Tjekkiet

Sidst opdateret 01/08/2016 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Tjekkiet

Tjekkiet Tjekkiet (officielt og formelt navngivet Den Tjekkiske Republik) er et land, der er beliggende i den centrale del af Europa. Tjekkiet grænser op til Polen i den nordlige del af landet, Tyskland i den vestlige del af landet, Østrig i den sydlige del af landet samt Slovakiet i den østlige del af landet. Landets hovedstand samt største by er Prag.

Tjekkiet har et samlet areal på 78.866 kvadratkilometer, hvoraf cirka 2 procent af dette areal består af vand. Dette areal rummer desuden 10.501.197 indbyggere, hvilket betyder, at Tjekkiet har en befolkningstæthed, der lyder på 129,9 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Tjekkiet

Kort

Valuta

Selvom Tjekkiet er medlem af EU, indgår de ikke i euro samarbejdet. De benytter derimod deres egen lokale valuta, som kaldes koruna. Man kan ofte benytte internationale betalingskort på sin rejse i Tjekkiet.

Drikkepenge

I Prag er det rigtig normalt at man smider 5-10 procent oveni beløbet som drikkepenge, hvis det ikke er en del af regningen. Befinder du dig ikke i et turistområde, så er det normalt at man runder beløbet op. Drikkepenge gives kun hvis man oplever en god service. Og man lægger normalt ikke drikkepengene på bordet, men giver dem personligt til ens tjener.

Forsikring

Du er både dækket af EU´s blå sygesikringskort, Det blå gælder i et år, hvor du opnår de samme rettigheder som lokalbefolkningen.

Rygeregler og alkoholregler

Der er rygeforbud på alle offentlige steder – og du skal være 18 år før du må købe alkohol.

[Total:2    Gennemsnit:4/5]

Skriv et svar