Belgien

Belgien er et land, der er beliggende i den vestlige del af Europa. Landet grænser op til Nordsøen i vest, Holland i nord, Tyskland og Luxembourg mod øst samt Frankrig i syd. Belgien er et overste land turistmæssigt. Mange drøner igennem landet på vej til f.eks. Frankrig, men kommer man væk fra motorvejen og ind i landet, så findes der mange spændende kulturelle oplevelser.

Landet Belgien opstod ved en revolution tilbage i 1830, idet landet blev løsrevet fra de nordlige Nederlande (der i dag er kendt som Holland). I øvrigt er Belgien et af de stiftende medlemmer af både NATO og EU. Hovedstaden hedder Bruxelles, men Belgien har også andre store byer som f.eks. Antwerpen og Liege.

Belgien er 32.545 kvadratkilometer (6,2 procent af dette areal, er dækket af vand) stort, hvilket gør landet til nr. 137 på listen over verdens største lande. Arealmæssigt, der svarer landets størrelse ca. til Jylland. Men befolkningstætheden er noget større, og der bor omkring 10,4 millioner mennesker i Belgien.

Belgien - Brugge

Brugge

Valuta

I Belgien skiftede man til Euro i 2002.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent hver dag, minus søndag. Der er middagslukket i nogle mindre butikker, banker og på posthuse.

Bedste tidspunkt

Vejret i landet minder om det vejr der er i Nordeuropa, dog en anelse mere mildt. Man kan besøge landet året rundt.

Åbningstider

Butikker har typisk åbnet fra 9.00 til 18.00 på hverdage og lidt længere i de større byer.

Overnatning

Der findes massere af gode campingpladser i landet – især omkring Ardennerne og nær strandene.

Ønsker man at bo på vandrehjem findes der 2 store hostel sammenslutninger. VJHC (Vlaamse Jeugdherbergcentrale) og CWAJ (Centrale Wallonne).

Der er mange hoteller spredt ud over hele landet. Lige fra luksushoteller med 5 stjerner til billige tvivlsomhoteller med 1 stjerne. Desuden er der mange muligheder for pensioner, kroovernatning, osv.

Transport

Skal du køre selv? Mange vælger selv at køre til Belgien, da det tager under 9 timer at køre derned. Skal du køre ind i Bruxelles og Antwerpen (Centrum og dele af Linkeroever), så vær opmærksom på at de er dækket af miljøzoner og her skal du registrere din bil inden.

Det er lidt forskelligt fra område til område, hvilke køretøjer at reglerne gælder. Du kan læse om de gældende regler her: https://fdm.dk/alt-om-biler/kor-selv-ferie/regler-udlandet/miljozoner-belgien

  • Busser: Der findes et bredt udvalg af bybusser i de større byer og langdistancebusser mellem landets byer.
  • Taxi – Bredt udvalg af taxier i hele Belgien. Der forventes ikke drikkepenge.
  • Tog – Belgien har et stort tognet og der er togforbindelse mellem en lang række af byerne.
  • Fly – Der er ikke mulighed for indenrigsflyvning.

Rejseforsikring

Du er dækket ved uheld og sygdom med det blå sygesikringskort fra EU. Vær dog opmærksom på at det eksempelvis ikke dækker hjemrejse, derfor kan det stadig være en god idé at have en privat rejseforsikring.

Mad

Mange kender Belgien for deres gode øl og fantastiske chokolade. Men det Belgiske køkken er også fremragende. Besøger du kystbyerne er der gode muligheder for lækre fiskeretter, mens restauranterne i Bruxelles har et fantastisk ry. Af specialiteter kan nævnes Moules frites (Muslinger med fritter), Waterzooi (en egnsret fra Flandern, som består af en gryderet som næsten er suppeagtig, med enten fisk eller kylling.

Stoemp som er en belgisk kartoffelmos. Lapin aux pruneaux – kanin med svesker og øl. Og en lang række andre lækre retter.

Alkohol og rygning

I Belgien skal du være 16 år før du må indtage øl / vin – og du skal være 18 år før du må drikke spiritus. Der er en stram anti rygnings politik i landet, som gør at der er rygeforbud på bus og togstationer, og andre offentlige steder som f.eks. i butikker, arbejdspladser, mm. Som i Danmark må der hellere ikke ryges på restauranter, medmindre der er lavet rygezoner, hvor der ikke serveres mad.

Drikkepenge

Typisk er drikkepenge inkluderet i regningen – men det er velset at runde regningen op.

Belgien - Gent

Gent

Skriv en kommentar