Luxembourg

Rejseguide til Luxembourg

Luxembourg (også kendt under navnene Luxemburg og Lëtzebuerg) er et hertugdømme, der er beliggende i Europa, mellem Frankrig, Tyskland og Belgien.

Landet er uafhængigt, men alligevel betragtes det en som en del af Belgien i internationale handelsstatistikker, hvilket gøres fordi Luxembourg var i møntunion med Belgien indtil indførelsen af euroen. Luxembourg er 2.586 km2, hvilket ca. svare til størrelsen på Fyn. Der bor lidt over en halv million mennesker i Luxembourg, og hovedstaden hedder sjovt nok også Luxembourg. Det officielle sprog er fransk og luxembourgsk.

Luxembourg er desuden opdelt i tre distrikter, der er herefter er inddelt i tolv kantoner, der igen er inddelt i 116 forskellige kommuner.

Luxembourg

Kort over Luxembourg

Forsikring

Du kan blive dækket af EU´s blå sygesikringskort. Med EU´s blå kort dækker op til et år, hvor du bliver dækket på lige fod med lokalbefolkningen. Det kan være fornuftigt at dække sig ind med en privat rejseforsikring også.

Hvornår er det bedst at besøge landet?

Om sommeren er vejret behageligt, med et snit omkring 25 grader, De varmeste måneder er fra maj til august. Vinterne er forholdvis milde og der kommer sjældent frost.

Valuta

I Luxembourg benytter man sig af Euro. Der er rig mulighed for at hæve penge overalt i landet, med alle de større internationale betalingskort.

Drikkepenge i Luxembourg

Er som regel medregnet i regningen. Det er ikke normalt at give drikkepenge, men som altid sættes der pris på gestussen.

Sprog

Primært Letzeburgisk, fransk og tysk.

Drikkevand

Vandet fra hanerne kan drikkes uden problemer.

Typiske åbningstider

Disse åbningstider er kun vejledende:

Banker: Åbent fra 9.00 til 12.00 og fra 13.30 til 16.30 (hverdage)
Kontorer: Åbent fra 8.00 til 12.00 og igen fra 14.00 til 18.00 (hverdage)
Butikker: Mindre butikker kan nogle steder holde frokostlukket, mens de større butikker typisk har åbent fra 9.00 til 18.00 fra mandag til lørdag.

Overnatning

Der er mange muligheder for camping, da der findes en del campingpladser fordelt ud over landet. Der er også rig mulighed for at overnatte på hoteller. De findes i alle større byer i forskellige prisklasser. Ønsker man at bo på vandrehjem, er der også mange muligheder i hele landet.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål omkring rejser til landet? Du er meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet – vi står klar til at hjælpe dig.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 comment