Eiffel tårnet - Frankrig

Sidst opdateret 01/08/2016 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Frankrig

Eiffel tårnet - FrankrigFrankrig (der officielt går under navnet Franske Republik) er et land, der er beliggende i den vestlige del af Europa. Landet har kystlinjer ud til Atlanterhavet, den Engelske Kanal, Nordsøen og Middelhavet. Frankrig grænser desuden op til Spanien og Andorra i den sydlige del af landet, Italien, Monaco og Schweiz i den østlige del af landet samt Tyskland, Luxembourg samt Belgien i den nordøstlige del af landet. Frankrig er med et areal på 543,965 km2, ca. 13 gange større end Danmark. Der bor omkring 63 millioner mennesker i Frankrig, og den største by er hovedstaden Paris, som har ca. 2,2 millioner indbyggere. I Frankrig er nationalsproget fransk.

Den nordlige del af Frankrig er præget af et køligt og fugtigt klima, hvorimod den sydlige del af Frankrig er præget af et tørt og varmt middelhavsklima.

Nice - Frankrig

Kort over Frankrig

Sikkerhed

Generelt der er Frankrig et rigtigt sikkert land at rejse i. Men der sker kriminalitet og problemet er stigende. For langt de fleste mennesker, der går en ferie problemfrit, men skulle du opleve kriminalitet, så er der størst chance for at du bliver udsat for tyveri. I de større byer som f.eks. Paris, der er der store problemer med lommetyve, som udser sig trætte og uopmærksomme turister som mål. Vær ekstra opmærksom på at dine værdier er gemt godt væk. Togstationer, lufthavne, caféer, stranden, mv er typiske steder hvor lommetyvene slår til.

Religion

I Frankrig er 90% af befolkningen romersk-katolske. Derudover er der 2% protestanter, 1% jøder og 1% muslimer.

Forsikring

Skal du besøge Frankrig, så er du dækket af EU´s sygesikring, som giver dig samme betingelser som de lokale. Mange vælger du stadig at tegne en privat rejseforsikring, så de får mulighed for at få hjemtransport, retshjælp, mv.

Valuta

I Frankrig benytter man euro – Og de fleste steder kan du benytte internationale betalingskort.

Drikkepenge

Hvis du kører med taxi, så runder man normalt beløbet op. Drikkepenge er typisk inkluderet i regningen – hvis det ikke er tilfældet, så er hovedreglen at man lægger 15 procent oveni.

Rygepolitik

I Frankrig er der rygeforbud på offentlige steder, og på diskoteker, restauranter, hoteller, mm.

Leje af bil

Ofte vil det være den billigste løsning at leje bil inden du tager afsted på ferie – typisk vil priserne være dyrere lokalt. Normalt skal du være 21 år før du kan leje en bil – men det varierer fra selskab til selskab. Nogle selskaber kan kræve at føreren er ældre.

Åbningstider

Typisk der har bankerne åbent fra klokken 9 til 16. Butikkerne åbner typisk omkring 9.30 til 18.30 – nogle butikker holder lukket et par timer omkring frokost
Frankrig - Vinmarker

[Total:2    Gennemsnit:5/5]

En kommentar

  • jytte kamp

    3. oktober 2017

    hvordan er butikkernes åbningstider 2 december 2017 i Paris

    Svar

Skriv et svar