Rumænien

Rumænien er et land, der er beliggende ved vejkrydset mellem Balkanhalvøen (Valakiet og Dobrogea), Østeuropa (Moldavien og Bukovina) og Centraleuropa (Transylvanien, Banat og Maramures). Rumænien grænser desuden op til Ukraine og Moldova i den nordlige del af landet, Ungarn og Serbien i den vestlige del af landet, Bulgarien i den sydlige del af landet og slutteligt Sortehavet i den østlige del af landet. Nationalsproget er rumænsk, og hovedstaden hedder Bukarest, hvor der bor små 2 millioner mennesker.

Rumænien har et samlet areal, der lyder på 237.500 kvadratkilometer, hvoraf 3 procent af dette areal udgøres af vand. Rumænien rummer således 22.329.977 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på hele 94 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Rumænien

Forsikring

Da Rumænien er medlem af EU, kan du blive dækket af EU´s blå sygesikringskort. Dette dækker dog kun lægehjælp ved sygdom og uheld. Står du f.eks. og har behov for akut hjemtransport, så er det for ens egne penge. Derfor anbefales det at tegne en privat rejseforsikring.

Valuta

Selvom Rumænien er med i EU, så benytter de sig af deres egen lokale valuta leu. Der modtages internationale kreditkort mange steder.

Drikkepenge i Rumænien

Normalt er drikkepenge inkluderet i regningen, men det er stadig velset at man runder beløbet op.

Åbningstider

De fleste museer har lukket om mandagen. Bankerne har typisk åbent fra 7 om morgenen til klokken 14 om eftermiddagen, men det varierer meget. Forretningerne har åbent mandag til fredag fra klokken 8 til 19, og om lørdagen fra 8 til 14 – det samme gælder posthuse. Befinder du dig langs motorvejen, så har tankstationerne generelt døgnåbent.

Rygepolitik

Der må ikke ryges i den offentlige transport, eller på mange offentlige steder.
Rumænien

En kommentar til “Rumænien”

Skriv en kommentar