Italien

Italien er en republik, der er beliggende i den sydlige del af Europa ved Middelhavet. Italien grænser op til Frankrig i den vestlige del af landet, Schweiz og Østrig i den nordlige del af landet samt Slovenien i den østlige del af landet. Grundet landets udformning, er det populært i folkemunde at kalde Italien for Støvlelandet. Der bor omkring 61 millioner mennesker i Italien – og hovedstaden hedder Rom. I Italien er nationalsproget italiensk.

Landet har et samlet areal, der lyder på 301.230 kvadratkilometer, hvoraf 2,4 procent af dette areal udgøres af vand. Italien rummer desuden også to småstater; Vatikanstaten, der er beliggende i Rom samt San Marino, der beliggende i Apenninerne.

Toscana - Italien

Rejseforsikring

Da Italien selvfølgelig er indenfor EU, så kan du både få hjælp af EU´s blå kort. Det blå EU kort dækker rejser over længere perioder, hvor du får samme vilkår som beboerne i pågældende land. I nogle tilfælde kan det dog stadig være fornuftigt at tegne en privat rejseforsikring, da EU´s kort dækker f.eks. hjemrejse ved sygdom.

Mad og drikke

Pizza og pasta. Det er nok de retter de fleste tænker på, når de tænker på det Italienske køkken. Kombineret med de mange lækre vine og specialiteter. Det italienske køkken er kendt for sin høje standard. I den nordlige del er køkkenet inspireret af det franske og østriske, med retter der er tunge med kød, fløde og smør. Mens de sydlige er kendt for sine lette retter, med tomater, fisk og oliven olie. Der er mange regionale retter og specialiteter, f.eks. er Napoli kendt for pizzaer, Milano for risotto, Sicilien er sardiner, Parma skinke, osv.

Drikkevand

Som hovedregel kan man drikke vandet i hanerne. Det er dog ikke alle steder. De fleste foretrækker blot vand på flaske.

Valuta

Italien indgår i euro samarbejdet, så den nationale valuta er euro. Du har stor mulighed for at benytte internationale betalingskort rundt omkring i Italien.

Drikkepenge

Drikkepenge er inkluderet i prisen – men man runder normalt op.

Åbningstider

De store supermarkeder har åbent hele dagen, mens mindre butikker typisk har åbent fra 9.00 til 13.00 og herefter fra 15.30 til 19/20.00.

Overnatning

Mange danskere tager campingvognen hele vejen med til Italien. Der er mange campingpladser fordelt på hele landet. Man finder dem i alle slags standarder, lige fra de enkle og primitive pladser til de store børnevenlige pladser. Nogle steder kan man leje telt, hytte eller campingvogn.

Bed and breakfasts, gæstehuse og lignende er ved at blive meget populære. Her finder du også rigeligt med muligheder, f.eks. via tjenester som AirBNB.

Hoteller er der også mange af. Næsten alle byer har flere af slagens. Her finder du hoteller i alle standarder. Man kan bo i den vildeste luksus eller finde mere primitive og billigere alternativer. Det kan være en fordel at booke hjemmefra, da der i ferieperioder kan være stor efterspørgsel.

Søger man billigere alternativer til hotellerne, så findes der mange vandrehjem i hele Italien.

Transport

Italien er generelt et nemt land at rejse rundt i, både hvis du vil gøre det selv – i en bil, eller via offentlige muligheder som bus, fly og tog.

Tog

Der er et udbredt tognetværk i landet – Der er f.eks. en række højhastighedstog som forbinder Rom, Torino, Firenze, Milano, Bologna og en lang række andre byer.

Bilkørsel

Det nordlige italien har et godt udviklet netværk af motorveje, hvorimod kvaliteten falder noget i det sydlige Italien.

Ved bilkørsel er der følgende hastighedsbegrænsninger.

  • 130 km/t på motorvejen (110 ved regnvejr).
  • 110 km/t på landeveje der er markeret med blåt motorvejskilt ved indgangen (Superstrade veje).
  • 90 km/t på almindelige hovedveje og veje udenfor byer.
  • 50 km/t i byerne.

Bus

Der er et udbredt netværk af busser, som er billige at benytte. Hastigheden og punktligheden er ikke altid fantastisk.

Bedste besøgstid

Italien er et land som tilbyder noget for turister – ligemeget hvilken årstid det er. Om vinteren er Italien et meget populært land at tage på skiferie i, hvorimod sommeren har det gode vejr – hvilket giver fantastiske muligheder badeferie og nyde solen. Mange turister nyder den fantastiske kultur og besøger landet året rundt.

Ryge og alkoholpolitik

Du skal være 16 år før du må købe alkohol. Der er rygeforbud på offentlige steder, men der må gerne ryges på restauranter og lign, hvis de har et rygerum.

italien

Skriv en kommentar