Kroatien

Rejseguide til Kroatien

KroatienKroatien er et land, der er beliggende i den centrale del af Europa, og samtidig er landet en tidligere republik i Jugoslavien. Kroatien grænser desuden op til Slovenien i den nordlige del af landet, Bosnien og Hercegovina, Montenegro og Serbien i den sydlige del af landet, Adriaterhavet i den vestlige del af landet og også Serbien og Montenegro i den østlige del af landet. Der bor omkring 4,5 millioner mennesker i Kroatien, med lidt over 800.000 i hovedstaden Zagreb. Landet er 56,540 km2 stort, hvilket gør det lidt større end Danmark.

Landet har et samlet areal på 56.542 kvadratkilometer, hvoraf små 0,01 procent af det samlede areal består af vand.

Klimaet i Kroatien er blandet; i de nordlige og østlige dele er der fastlandsklima, ved kysten er der middelhavsklima mens resten af landet præges af et højlandsklima.

Kroatien

Privat rejseforsikring

Du er ikke dækket af EU´s blå sygesikringskort. Derfor skal du ud og tegne en privat rejseforsikring. Find det selskab som passer til dine behov – husk at undersøge de forskellige selskabers betingelser og dækning.

Valuta

I Kroatien benytter de sig af valutaen kuna. Du kan veksle rejsechekcs i banker, og de internationale betalingskort modtages typisk i forretninger, hoteller, og til tider på tankstationer.

Drikkepenge i Kroatien

Drikkepenge er inkluderet i prisen – men rund beløbet op.

Rygeregler

Der er rygeforbud på alle offentlige steder.

Visum?

Der er visumfrit i Kroatien i op til 90 dage.

Åbningstider

Posthuse har typisk åbent fra 7 til 19 i hverdagene, og til 22 i nogle af turistområderne. I turistområderne kan de også have åbent om søndagen, i modsætning til resten af områderne. Lørdag har de åbent fra 7 til 13. Forretninger har typisk åbent 8 til 20 i hverdage, og 8 til 14 om lørdagen. Banker har åbent fra 7 til 19 i hverdage, og 7 til 13 om lørdagen. Tankstationerne har åbent døgnet rundt langs motorvejen, men ellers typisk fra 8 til 20. Tiderne vejledende, det varierer selvfølgelig.

Kroatien

Kort over landet

[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar