllenen ofte bliver gemt under bordet af tjeneren, da de ikke har licens.

Naturen er vild og smuk, med store klipper ned til stranden. Hotelområdet ligger et godt stykke over vandet, og har en fantastisk udsigt ud over det Arabiske hav.

Sæsonen starter for alvor i November og varer ind til Marts. I højsæsonen omkring jul kan der være meget dyre priser, imens hvis man kommer uden for sæsonen er det muligt at prutte prisen ned til næsten ingenting, selv for fantastiske hoteller. Mange af hotellerne udbetaler kommision til folk lige fra taxi chauffører til tilfældige folk i området. Så skal du selv finde dit hotel, så sørg for at bestemt at sige nej til “venlige” folk som vil hjælpe dig med at finde et sted at sove – det eneste du ender med er at betale mere for dit værelse, da hotellet også skal betale din “hjælper”.

Munnar

Gemt oppe i bjergene er der en ganske kedelig by ved navn Munnar. Der er ikke meget at se i byen, og priserne i området er ganske høje i forhold til indiske standarder. Men tager man lidt udenfor byen er der utroligt dejligt og smukt. Det er fyldt med grønne teplantager og flotte udsigter.

Kovalam

kovalamKovalam er hovedattraktionen i Kerala, hvis man er på udkig efter en badeferie. Det er et område som er meget turistet, men alligevel har enormt meget charme. Stranden er lidt rolig og sikker end Varkala, men det er på ingen måde en børnevenlig strand.

Kovalam byder på sælgere, hoteller, spisesteder og butikker, og så ikke så meget mere. Men stadig er det et dejligt sted hvor man sagtens kan få en del tid til at gå. Der findes 2 hovedstrande i Kovalam, nemlig Lighthouse Beach og Hawah Beach. Om morgenen og aftenen vil man ofte kunne se fiskere som sejler ud og sætter fiskenet op, eller hiver dagens fangst op på stranden.
Der er mange folk som søger kommision ved at hjælpe dig med at finde et sted at bo, så det skal man være opmærksom på.

Uden for sæsonen kan man finde mange gode billige steder at bo i Kovalam – prut hårdt om prisen, men hold selvfølgelig samtalen positiv og glad, det kommer man længst med.

5 kommentarer til “Kerala”

 1. Hej. Du skriver at man endelig ikke skal bestille backwaters tur hjemmefra, gælder det og hvis det er i højsæson (slut december/start januar) – vi er en familie på 5. Vh Mette

  Svar
 2. Hej Alina,

  Tja.. hoteller er jo alt fra 50 kr om dagen til meget dyrt, afhængigt af kvaliteten (Mener de hoteller vi boede på i snit kostede 100 kroner om dagen for et dobbeltværelse), men lidt uden for sæsonen. Backwaters, det kan jeg simpelthen ikke huske. Jeg mener vi betalte 350 kroner for en tur med overnatning + mad. Men igen, det var lidt uden for sæsonen.

  Svar
 3. Hej Jesper 🙂 ja mange tak for artiklen. Vi er en fem piger som læser i Indien på udveksling og planlægger at smutte til Kerala. Kan du fortælle os hvad priserne ca. er for en billig overnatning? Og for en overnatning på en back waters? Og hvad hedder området med teplantager?

  Svar
 4. Hej Andreas,

  Personligt har jeg ikke været i Kannur – så kan ikke hjælpe med specifikke spørgsmål om byen. Men, det kan være der er andre som har lyst til at byde ind?

  Hvis du har nogle mere generelle spørgsmål omkring Kerala og Indien, så er der derimod større chance for at jeg kan hjælpe 🙂

  Mvh
  Jesper – Rejstil

  Svar
 5. Tak for denne artikel om Kerala.
  Jeg planlægger at tage til Kannur i Kerala til vinter for at dyrke Kalaripayattu. Jeg har aldrig været i Indien før, og er derfor meget interesseret i at høre om nogen kender til Kannur ?

  Svar

Skriv en kommentar