Badeferie i Spanien

Rejseguide til Spanien

SpanienSpanien er en af danskernes feriefavoritter, især når det handler om charterferie og at slikke sol på stranden.

Steder som Gran Canaria, Mallorca, Costa del Sol tiltrækker hvert år utrolig mange danskere, som nyder godt af det fantastiske vejr og forholdsvis billige restauranter, hoteller, mm.

Om Spanien

I Spanien bor der omkring 47 millioner mennesker og landet er omkring 11 gange så stort som Danmark (504.000 km2). Kongeriget Spanien er et konstitutionelt monarki. Det er beliggende på den liberiske halvø og grænser op til Andorra, Frankrig og Portugal.

Den største by er Madrid med over 3 millioner indbyggere, hvorefter Barcelona følger trop med over 1.5 millioner indbyggere. Af andre store byer kan nævnes: Valencia, Malaga, Zaragoza, Sevilla, mfl.

Der findes en lang række spænende turistattraktioner i landet, f.eks:

  • Prado – kunstmuseet i Madrid
  • Barcelonas gamle middelalderby.
  • Maria de la Sede katedralen i Sevilla.
  • Guggenheim museet i Bilbao.
  • Mezquite – moskéen i Cordoba

Regioner

Andalusien, Aragonien, Asturien, Baleariske Øer, Baskerlandet, Cantabrien, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Catalonien, Extremadura, Galicien, Kanariske Øer, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra, Valencia.

Rejseforsikring

Du kan både få lægelig hjælp via EU´s blå kort. Skal du have yderligere dækning, så skal du tegne en privat rejseforsikring.

Bedste rejsetidspunkt

Klimaet i Spanien varierer meget afhængigt af hvor man befinder sig. Inde i fastlandet, der er der store temperaturforskelle, fra ekstremt varme somre til kolde vintre. Områderne langs middelhavskysten byder på mere behagelige temperature – året rundt. Om sommeren er temperaturen 25-30 grader, mens der om vinteren typisk er temperaturer fra 10 til 15 grader.

Spanien kan besøges året rundt, men de fleste turister lader sig selvfølgelig tiltrække af sommervarmen. Det er selvfølgelig primært folk som tager på badeferie, der tager afsted om sommeren, da det kan være ulideligt varmt når man kommer længere ind i landet. Et besøgt om vinteren er for dig som ikke tager afsted for at bade, men derimod vil opleve den kulturelle del af Spanien.

Pas

Da Spanien er en del af EU, der kræves der ikke visum for danske statsborgere. Du skal du medbringe et gyldigt pas under hele dit ophold.

Badeferie i Spanien

Valuta

Siden 1999 har Spanien benyttet euroen.

Der er gode muligheder for at veksle danske kroner til euro i Spanien, men hold øje med kursen. Typisk er det f.eks. dyrere at veksle i lufthavn, end f.eks. på hotellet. Vil du have den mest pålidelige kurs, så anbefales det at du veksler inden ferien.

Der findes hæveautomater overalt, især i turistområderne. Tag trygt dit Mastercard eller Visa-Dankort med og hæv løbende penge på turen, så slipper du for at rende rundt med en formue. Vær dog opmærksom på at du betaler et gebyr pr. hævning. De fleste større butikker, hoteller og restauranter i turistområderne, de tager også glædeligt med kreditkort.

Drikkepenge

Hvis du er ude og spise, så er regningen inkluderet et service beløb, hvilket betyder at du har betalt drikkepenge. Men det er dog stadig velset at give drikkepenge, hvis oplevelsen har været god. 5-10 procent er meget normalt.

Vaccination

Der er ikke krav om vaccination for ferier i Spanien og det er de færreste som bliver vaccineret inden deres ferie i landet. Men hvis du er interesseret i at blive vaccineret, så anbefales det at du tager en snak med din læge. Det er aldrig nogen dum idé at have sine Hepatitis A og Hepatitis B vaccinationer på plads, når man rejser syd på.

Toldregler

Toldreglerne fra Danmark til Sverige og omvendt, de er de samme som i resten af EU. Du må indføre til eget forbrug.

Simplificeret vil det sige at du må indføre:

  • Spiritus over 22 procent – 10 liter.
  • Hedvin under 22 procent – 20 liter.
  • Vin – 90 liter.
  • Øl – 110 liter.
  • Cigaretter – 800 stk.

Reglerne ændres dog løbende, så undersøg dem inden du fylder hele bagagen.

Bemærk dog at Ceuta, Meilla og De Kanariske øer ikke har samme regler, da de er frihandelsområder.

Yderligere information

Primære sprog

Spansk, katalansk, baskisk og galicisk.

Primær religion

Romersk katolsk.

Drikkevand

Det anbefales at købe drikkevand på flaske, for at undgå en dårlig mave. De fleste steder kan du rent faktisk godt drikke det fra hanen, men smagen er ikke anbefalesværdig.

[Total:6    Gennemsnit:4.5/5]

Skriv et svar