Montenegro

Sidst opdateret 24/06/2014 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Montenegro

Montenegro Montenegro er en republik, der er beliggende på Balkan. Landet grænser op til Kroatien, Adriaterhavet, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Albanien samt det FN-administrerede protektorat Kosovo. Landet har et samlet areal på 13.812 kvadratkilometer, hvilket placerer landet som nummer 157 på listen over verdens største lande.

Den 21. maj 2006 afholdte Montenegros regering en folkeafstemning omkring opløsning af den daværende union med Serbien. Optællingen viste at 55,5 procent havde stemt for en opløsning, hvorfor landet erklærede sig uafhængigt fra Serbien pr. 3. juni 2006.

Montenegro byder på unikke og spændende oplevelser, til en pris som er til at betale, da det er et forholdsvis billigt land at rejse i (En smule billigere end destinationer som Spanien og Grækenland.).

Flere og flere danskere får øjnene op for det spændende land, som byder på fantastiske fiskerestauranter, en unik natur, flotte monumenter og gamle unikke bygninger. Derudover er der en lang række fantastiske badestrande.

Montenegros natur er særlig præget af forskellige bjerge – kort sagt kan det siges, at Montenegro er et bjergland.

Montenegro

Bedste rejsetidspunkt

Den primære turistsæson i Montenegro går fra maj til september, da perioden byder på det bedste vejr. Er du vild med at bade, så er det værd at bemærke at temperaturen i havet i maj ligger omkring de 20 grader, mens det stiger op til 27-28 grader i juli/august.

Hvis du ikke er vild med alt for varmt vejr, så bør du undgå juli og august, da det ikke er unormalt at temperaturen når over 35 grader.

Visum

Det er visumfrit for danskere i op til 90 dage. Du skal dog være i besiddelse af et gyldigt pas.

Kort over landet

Rejseforsikring

Et af de første punkter man skal undersøge, hvis man vil rejse til udlandet, er hvilke forsikring man bør have. Det gælder det om at finde en rejseforsikring som dækker ens rejse bedst muligt, så man kan få ordentlig hjælp i tilfælde af en ulykke eller en pluslig sygdom.

Du er ikke dækket af “Det blå kort” fra EU – så det er nødvendigt at du tegner en privat rejseforsikring.

Valuta

Da Montenegro er en ny stat, så har de ikke deres egen valuta. I stedet for benytter man euro.

Der findes en et bredt udvalg af hæveautomater, primært i større byer og i alle turistområderne.

[Total:4    Gennemsnit:4.5/5]

Skriv et svar