Sidst opdateret 25/07/2018

Rejseguide til Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina er et land (og tidligere republik i det gamle Jugoslavien), der er beliggende i den sydøstlige del af Europa. Landet er omgivet af land på alle sider undtagen i den sydlige del af landet, hvor der er fri adgang for landets indbygger til Adriaterhavet. Arealet er 51.129 km2 – Hvilket gør landets størrelse til lidt større end Danmark. I Bosnien-Hercegovina bor der omkring 4.6 millioner mennesker. Hovedstaden hedder Sarajevo, hvor der bor lidt under 200.000 mennesker.

Bosnien-Hercegovina grænser op til Kroatien i den vestlige del af landet, Montenegro og Serbien i den østlige del af landet. Landet er opdelt i to enheder; Føderationen af Bosnien og Hercegovina, der domineres af bosniske muslimer og kroater, samt Republika Srpska, der domineres kraftigt at serbere.

Kravica vandfald

Kravica Vandfaldene

Valuta i Bosnien-Hercegovina

I Bosnien-Hercegovina benytter man Konvertible Mark (KM) – du kan dog ofte også vælge at betale med euro – De modtager internationale betalingskort i alle større byer, og der er god adgang til hæveautomater. I nogle banker kan du også veksle rejsechecks.

Åbningstider

Bankerne har typisk åben fra 8 til 19 i hverdagene, og lukket i weekenderne. Forretningernes åbningstider er alle ugedage, fra 8 til 20. Posthuse har åben fra 9 til 17 i hverdage.

Mostar

Mostar

Sikkerhed

Den største fare er, at der stadig ligger landminer nogle steder i landet, det er især et problem i isolerede dele af landet og ude på landet.

Kort

Rygepolitik

Der er rygeforbud i alle offentlige bygninger.

Ophold i Bosnien-Hercegovina

Du kan opholde dig 3 måneder i Bosnien-Hercegovina uden visum. Dit pas skal være gyldigt i 3 måneder udover dit opholds varighed.

Sarajevo

Sarajevo

Rejseforsikring

Dit blå sygesikringskort dækker ikke i Bosnien-Hercegovina – derfor bør du tegne en privat rejseforsikring.

Spørgsmål om rejser til Bosnien-Hercegovina?

Står du og er i tvivl om noget, så vil vi meget gerne hjælpe. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål.

[Total:2    Gennemsnit:5/5]

7 kommentarer

Skriv et svar