Bangladesh

Bangladesh er et sydasiatisk land, der før i tiden var kendt som Østpakistan. Bangladesh grænser op til Indien i både vest, nord og øst samt Burma (Myanmar) mod øst. I den sydlige del af landet grænses der op til det Indiske Ocean.

Landets areal er cirka tre gange større end Danmark, og det er samtidig lige så fladt som Danmark. Bangladesh er ofte hærget af oversvømmelse, da store floder som Brahmaputra, Ganges og Meghnafloderne munder ud i landet, og når regnvandet siler ned, oversvømmes disse floder hurtigt. Hovedstaden i Bangladesh er Dhaka, hvilket også er landets største by.

Bangladesh’ befolkningstal er et af de største i verden, og det er opgjort til 162 millioner indbyggere, og størstedelen af disse lever under fattigdomsgrænsen.
Oversvømmelse i Bangladesh

Bangladesh oplever desværre en del oversvømmelser

Hvornår er det bedst at besøge Bangladesh?

Vejrforskellen i landet kan være meget dramatisk – temperaturen kan svinge fra nær minus om natten, til 40 grader om dagen. Der findes 3 vejrsæsoner i Bangladesh:

 • Monsoon sæsonen fra slutningen af maj til starten af oktober.
 • Den kolde sæson fra midten af oktober til slutningen af februar.
 • Den varme sæson fra marts til midten af maj.

Det er bedst at besøge landet mellem oktober og februar. Temperaturen er i snit 24 grader i dagstimerne. Det frarådes at rejse under ramadanen.

I snit bliver Bangladesh ramt af en stor cyklon hver tredje år – Den største risiko er mellem maj og juni og mellem oktober og november.

Visum til Bangladesh

Skal du til Bangladesh, er det muligt for danske statsborgere at få et visum på max 30 dage ved indrejse via Hazrat Shahjalal International Airport. Det anbefales man medbringer et invitationsbrev og bevis for hotelbooking og lignende. Det anbefales dog på det kraftigste at man får visum hjemmefra.

Du kan få visum via Bangladesh ambassade i København.

Du læse om betingelserne og fremgangsmåden her: http://www.bangladeshembassy.dk/contact-us/

Husk at reglerne hurtigt kan ændre sig, og at de ofte gør det i denne del af verden. Skal du til Bangladesh, så undersøg visumreglerne i god tid.
Sylhet, Bangladesh

Sylhet – Bangladesh

Vaccinationer

Afhængigt af hvor lang tid du skal være i landet, skal du have nogle forskellige vaccinationer. Det er vigtigt at du tager til din læge og snakker om din rejse, og hvilke vaccinationer som er relevante. I Bangladesh kan det typisk være mod difteri, Hepatitis A og B, Japansk hjernebetændelse, rabies, stivkrampe, tyfus, mm. Afhængigt af hvor du skal hen, kan det også være nødvendigt at beskytte dig mod malaria. Men som sagt, så afhænger det af hvor lang tid du skal være i landet, hvor du skal hen i landet, og hvad du skal lave i landet.

Sikkerhed

Bangladesh har et ry for at være et halvfarligt land at rejse i. Rygtet er overdrevet, men der er selvfølgelig en risiko ved at rejse i landet. Der har været tilfælde hvor udlændinge er blevet overfaldet, røvet eller kidnappet. Du kan læse om de forskellige risikoer via Storbritanniens udenrigsministerie.

Valuta

Valutaen i Bangladesh er Taka – En Taka kan deles op i 100 poisha.

Skal du veksle euro eller dollars i Bangladesh, så er det nemmest at gøre det i de store byer, da mange af de mindre byer ikke giver muligheden for at veksle penge. Det kan også være svært at finde en hæveautomat som tager imod internationale betalingskort. Men de bliver dog mere og mere udbredte i alle de større byer.

Mad

Maden er en sjov blanding mellem det indiske og det burmesiske køkken. Hvor længere syd og øst du kommer, desto mere burmesisk bliver det. Curry er nationalretten og forvent mange retter med fisk, ris og linser.

Alkohol

Muslimer er forbudt at drikke alkohol, mens andre religioner kan købe alkohol begrænsede steder, primært 5 stjernede hoteller og barer med licens fra regering.

Drikkepenge

De lokale giver sjældent drikkepenge, men der er en forventning om at turister bør give dette.

Drikkevand

Vand fra hanerne bør ikke drikkes.

Rejseforsikring

Husk at dit sygesikringskort ikke virker i Bangladesh – derfor skal der tegnes en privat rejseforsikring.

3 kommentarer til “Bangladesh”

 1. Hej jeg heder nathalie. Jeg er en pige på 18 år. Jeg kunne meget godt tænke mig at tage til Bangladesh for at besøge min kæreste. Det er bare meget svært for mig at finde ud af hvad regler der er.
  Er det muligt for mig at tage til Bangladeshs aflene? Og over 30 dage?
  Og hvordan kan jeg være 100% sikker på at jeg ikke vil få adgang i Bangladesh?

  Svar
 2. Hej,

  jeg har pludselig fået mulighed for at tage til Bangladesh i 14 dage i sommerferien. Jeg ville bare høre til, om det er meget svært at få 14 dages visum ved ankomst? Kan se at I anbefaler at få det inden, men da jeg ikke har mulighed for det, har I så nogle gode råd til, hvordan det forhåbentlig kan gå nemt med at få 14-dages visum ved ankomst.
  På forhånd tak.

  Mvh. Sonja

  Svar
  • Hej Sonja

   Kom du af sted til Bangladesh? Vi har også fået en mulighed for at rejse derud nu, og så ville jeg høre dig, om du havde en god oplevelse derude?

   Louise

   Svar

Skriv en kommentar