Rejseguide til Belgien

BelgienBelgien er et land, der er beliggende i den vestlige del af Europa. Landet grænser op til Nordsøen i vest, Holland i nord, Tyskland og Luxembourg mod øst samt Frankrig i syd. Belgien er et overste land turistmæssigt. Mange drøner igennem landet på vej til f.eks. Frankrig, men kommer man væk fra motorvejen og ind i landet, så findes der mange spændende kulturelle oplevelser.

Landet Belgien opstod ved en revolution tilbage i 1830, idet landet blev løsrevet fra de nordlige Nederlande (der i dag er kendt som Holland). I øvrigt er Belgien et af de stiftende medlemmer af både NATO og EU. Hovedstaden hedder Bruxelles, men Belgien har også andre store byer som f.eks. Antwerpen og Liege.

Belgien er 32.545 kvadratkilometer (6,2 procent af dette areal, er dækket af vand) stort, hvilket gør landet til nr. 137 på listen over verdens største lande. Arealmæssigt, der svarer landets størrelse ca. til Jylland. Men befolkningstætheden er noget større, og der bor omkring 10,4 millioner mennesker i Belgien.

Belgien - Brugge

Brugge

Valuta

I Belgien skiftede man til euro i 2002.

Åbningstider i Belgien

De fleste butikker har åbent hver dag, minus søndag. Der er middagslukket i nogle mindre butikker, banker og på posthuse.

Bedste tidspunkt at besøge Belgien

Vejret i landet minder om det vejr der er i Nordeuropa, dog en anelse mere mildt. Man kan besøge landet året rundt.

Alkohol og rygning

I Belgien skal du være 16 år før du må indtage øl / vin – og du skal være 18 år før du må drikke spiritus. Der er en stram anti rygnings politik i landet, som gør at der er rygeforbud på bus og togstationer, og andre offentlige steder som f.eks. i butikker, arbejdspladser, mm. Som i Danmark må der hellere ikke ryges på restauranter, medmindre der er lavet rygezoner, hvor der ikke serveres mad.

Drikkepenge politik

Typisk er drikkepenge inkluderet i regningen – men det er velset at runde regningen op.

Spørgsmål om rejser til Belgien?

Står du og er i tvivl om noget inden din rejse til Belgien? Så er du meget velkommen til at skrive et spørgsmål nedenunder. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Belgien - Gent

Gent

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar