Seværdigheder i Indien

Taj Mahal og den Gyldne Trekant

Oplev det område, der er kendt som den “gyldne trekant” med sine mange fantastiske attraktioner. Delhi ligger midt i området ved Agra i den sydøstlige del med det ikoniske Taj Mahal. Mod sydvest, i Rajasthan, ligger Jaipur, den pulserende ‘Pink City'. Besøg Amber Fort og Hawa Mahal (Vindenes palads). Sydøst for trekanten ligger Khajuraho med sine berømte erotiske skulpturer.

Ajantas templer

Se de fantastiske templer, udmejslet i klipper over hele Indien, heriblandt de buddhistiske grotte-templer på Ajanta, som går mindst 2.000 år tilbage og Khajuraho med sine berømte erotiske friser. Hulerne ved Ellora skildrer religiøse fortællinger med oprindelse i hinduisme, buddhisme og Jain.

Andamanerne

Snorkl i Andaman Øerne, i den Bengalske Bugt – en frodigt skovklædt øgruppe, der har et eksotisk planteliv og mange forskellige koraller og tropiske fisk. De bedste steder at dykke omkring øerne er fjerntliggende og sværere at nå. Stedet er også hjemsted for Indiens eneste aktive vulkan.

Bjergstationer

Tag op til de kølige bjergstationer for at komme væk fra sletternes hede. Nogle af de mest berømte bjergstationer omfatter Shimla (Himachal Pradesh), Darjeeling (West Bengal), Ooty (Tamil Nadu), Kodaikanal (Tamil Nadu) og den utroligt smukke Srinagar (Jammu og Kashmir) med lotus-overstrøede Dal Lake.

Bollywood og Bombay

Undslip indiske stereotyper i Mumbai (Bombay), hovedstaden af Maharashtra, hvor en travl havn og landets kommercielle centrum, Mumbai glasbeklædte skyskrabere og moderne industri, konkurrerer med faldefærdige basarer og et hektisk gadeliv. Byen er også hjemsted for den produktive filmindustri. Velkommen til ‘Bollywood'!

Delhi

Mød de to sider af Delhi: New Delhi er en moderne by, der byder på Lutyens' arkitektur. ‘Old' Delhi er flere århundreder gammel med smalle, snoede gader, gamle helligdomme og støjende basarer. Se Red Fort, den nærliggende Jama Masjid (Indiens største moské) og Qutab Minars skyhøje tårn.

Durga Puja

Deltag i Durga Puja (september/oktober) i Kolkata (Calcutta). Dette er en af Indiens største hinduistiske religiøse festivaler, og den er fuld af farver og støj og afholdes til ære for gudinden Durga.

Ganges floden

Lad ikke de menneskeskarer, der samler sig ved den hellige flod, Ganges, afskrække dig. Langs bredden ligger den vidunderlige by Varanasi, en af ​​Indiens helligste hinduistiske steder med sine ghats der, ved daggry, overvældes af pilgrimme og hellige mænd, der udfører rituelle afvaskninger og bønner.

Goa

Selvom staten er langt mindre afslappet end i de omtågede 1960'ere, er der stadig nogle fantastiske fuldmånefester på sådanne steder som Anjuna. Planlæg dit besøg, så du kan deltage i det spektakulære karneval og den livlige morskab, når menneskeskarer flokkes til for at se de overdådige paradeflåder komme forbi og for at danse natten væk.

Hellige templer

Staten Orissa er berømt for dens templer. Bhubaneswar har nogle særligt bemærkelsesværdige templer, heriblandt Lingaraj templet. Puri, et helligt hinduistisk valfartssted, holder Rath Yatra i juni eller juli, hvor ikoner af guder tegnes på massive stridsvogne. Konarak er kendt for sit storslåede ‘Sun Temple’.

Hinduistiske festivaler

Deltag i Durga Puja (september/oktober) i Kolkata (Calcutta). Dette er en af Indiens største hinduistiske religiøse festivaler, og den er fuld af farver og støj og afholdes til ære for gudinden Durga. Andre hinduistiske festivaler at holde øje efter er bl.a. Diwali, Ganesha Chaturthi og Kumbh Mela.

Kamelsafari

Oplev Indiens vidtstrakte ørkener fra ryggen af ​​en kamel. Sørg for at slå lejr natten over for at opleve ørkenens utroligt klare stjernehimmel. Planlæg dit besøg, så det falder sammen med en af ​​de årlige festivaler, såsom Jaisalmer Desert Festival (januar/februar) eller Pushkars fascinerende Camel Fair (oktober).

Kerala

For helt at tage en pause fra Indiens rå byliv, kan du tage en stille køretur ad Keralas landeveje, og standse på vejen for at besøge rustikke landsbyer og diverse seværdigheder. Prøv regionens berømte køkken, mens du er der, herunder fisk og skaldyr, der serveres som en del af milde kokos-karryretter.

Kolkata

Tag øst på til Kolkata (Calcutta), hovedstaden i Vestbengalen. Dette er et stort forretningscenter med mange markeder, basarer og imponerende, omend forfaldne, koloniale bygninger. Kolkatas centrum omfatter Maidan, den centrale park.

Musik og dans

Lyt til den indiske musiks stemningsfulde instrumenter, såsom sitaren, saroden og tablaens subtile rytme. Der er også mange forskellige danseformer at beundre, hver med deres egne kostumer og omfattende repertoire af fagter.

Nationalparker

Gå på opdagelse blandt de vilde dyr i over 70 nationalparker, 400 vildtreservater og 17 biosfærereservater. Den indiske tiger og den asiatiske elefant findes stadig i visse regioner. Blandt de bedst kendte reservater er Keoladeo Ghana National Park (Rajasthan), Ranthambore National Park (Rajasthan), Kanha National Park (Madhya Pradesh), Corbett Tiger Reserve (Uttarkhand) og Sunderbans Tiger Reserve (West Bengal).

Rajasthan

Besøg den mest romantiske by i Rajasthan, Udaipur. Byen, som er kendt som “Østens Venedig”, er bygget omkring den dejlige Pichola sø og er berømt for sit betagende Lake Palace Hotel, samt for at være et centralt filmoptagelsessted for James Bond filmen Octopussy. Resten af ​​Rajasthan er berømt for sine farverige mennesker og eventyrlige slotte og forter.

Strande

Mumbai (Bombay) har Juhu og Chowpatty, mens Goa byder på nogle af landets mest storslåede strande og kursteder. Marina Beach i Chennai (Madras) er den næststørste i verden. Og i den frodige stat Kerala ligger den berømte strand ved Kovalam.

Te plantager

Find ud af, hvor din ydmyge kop te kommer fra, med en tur til en af ​​Indiens te plantager. Se te plukkere på arbejde og lær, hvordan bladene behandles. Tag til den kølige bjergby Darjeeling, Assam eller Nilgris for den bedste te.

Ørkener

Oplev Indiens vidtstrakte ørkener fra ryggen af ​​en kamel. Sørg for at slå lejr natten over for at opleve ørkenens utroligt klare stjernehimmel. Planlæg dit besøg, så det falder sammen med en af ​​de årlige festivaler, såsom Jaisalmer Desert Festival (januar/februar) eller Pushkars fascinerende Camel Fair (oktober).

Skriv en kommentar