Schweiz

Schweiz (udtales samt staves også Svejts) er en indlandsstat, der er beliggende i den centrale del af Europa. Schweiz grænser op til Tyskland i den nordlige del af landet, Liechtenstein og Østrig i den østlige del af landet, Italien i den sydlige del af landet samt Frankrig i den vestlige del af landet. Schweiz har hele 4 officielle sprog, nemlig rætoromansk, tysk, fransk og italiensk.

Landet har et samlet areal, der lyder 41.284 kvadratkilometer, hvoraf 4,2 procent af landet består af vand. Schweiz rummer desuden 7.866.500 indbyggere, hvorfor landet har en befolkningtæthed på 186,5 indbyggere pr. kvadratkilometer. Hovedstaden er Bern, men landes største by er Zürich.

Schweiz er bedst kendt for sin fantastiske natur, med de flotte bjerge som bare indbyder til skiferie og vandreture, men der er også gode muligheder for at få en på opleveren kulturmæssigt, da der er mange spændende og unikke attraktioner.

Schweiz

Forsikring

Har du brug for sygehjælp, så kan du få hjælp via EU´s blå kort. EU´s blå kort gælder 1 år og giver dig samme betingelser som de lokale. Vil du have ekstra dækning, som f.eks. hjemrejsetransport ved sygdom, så skal du tegne en privat rejseforsikring.

Bedste rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Schweiz er det tidspunkt som passer til dine interesserer. Er du til skiferie, så er det selvfølgelig vinterperioden (Midten af December til midten af April) der er mest attraktiv, mens vandring og udflugter passer bedst til sommeren (Juni til September).

Vejret kan godt være ustabilt i landet, da det påvirkes af de høje bjerge. Rejser du nord for Alperne, så vil vejret være meget li det man finder i nordeuropa, mens rejser man syd for bjergene, så ligner vejret mere det man finder i middelhavslandende.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra 8.00 til 12.00 og igen om eftermiddagen fra 13.30 til 18.30 i hverdagene. Nogle har også åbent indtil klokken 16 om lørdagen. Bankerne har typisk åbent fra 8.30 til 16.30.

Valuta

I Schweiz benytter man sig af schweiziske franc. Du kan benytte dig af rejsechecks i de fleste banker og vekselkontorer, og de internationale betalingskort modtages næsten overalt.

Drikkepenge

Drikkepenge er typisk inkluderet i regningen – Du behøver ikke betale drikkepenge i Schweiz, men det er selvfølgelig altid velset.

Fotografering

Det er generelt ikke et problem at tage billeder i Schweiz. Husk dog altid at spørge om lov, inden du tager billeder af mennesker.

Mad og drikke

I det schweiziske køkken finder du en lang række spændende retter, hvor der i hovedmåltidet ofte er fisk, pølser eller andre kødretter. Menukortet er tydelig inspireret af de omliggende lande: Tyskland, Frankrig og Italien. Der laves mange gode oste, chokolader og så produceres der også ganske fin vin.

Drikkevand

Du kan roligt drikke vandet fra hanerne. Det frarådes dog at drikke vand fra vandløb og lignende.

Overnatning

Der er mange muligheder for at finde ganske fornuftige hoteller. I højsæsonen anbefales det dog at bestille i rigtig god tid, da der kan være rift om værelserne. Hvis man ønsker en unik oplevelse, kan det anbefales at prøve en af de mange kurhoteller.

Der er mange muligheder for at leje sig ind i bjerghytter og andre ferieboliger. Man kan også finde mange private hjem, hvor der er åbent for overnatning, f.eks. via AirBNB.

Der er også mange gode vandrehjem, hvor alle kan booke sig ind. Der er dog førsteret til unge under 25 år.

Transport

Der er gode, men dyre muligheder for at flyve indenrigsflyvning i landet. De fleste vælger at benytte bil eller tog i stedet, da priserne er ret høje ift. alternativerne.

Jernbanenettet er veludbygget og en fantastisk oplevelse. Man får mulighed for at opleve de fantastiske bjergområder på tæt hånd. Skal du på skiferie, så vil en stor del af transporten ofte foregå via bjergbanerne, som kan være en spændende og unik oplevelse.

De fleste danskere rejser rundt via bil. Det kan være en spændende oplevelse at køre rundt i de små og trange bjergveje. Kører man om vinteren, bør man selvfølgelig have vinterdæk og snekæder. Man skal også være i besiddelse af en Autobahnvignette i forruden, for at rejse rundt i bil. Hvis du ikke selv har bil med, er der gode muligheder for at leje via sit hotel, eller på banegårde og i lufthavne.

Taxier benytter sig af taxameter. Priserne kan være forholdsvis høje. Det er ikke et problem at bestille en taxi, de fleste steder.

Toldregler

Husk at Schweiz ikke er en del af EU – Derfor er der lidt skrappe toldregler. Du må indføre pr. person: 1 liter spiritus – 2 liter alkohol under 15 procent – 200 cigaretter eller 50 stk. cigarer eller 250 gram tobak.

En kommentar til “Schweiz”

Skriv en kommentar