Maldiverne

Republikken Maldiverne er et lille land, der er beliggende i det Indiske Ocean, en smule sydvest for Indien. Selve landet består af en lille gruppe atoller, der dækker et samlet areal på sølle 298 kvadratkilometer, hvilket også gør landet til det 206. største land i hele verden. Landet rummer i øvrigt 309.00 indbyggere.

Maldiverne er sammen med Bangladesh, Bhutan, Indien, Nepal, Pakistan, Sri Lanka og Afghanistan medlem af SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation). Landet har desuden tidligere været en engelsk koloni, men Maldiverne åbnede en anerkendt selvstændighed som nation d. 26. juli 1965.

Maldiverne

Visum til Maldiverne

Der er pt. muligt at få visum i op til 30 dage ved ankomst. Du skal dog være i besiddelse af et gyldigt pas, som mindst er gyldigt 6 måneder udover din rejses varighed.

Du skal være i besiddelse af gyldig returbillet eller billet til vidererejse. Desuden skal du kunne fremvise tilstrækkelige midler til at finansiere dit ophold / eller du skal kunne fremvise reservation på resort eller hotel.

Du kan læse om visumbetingelserne her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/maldiverne-pas-og-visum/

Bedste rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt er besøge Maldiverne er fra december til april, hvor der er begrænset med regn. Det er selvfølgelig højsæsonen, hvilket gør noget ved priserne og antallet af turister. Du kan også besøge Maldiverne fra maj til november – her er det stadig varmt, men luftfugtigheden er højere og det er mere skyet.

Sikkerhed

Generelt er sikkerheden god og langt de fleste besøgende oplever ikke problemer. Det anbefales dog at du læser udenrigsministeriets rejsevejledning til Maldiverne her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/maldiverne/

Mad

Generelt er maden ofte med fokus på ris og fisk. De 2 ingridienser er ofte hovedingredienserne når man spiser på Maldiverne. Der er mange muligheder for at spise vestligt mad og mange af ingredienserne bliver importeret.

Drikkevand

Nogle steder kan man godt drikke vandet fra hanerne, mens andre steder bør det koges inden brug. For at være på den sikre side, så anbefales vand på flaske. Og det anbefales at man er varsom med at spise isterninger og frisk salat.

Overnatning

De fleste hoteller er i turistområderne og standarden er fra gode almindelige hoteller til sindsyg luksus. Der er noget for enhver pengepung, men generelt er prisniveauet ret højt.

I nogle af turistområderne har man også mulighed for at bo i hytter, hvilket er en oplevelse som tiltaler mange.

Transport på Maldiverne

Fra Malé kan man flyve til nogle få af øerne eller er man ekstravagant kan man booke en helikopter eller flyve med vandfly.

I Malé kører der få taxier, som man ofte skal bestille fra sit hotel. Mellem øerne er der mange muligheder for at sejle. Ofte er det en dhoni, som er en sejlbåd med motor. Har man råd til det, kan man også booke speedbåde til transport.

Forsikring

Husk at tegne en privat rejseforsikring, hvis du ikke allerede har en. Husk også at mange forsikringer ikke dækker ved risikobetonede aktiviteter, som f.eks. dykning – her kan det være nødvendigt med en ekstraforsikring. Undersøg de forskellige forsikringer grundigt, så du kan finde den rette til din ferie.

Maldiverne

Valuta

Den lokale valuta er rufiya, som kan opdeles i 100 larees. Der er et stigende antal hæveautomater (I Malé er der mange hæveautomater) og de fleste større resorter giver dig mulighed for at hæve penge. De fleste steder tager mod amerikanske dollars. Der er også gode muligheder for at benytte rejsechecks. Det anbefales dog at de er i US dollars, for at få den bedste vekslerate.

Åbningstider

Fra søndag til torsdag har bankerne typisk åbent fra 7.30 til 14.30. Butikkerne har typisk åbent 8.30 til 23.00 hele ugen, minus fredag, hvor de har åbent fra 13.30 til 23.00.

Vaccinationer

Ved kortere ophold på Maldiverne, der kan det være relevant med vaccinationer mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Hvis du kommer fra et land med Gul feber, kan det være nødvendigt at kunne dokumentere at du er vaccineret mod Gul feber.

Hvis du skal opholde dig på Maldiverne i længere tid, så vil det også være relevant med en vaccination mod Hepatitis B. Husk at du skal snakke med din læge eller dit lokale vaccinationscenter, så i sammen kan finde ud af hvilke vaccinationer som er relevante i forhold til din ferie. Det er vigtigt at du bliver vaccineret i god tid.

 

Maldiverne

2 kommentarer til “Maldiverne”

  1. UM skriver visumfri i op til 30 dage og at passet skal være gyldigt i min 6 mdr. I burde skrive dato på jeres sider og dato for seneste opdatering, så man kan se hvornår den er fra og om den er forældet.

    Svar

Skriv en kommentar