Ungarn

Ungarn er et land, der er beliggende i den centrale del af Europa. Landet er desuden et sletteland, der er omgivet af en halvcirkel af Karpaterbjergene. Ungarn grænser op til hele syv forskellige lande: Slovakiet, Østrig, Rumænien, Ukraine, Serbien, Kroatien samt Slovenien. Ungarn er desuden præget af et kontinentalt klima med kolde, fugtige vintre samt varme somre.

Ungarn har et samlet areal, der lyder på 93.030 kvadratkilometer, hvoraf små 0,74 procent af dette areal er bestående af vand. Ungarn rummer desuden hele 10.006.835 indbyggere, hvorfor landet i øvrigt har en befolkningstæthed på 108,4 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Sprog

Nationalsproget er ungarsk.

Åbningstider

De vejledende åbningstider er:

  • Banker: 8-16 i hverdage. (Dog kun til 13 om fredagen).
  • Forretninger: 10-18 i hverdage. (9-13 lørdag).
  • Museer: 10 til 18 ugen ud.
  • Posthuse: 8-18 i hverdage.
  • Tankstationer: Mange har døgnåbent. Ellers varierer det meget.
  • Supermarkeder: 7-19 i hverdage. (7-13 lørdag).

Rejseforsikring

Du er dækket af EU´s blå kort. Med EU´s kort er du dækket op til 1 år og giver dig samme betingelser som de lokale, ved sygdom og uheld. Husk dog at det blå kort eksempelvis ikke dækker hjemtransport, ved uheld. Det anbefales at tegne en privat rejseforsikring, som supplement til det blå kort.

Valuta

Valutaen hedder Forint. Den nemmeste måde at skaffe valuta på under ens ferie, det er ved at benytte en af de mange hæveautomater, der tager mod internationale kreditkort som Visa og Mastercard. Husk dog at der er lidt hæftige gebyrer og du kan være begrænset af hvor meget du må hæve om dagen / måneden.

Drikkepenge

Der forventes drikkepenge indenfor servicefagene. Typisk giver man 10-15 procent. (Hotel, restaurant, taxi)

Bedste rejsetidspunkt

Man kan besøge Ungarn året rundt, selvom det dog kan være meget koldt om vinteren (Plus mange ting lukker ned om vinteren). Om vinteren er det primært turister på storbyferie i Budapest som besøger landet. Foråret kan være ret regnfyldt. Mange danskere vælger at holde sommerferie i Ungarn, da landet lokker med høje temperaturer og mange dejlige badesøer.

Rygning

Det er forbudt at ryge i offentlige bygninger og transportsmidler. Desuden må der ikke ryges ved stoppesteder, venteværelser og på legepladser.

Populære seværdigheder

  • Aggtelek-grotterne — Smukke grotter med drypstensformationer og stalagmitter. Europas største grottesystem, som går fra Slovakiet til den nordøstlige del af Ungarn (23 km).
  • Bükk — Et bjergområde i den nordlige del af Ungarn.
  • Balatonsøen — Den største sø i central europa. Meget populært turistområde.
  • Mohács — Kendt for slaget ved Mohács, som var et enormt slag der blev udkæmpet i 1526.

En kommentar til “Ungarn”

Skriv en kommentar