Schweiz

Rejseguide til Schweiz

Schweiz Schweiz (udtales samt staves også Svejts) er en indlandsstat, der er beliggende i den centrale del af Europa. Schweiz grænser op til Tyskland i den nordlige del af landet, Liechtenstein og Østrig i den østlige del af landet, Italien i den sydlige del af landet samt Frankrig i den vestlige del af landet. Schweiz har hele 4 officielle sprog, nemlig rætoromansk, tysk, fransk og italiensk.

Landet har et samlet areal, der lyder 41.284 kvadratkilometer, hvoraf 4,2 procent af landet består af vand. Schweiz rummer desuden 7.866.500 indbyggere, hvorfor landet har en befolkningtæthed på 186,5 indbyggere pr. kvadratkilometer. Hovedstaden er Bern, men landes største by er Zürich.

Schweiz er bedst kendt for sin fantastiske natur, med de flotte bjerge som bare indbyder til skiferie og vandreture, men der er også gode muligheder for at få en på opleveren kulturmæssigt, da der er mange spændende og unikke attraktioner.

Schweiz

Forsikring

Har du brug for sygehjælp, så kan du få hjælp via EU´s blå kort. EU´s blå kort gælder 1 år og giver dig samme betingelser som de lokale. Vil du have ekstra dækning, som f.eks. hjemrejsetransport ved sygdom, så skal du tegne en privat rejseforsikring.

Bedste rejsetidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Schweiz er det tidspunkt som passer til dine interesserer. Er du til skiferie, så er det selvfølgelig vinterperioden (Midten af December til midten af April) der er mest attraktiv, mens vandring og udflugter passer bedst til sommeren (Juni til September).

Vejret kan godt være ustabilt i landet, da det påvirkes af de høje bjerge. Rejser du nord for Alperne, så vil vejret være meget li det man finder i nordeuropa, mens rejser man syd for bjergene, så ligner vejret mere det man finder i middelhavslandende.

Kort over Schweiz

Valuta

I Schweiz benytter man sig af schweiziske franc. Du kan benytte dig af rejsechecks i de fleste banker og vekselkontorer, og de internationale betalingskort modtages næsten overalt.

Drikkepenge

Drikkepenge er typisk inkluderet i regningen – Du behøver ikke betale drikkepenge i Schweiz, men det er selvfølgelig altid velset.

Toldregler

Husk at Schweiz ikke er en del af EU – Derfor er der lidt skrappe toldregler. Du må indføre pr. person: 1 liter spiritus – 2 liter alkohol under 15 procent – 200 cigaretter eller 50 stk. cigarer eller 250 gram tobak.

[Total:6    Gennemsnit:3.8/5]

En kommentar

  • jytte støvlbæk

    14. december 2016

    er det tilladt at indføre prepareret fødevare tileget forbrug

    Svar

Skriv et svar