Luxembourg

Rejseguide til Luxembourg

LuxembourgLuxembourg (også kendt under navnene Luxemburg og Lëtzebuerg) er et hertugdømme, der er beliggende i Europa, mellem Frankrig, Tyskland og Belgien.

Landet er uafhængigt, men alligevel betragtes det en som en del af Belgien i internationale handelsstatistikker, hvilket gøres fordi Luxembourg var i møntunion med Belgien indtil indførelsen af euroen. Luxembourg er 2.586 km2, hvilket ca. svare til størrelsen på Fyn. Der bor lidt over en halv million mennesker i Luxembourg, og hovedstaden hedder sjovt nok også Luxembourg. Det officielle sprog er fransk og luxembourgsk.

Luxembourg er desuden opdelt i tre distrikter, der er herefter er inddelt i tolv kantoner, der igen er inddelt i 116 forskellige kommuner.

Luxembourg

Kort over Luxembourg

Forsikring

Du kan blive dækket af EU´s blå sygesikringskort. Med EU´s blå kort dækker op til et år, hvor du bliver dækket på lige fod med lokalbefolkningen. Det kan være fornuftigt at dække sig ind med en privat rejseforsikring også.

Hvornår er det bedst at besøge landet?

Om sommeren er vejret behageligt, med et snit omkring 25 grader, De varmeste måneder er fra maj til august. Vinterne er forholdvis milde og der kommer sjældent frost.

Valuta

I Luxembourg benytter man sig af euro. Der er rig mulighed for at hæve penge overalt i landet, med alle de større internationale betalingskort.

Drikkepenge i Luxembourg

Er som regel medregnet i regningen. Det er ikke normalt at give drikkepenge.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål omkring rejser til landet? Du er meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet – vi står klar til at hjælpe dig.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar