Albanien

Albanien er et undervurderet land at besøge. Du kan opleve en kultur som er helt unik, og se spændende og anderledes attraktioner som den charmerende by Saranda eller flotte strande ved det Ioniske hav – som er en del af Middelhavet.

Republikken Albanien er et land, der er beliggende i den sydøstlige del af Europa. Den nordlige del af Albanien grænser op til Kosovo, og landet grænser desuden også op til Montenegro i nordvest, Makedonien i øst og Grækenland i syd. I den vestlige del af landet mødes kystlinjen af Adriaterhavet, hvorimod kystlinjen udgøres af det Ioniske Hav i sydvest.

Det primære terræn i Albanien er bakket og bjergrigt, og klimaet er tempereret med kolde vintre og varme somre – præcis som i Danmark. Albanien er særlig kendt for deres albanske folkemusik, der spilles i Albanien, Kosovo og Makedonien. Landet er desuden opdelt i 36 forskellige distrikter, og hovedstanden er Tirana.

Skal jeg bruge visum til Albanien?

Hvis du gerne vil besøge Albanien, så er landet visumfrit i besøg op til 90 dage. Det kræver dog dit pas er gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Reglerne kan dog ændres, så det anbefales at du kontakter den Albanske ambassade inden en rejse, hvis du er i tvivl om gældende regler. Ambassaden kan du finde her: http://www.ambasadat.gov.al/denmark/en

Albanien - havnefront

Havnefront i Albanien

Rejseforsikring

Dit blå sygesikringskort gælder ikke i Albanien, derfor skal du tegne en privat forsikring, hvis du rejser til landet, så du er sikret mod sygdomme eller ulykker.

Valuta i Albanien

Valutaen i Albanien er kendt som albanske LEK. Det er ikke muligt at veksle Lek udenfor landet, så sørg for at bruge alle dine penge på turen eller få vekslet tilbage inden afrejse. Der er mange muligheder for at veksle Euro til den lokale valuta. Du kan også finde hæveautomater i alle de større byer og anvende Visa og Mastercard mange steder.

Prisniveauet

Prisniveauet i Albanien er generelt lavt. Man får meget for pengene, især på restauranter og hoteller.

Flybilletter til Albanien

Det er pt. ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Albanien. Typisk mellemlander man i Slovenien, Serbien, Tyrkiet eller et af de andre lande nærved. Når man leder efter flybilletter til Albanien, bør man (Udover prisen) være opmærksom på rejsetiden. Der er rigtig mange rejser hvor man kan finde en rigtig god pris, men hvor man skal vente 10+ timer i en lufthavn.

Der kan også være ret stor forskel på priserne på flybilletter. Er man sent ude, bliver priserne ofte ret dyre, da der er et begrænset antal afgange til Albanien (Og dermed mindre konkurrence).

Overnatning

I Tirana finder du det største udvalg af hoteller. Der er også forskellige hostel muligheder, bed and breakfasts og muligheder for privat indkvartering (AirBNB). Udenfor Tirana finder man typisk mindre familiedrevne gæstehuse eller store kedelige sovjethoteller. I de større turistområder som Vlora, Durresi og Saranda, er der mange gode turistorienterede hoteller og resorts.

Drikkepenge

Det er meget normalt at give mellem 10 og 15% i drikkepenge.

Seværdigheder

Mount Dajti
Nationalpark / Bjerg i det centrale Albanien.

Palasë
En by nær Llogara national park – kendt for den fantastiske natur og gode strande.

Butrint
Ruinby nær den græske grænse – Resterne af byen er på UNESCOs verdensarvsliste.

Sikkerhed

Albanien er et forholdsvis sikkert land at rejse i – faktisk er der mindre småkriminalitet end i mange vesteuropæiske lande. Der er ikke nogen stor drukkultur i landet, så det er ikke særligt sandsynligt at man bliver overfaldet af fulde folk. Der er dog et stigende problem med organiseret kriminalitet, hvilket man selvfølgelig skal være opmærksom på. Drik ikke vandet i Albanien, køb derimod vand på flaske.

Den største risikofaktor ved at rejse i Albanien er trafikken – Vejene er i dårlig stand, og trafikanterne har ikke den store respekt for regler.

Klima

Albanien har varme og tørre somre og våde vintre i lavlandet. I højlandet kan der falde sne fra november til marts.

Bemærk

Hvis du vil besøge kirker eller andre religiøse steder, forventes det at dine skuldre og knæ er dækket til. Det er ikke lovligt at fotografere i religiøse bygninger.

Transport

Vejene i Albanien har haft et rigtigt dårligt ry. Men der er investeret store summer i at forbedre vejnettet og de større veje er nu i rimelig stand.

Bemærk dog at der er stadig mange dårlige veje i Albanien, især hvis man kommer ud i landdistrikterne. Det er hellere ikke unormalt at lysnettet er ramt af midlertidige strømafbrydelser, hvilket gør det mørkt at køre rundt i byerne.

Udenfor byerne er der typisk ikke lysmaster. Rejser man om natten, skal man være ekstra opmærksom på vejarbejde, huller i vejene og køretøjer uden lys.

Ønsker du at leje en bil, så er der gode muligheder. Du kan finde alle de store internationale udlejningsselskaber i Tirana. Bemærk dog at priserne ofte er ret høje og i nogle tilfælde kan det bedre betale sig at booke en bil med en lokal chauffør.

Der kører tog mellem de større byer (Durrës, Tirana, Shkodra, Vlora, Rrogozhinë og Fier). Mange af togene er langsomme, forældede og kører sjældent til tiden.

I de større byer er der rig mulighed for at fange en taxi. Der kører også billige bybusser, som dog ofte er overfyldte.

Rejsevaccinationer

Ved kortere ophold anbefales det at have hepatitis A vaccinationen og difteri/stivkrampe. Ved længere rejser bør man også have sin hepatitis B vaccination.

Durres, Albanien, Moske

Moske i Albanien

114 kommentarer til “Albanien”

 1. Vi planlægger en ferie til Albanien og vil gerne op nord på for at vandre. Vi tænker at leje en bil og selv køre rundt i Albanien. Kender I til forholdene der oppe nord på?
  Mange hilsener
  Lis

  Svar
 2. Nogen der kan hjælpe mig. Vi vil gerne til Albanien til sommer og derefter videre til Makedonien. Nogen som kender guide/transport, som kan hjælpe os med at komme rundt i Albanien og til Makedonien. Ønsker ikke at leje bil. På forhånd tak

  Svar
  • Hej Louise.
   Kom I til Albanien og Nordmakedonien i sommers og i så fald hvordan var rejsen?
   Hilsen Jesper

   Svar
 3. Mount Dajti (hedder ikke Mount Dajt) ligger ved Tirana’s østlige udkant.
  Mount Dajti kan nåes med bus fra Tirana og en lille gåtur op til Dajti Ekspres (svænebane op til Mount Dajti) http://dajtiekspres.com

  Svar
  • Hej Jesper

   Her er en lille taknemmelig hilsen fra Montenegro ( de sorte bjerge)
   Vi rejser til Albanien om to dage og har suget til os af din fænomenale viden om landet Albanien! Vi glæder os utroligt og ville blot om du havde nogle tilføjelser i forhold til om Albanien er et godt land for unge at rejse i( læs:19 år i egen bil(Punto)).
   Har du nogen erfaringer om hvor man skal tage hen som ungt menneske og hvad man ville få mest ud af i et kort ophold på blot 3-4 dage?
   Mvh. Oscar og Janus i den røde søde Fiat Punto 🙂

   Svar
   • Hej Oscar og Janus.
    Jeg kan ikke svare på jeres spørgsmål. Havde I en god rejse til Albanien og Montenegro?
    Hilsen Jesper

    Svar
 4. Hej Hanne.
  Jeg ved ikke om alle de vaccinationer du er nødvendige for en rejse til Albanien.

  Stivkrampe vaccinationen er godt, at have uanset om man opholder sig i Danmark eller i udlandet og man får en hudafskrabning.

  Svar
 5. Hej. Vi har bestilt rejse til Saranda med Apollorejser bare en uge, men har nu læst anbefalinger om vaccination ( stivkrampe/difteri og hepatitis) er det virkelig nødvendigt ??
  Hilsen Hanne

  Svar
 6. Jeg er solorejsende, der for 6. gang tager til Albanien med afgang fra Købhvn. 4. oktober.
  Starter i Durres., Rejselængde og hjemrejse og hjemrejselufthavn ikke planlagt?
  Nogen i lignende situation??

  Poul

  Svar
 7. Hejsa

  Min mand, datter (på knap 2 år) og jeg rejser en uge til Sarande i slutningen af August.
  Vi vil gerne opleve noget, men er meget i tvivl om vi skal booke udflugter gennem rejseselskabet til f.eks. Gjirokaster, Butrint og nogle af de meget omtalte strande nær Sarande.
  Spørgsmålet er hvordan det er at komme rundt dernede med bus og taxa og hvad prislejet er, specielt med tanke på vi rejser med et lille barn. Er det nemt at praje en taxa? og “sikker” transport med et lille barn? (er godt klar over at det nok ikke lever op til danske standarder for at køre med børn)

  Vi glæder os til nye oplevelser…

  Mvh Julie

  Svar
  • Hej Julie.
   Hvis I rejser med Apollo Rejser til Saranda kan I spørge dem om praktiske spørgsmål angående det sydlige Albanien.
   Hilsen Jesper

   Svar
 8. Hej,

  Vil gerne høre om du kender noget til at rejse i Albanien med kørestol? Vores ældste dreng på 14 er spastiker og helt uden gangfunktion.
  Vi har de sidste mange år været i Kroatien og nydt det meget, til næste år vil vi dog prøve noget andet. Vi tænker os at køre bil.
  Vi har brug for et bosted uden alt for mange trapper og hvor der ikke er trapper ned til stranden.

  På forhånd tak?

  Svar
 9. Hej, bliver folk vaccineret mod rødehunde i Albanien som vi gør i dk. Jeg er gravid og vil gerne til Albanien, men min vaccine ligger på grænseværdien og jeg er dermed i risiko for at blive smittet, hvilket jo kan give mit barn store foster skader.
  Og er der andet jeg skal tage hensyn til for at rejse gravid til Albanien?

  Svar
 10. Skal snart en uge til Albanien i nærheden af Tirana ville høre om hvad strøm man har der skal vi have adapter med ?❤️

  Svar
 11. hej.
  Min kæreste og jeg overvejer at tage en uge til Albanien til sommer. har to spørgsmål:

  hvordan er mulighederne for vegetarmad? (vi spiser også lidt fisk)
  hvor varmt bliver det? er det til at holde ud? min kæreste er bange for at det i juli måned bliver FOR hedt til at holde ud…

  bedste hilsner
  Stephanie

  Svar
  • Hej Stephanie.
   Jeg tror uden tvilv, at det bliver for varmt i Albanien i juli måned. Jeg vil anbefale jer, at I tager til Albanien i september, hvor det stadigvæk er varmt. Apollo har pakkerejser uden program til Saranda i det sydlige Albanien.
   Bedste hilsner
   Jesper

   Svar
 12. Hej Katherina.
  Jeg prøvede også bybus i Tirana til Dajti Express (svævebane op til Mount Dajti). Billetpris 30 lek (2015 neveau).
  Hilsen Jesper

  Svar
 13. Hej Katherina.
  Med hensyn til offentlig transport i Albanien har kun erfaringer med:
  1. Forudbestilt taxa fra Durrës til Tirana. Pris ca. 185 kr.
  2. Bus fra Tirana til Kruja med skift i Fushë-Krujë.
  På tilbagevejen til Tirana fik vi et lift med en privat bil til 1000 lek for to personer.

  Tirana har ingen central busstation. Så busserne fra Tirana kører fra forskellige steder i byen.
  Buspriserne er meget lave (2015 neveau).

  Svar
 14. Hej Jesper.

  Min kæreste og jeg har planer om at tage til Albanien i august måned. Vi har kigget lidt på siden Outdoor Albania, som du har foreslået, hvor vi har fundet nogle spændende turer, men da vi både er til vandreture i de nordlige bjerge, men også gerne vil afprøve de lækre sydlige strande, vil jeg høre hvor realistisk det er, med udgangspunkt fra Tirana både at nå til Shkoder og derefter Corovada og derefter til en strandby et sted mellem Vlore og Sarande på en 10 dages tid? – og i så fald hvad ville være den bedste transportform mellem destinationerne?

  Hilsen Katherina.

  Svar
   • Hej Jesper,
    ja det har jeg – mange tak. Vi har dog booket rejsen alligevel, af den årsag at det var dér, det kunne lade sig logistisk gøre. Vi må gøre hvad vi kan for ikke at få hedeslag 🙂

    Jeg glæder mig alligevel meget til turen.
    Hvor mange gange har du været i Albanien? Og har du forslag til strandby uden nødvendigvis en masse turister? Og en hyggelig bjergby?

    TAK
    mvh Jeppe

    Svar
 15. Hej

  Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn og har nu indstillet vores sigtekorn på en Albanienstur i Juli måned

  Jeg regner med at vi flyver til Tirana og leje en bil der. Da børnene og jeg er glade for sol og strand tager vi strækningen fra Durres til Sarande og tilbage igen over 11-14 dages tid tænker jeg. Er der i dagens politik nogle restriktioner for at køre over grænsen til Grækenland?

  en anden mulighed jeg også har kigget på er muligheden for at flyve til Korfu og tage færgen over til Sarande. samme soørgsmål mht bil. skal jeg leje på korfu og kan tage den med mig eller skal vi vente til vi er kommet til Sarande?
  Mht. kørsel, er jeg ikke så bange for, så lejebil er foretrukket i det ene eller andet land.

  finders der nogle ruter der er beskrevet jeg kan bruge som inspiration.

  godt nok er vi glade for sol og strand, men der skal jo også lige proppes lidt kulturelt ind der virker for 2 teenage piger.

  mvh
  Casper

  Svar
 16. Hejsa,
  vi er en familie med to børn (3+6), der overvejer Albanien i juli måned. Min bekymring er, om der er FOR varmt. Temperaturen siger, at der er varmt, men luftfugtighed og vind har også en betydning. Hvad er jeres erfaring ?

  mvh Jeppe

  Svar
  • Hej Jeppe.
   Jeg tror det er for varmt i juli. Jeg var i Albanien fra 23 september til 3 oktober 2015. Jeg var i Durrës og i Tirana. Maximum temperaturen lagde omkring 26 – 30 C. alle dage. Temperaturen føltes behageligt på grund af lav luftfugtighed. En dag i Durrës blæste det op fra midt på eftermiddagen med lidt regn.
   Hilsen Jesper

   Svar
 17. Hej Poul Pedersen.
  Hvornår er der begyndt, at køre veterantog mellem Durres og Tirana igen? Jeg læste i en engelsksproget artikel, at fra maj 2015 begyndte nyrenoverede tog at køre fra Durres til Kashar i Tirana’s udkant.
  Hilsen Jesper

  Svar
  • Det ved jeg efter at have været i Albanien fire gange.
   Der kører, vist nok, noget der nærmest må betegnes som et ældgammelt veterantog mellem Tirana og Durres, har jeg ladet mig fortælle.
   Og mange tak for din info vedr togforbindelse mellem Florina og Athen.

   Svar
 18. Vi tager diverse busser fra sted til sted, men vi vil også benytte os af taxakørsel. Vi har som nævnt været i Albanien flere gange.
  Mit spørgsmål går på, hvad hedder den nærmeste grænseby med jernbanestation, da vi skal flyve hjem fra Athen? Ved godt. Der ikke findes togforbindelser i Albanien.

  Svar
 19. Er blot nysgerrig efter at vide, om de er nogle af jer, der skal til Albanien i ktober? Min kone og jeg tager derned i tre uger fra den 8. Oktober.
  Skal flyve hjem fra Athen.
  Er der nogle, der har erfaring i at tage toget fra albansk/græsk grænse til Athen, hører jeg meget gerne om det!

  Svar
 20. Hej. Lige 2 små spørgsmål, beklager hvis jeg har overset det hvis de er besvaret.
  Kørte gennem Albanien sidste år hvor et stykke af strækningen nord for Tirane var motorvej, eller i hvert fald lignende. Oplevede ikke dengang vejafgifter, men er det noget som er kommet til senere? Skal køre turen gennem igen næste måned.

  Sidste år var det ret katastrofalt med trafikken omkring Tirane pga. vejarbejde, er der nogen som ved om det er færdigt , eller vi finde en anden rute?

  Mvh. Thomas

  Svar
 21. Hej Cecilie.
  Med hensyn til påklædning i Albanien kan jeg kun udtale mig med hensyn til mænds påklædning. Der er ingen bestemt påklædningskodeks for mænd. Men hvis man besøger kirker og moskéer er der måske en bestemt påklædningskodeks.

  Seværdigheder i Durrës:
  1. Arkæologisk Museum.
  2. Det veneziaske tårn (Venetian Tower) https://goo.gl/maps/m8vdAQtHdLF2
  3. Rester af bymur.
  4. Amfiteater (ikke helt velbevaret, men med et interessant galvmaleri i én af gangene).
  5. Romersk badeanstalt.
  6. Byzantinsk markedsplads/torv.

  Alle ovennævnte seværdigheder ses på dette kort: http://www.infoalb.net/02conavstivit/Durres/Durres-archmus-map.jpg

  Hilsen Jesper

  Svar
 22. Hvad skal man opleve i Durrës? Og skal man gå passende klædt i Albanien? (nederdele under knæene, ingen bare skuldrer osv.)
  Min kæreste og jeg har booket en uge i den store havneby, og selvom at det primært handler om afslapning, så vil vi også gerne opleve lidt.

  Mvh
  Cecilie

  Svar
  • Hej Cecilie!
   Påklædningen i Albanien er næsten lige så fri, som her i landet. Man mærker overhoved ikke deres religiøsitet. De virker utroligt afslappede m H t f.eks Islam.
   God ferie!

   Svar
 23. Vi er en familie på 5 der skal rundt på Balkan til sommer. Vi flyver til Beograd i Serbien og kører derfra. Blandt andet til Albanien. Er der nogen der har (gode) erfaringer med billeje? Det virker nemlig som et problem at krydse grænsen til Albanien i serbisk lejebil…

  Svar
  • Hej Thomas.
   Hvad med I stiller de samme spørgsmål på Jubii Debat, TripAdvisor eller på Virtual Tourist?
   Jesper

   Svar
 24. Hej Helene Hagedorn.
  Jeg kan ikke svare på dine spørgsmål angående Albanien kyst med hensyn til bademuligheder fordi vi ikke var ude at bade under vores ophold i Albanien. Hilsen Jesper

  Svar
 25. Hej Helene Hagedorn.
  Husk dette: Efter hvad min kammerat havde læst kører busserne ikke efter en køreplan undtagen fra Durres til Tiana.
  Hilsen Jesper

  Svar
  • Hej Jesper.
   Tak for dine svar. Har lige et yderligere. Vi vil gerne have noget af vores ferie ved kysten, i en by med gode bademuligheder, nogle turistbutikker, lidt liv, men vigtigst af alt også charme og kultur. Er dette muligt langs kysten et sted? Har set på Sarande, men det ligner bare en stor hotelby.

   Svar
 26. Hej Helene Hagedorn.
  Hvis jeg var jer ville jeg booke værelser på forhånd så var jeg fri for, at tænke på det når jeg var kommet derned. Hilsen Jesper

  Svar
 27. Hej Helene Hegedorn.
  Jeg kan ikke svarer på dit spørgsmål fordi jeg kun delte værelse med min kammerat på rejsen i Albanien. I Tirana boede vi på et Guesthouse/Pension på hver vores værelse til 90 euro per person for 5 nætter. Gæstehuset havde kun 4 værelser. Vi kørte i taxi fra Durrës til Tirana for om 185 kr. (3500 lek).
  Hilsen Jesper

  Svar
  • Hej Jesper.
   Tak for hjælpen, jeg har nu printet de billeder ud af køreplaner, om vi så kan bruge dem, og regne med dem, det må tiden vise. Tak for dit svar.
   Regner med det er nemmest at booke bil med chauffør dernede?
   Tænker du det er nemt at finde bolig til 4-5 personer når vi er der, eller er det bedre at booke hjemmefra, når det er midt i juli vi rejser?

   Svar
 28. Hej Helene Hagedorn.
  På denne side har jeg lagt information om tog og taxikørsel i Albanien http://members.virtualtourist.com/m/p/m/241785/
  Det er billigt, at køre i taxi i Albanien.
  Jeg har læst, at man, som dansker anbefales dette: Lej en bil med chauffør på grund af trafikken i Albanien.
  Jeg vil anbefale hvis man tager med minibus, at man tager af sted fra morgenen af.

  Svar
 29. Hej.
  Vi er en familie på 5 (måske 4, børn i alderen 11-16 år) der skal 2 uger til Albanien midt i juli 2016. Er det bedst at booke overnatning hjemmefra, eller er det muligt at finde noget fra dag til dag, som ikke er hoteller, mere privat udlejning?
  Er der nogle forholdsregler vi skal tage, eller andet der vil være godt at forberede sig på?
  vi har nogle drenge der godt kan lidt lidt adrenalin action, er der noget I kan foreslå? Vi lander i Tirane den 16.7.
  bør vi leje bil, eller er det en oplevelse at tage de lokale busser/tog?
  Hilsen Helene Hagedorn

  Svar
 30. Hej Jesper
  Fra Tirana kører man over Elbasan til Perrenjasi og Pograbeci forbi Ohrid søen og op til grænsen ved Korca herfra til Kalabaka -der ligger Meteora , smuk ,anderledes og historisk interessant. Kører man selv så sørg for rigelig benzin på bilen, inden I krydser grænsen, for i Grækenland var der lidt langt mellem tankstationerne.
  Ohrid søen er også et yndet feriested berømt for sine ørreder . Meget smukt.
  Ang hunde i Albanien skal man vide, der er mange gadehunde- måske være at vide, hvis man ønsker at tage hund med . Hundene, har jeg ikke oplevet ,være et problem.:-)
  Hilsen Birthe

  Svar
 31. Hej Karin
  Ang jeres hund , der er utrolig mange gadehunde i Albanien , ikke at jeg har oplevet det,som noget problem, men det kunne måske være rart at vide,før man tager sin hund med.
  Hilsen Birthe

  Svar
 32. Hej
  Kører man fra Tirana , er det til Elbasan ,Perrenjasi, Pograbeci, hvor man kommer forbi Ohrid søen. Ohrid søen skulle være et yndet feriemål ,der er meget smukt, og er kendt for Ohrid ørrederne. Vi kom forbi i november og havde begrænet tid, så derfor gjorde vi ikke holdt. Derfra kører man til grænsen ved Korca, og videre til Kalabaka ,byen hvor Meteora er. Meget historisk spændende sted, men også fantastisk smuk natur . I Kalabaka boede bi på et lille hotel Kastraki med den mest fantastiske udsigt og en udmærket morgenmad -ikke for at gøre reklame men hvis man skal afsted ,og gerne vil have mest ud af turen Bare et lille råd kører man selv,sørg for at have nok benzin på, for der er langt mellem benzintanken på den græske side, gps’en viste mange, men de var tilsyneladende lukket. Vejen i Albanien er ikke så god og det tager derfor lang tid at køre til grænsen, men i Grækenland er der god vej til Meteora.
  Hilsen Birthe

  Svar
 33. Hej
  Jeg har været i Albanien flere gange, og det er virkelig et smukt og interessant land, med meget historie og skøn natur. Berat er også en by , der er værd at besøge smuk og mere rolig. Der er en mere velbevaret borg end i Gjirokasta, samt verdens mindste kirke. Tager man til Gjirikasta ,så hold kaffepause på Kalimera, de har alle typer kage. Det er en cafe på vejen. Kører man turen fra Tirana til Sarenda tager det en dag, men det er meget smukt. Herfra er man tæt på Grækenland. Kører man den anden vej over til Grækenland, besøg Meteora , smuk og anderledes natur .
  Hilsen Birthe

  Svar
 34. Hej Tove Iversen.
  Hvorfor vil I flyve til Tirana. Jeg har læst om at hvis man vil til det sydlige Albanien anbefales det man flyver til Korfu og sejler til Saranda på Albaniens sydkyst.

  Hilsen Jesper

  Svar
 35. Hej. Vi – to voksne og to drenge på 13, overvejer Albanien til sommer. Vi vil rigtig gerne bade i havet, men er ikke til store overfyldte strande. Kan nogen anbefale er hyggeligt sted med fx et pensionat eller mindre hotel? Gerne med flydestination Tirana. Vh Tove

  Svar
 36. Hej
  Vi skal til Albanien i sommer 2016, er der nogen der ved om man må have hund med?

  Venlig hilsen Karin Sørenseb

  Svar
 37. Min kammerat og jeg havde lidt over 10 dejlige dage i Albanien. Vi boede 5 nætter i Durrës og 6 nætter i Tirana. Durrës er en hyggelig by med bygningsværker fra Veneziansk og Romersk tid. Vi var oppe på Mount Dajti. Der oppefra er der en storslået udsigt ud over Tirana og omegn. Vi tog med lokale busser fra Tirana til Kruja (Skanderbeg’s fødeby). Det ville have været en fordel hvis vi havde taget til Kruja fra morgen af. Tirana synes jeg også var en spændende by, men der var meget trafik. Langt de fleste holdte tilbage for os når vi skulle over gaden.

  Svar
 38. Hej,
  Vi overvejer Albanien i efterårsferien med mand og tre børn – men vil meget gerne vide, om vejret til den tid stadig er varmt nok til at bade?
  Bedste hilsner Maria

  Svar
 39. Transport rundt i Albanien; jeg kan anbefale at indgå aftale med lokal chauffør, der er mange som har både bil og god tid, gerne vil hjælpe og tjene en skilling. Spørg f.eks. på hotellet. Der er også mulighed for at køre med minibus, hvor destination aftales og betales inden afgang. Holder centralt i alle byer. I vil opleve at sidde tæt. Bil kan også lejes, men trafik og vejnet kræver erfaring. Benzinen er dyr ift. albanske forhold, omkring 10 d.kr. pr. Liter.
  God rejse. Mvh. Rikke Rasch, rejseleder i Albanien – se også akademiskrejsebureau og akademiskrejseblog

  Svar
  • Hej. Jesper!
   Vi har prøvet lidt af hvert. Vi har kørt med minibusser fra by til by. Det er meget billigt. Men vær OB’s på at man har ikke meget benplads. Sørg endelig for at have rigeligt med cand med. Det kan være problematisk at finde busafgangsstederne, specielt i Tirana. Så tit har vi hyret en taxa til afgangsstedet dagen i forvejen og undersøgt evt pladsreserveringsmulighed, nøjagtig busafgangssted og tid. Vi har også prøvet at køre med alm bus. Det er lidt mere bekvemt, omend ikke luksusiøst! Endelig har vi flere gange med hjælp af bla hotelværten hyret en taxa fra by til by. Det er naturligvis en del dyre, men også mere bekvemt og tidsbesparende. Aftal altid prisen før afgang! Tog eksisterer ikke i Albanien. Husk tabletter mod køresyge, da der kan være meget bjergkørsel. Kør ikke selv, og slet ikke i Torana!! Vi tager til Albanien igen for 5. Gang til oktober 2016. Så er temperaturen tilpas for os
   Min mail adr ptp@waoopost.dk

   Svar
 40. Hej med jer alle.
  Velkomen til Albanien.
  Hvis i skal til landet ingen problemer,dog passe på trafiken Albanerne er lidt for glad til at køree og ikke respektere reglerne, resten er bare nyst det så længe i kan.I kan bruge Euro,dollars,og lokale mønt.Ingen problem med at hyre Minibusser eller bil.Der er mange af dem leje firma som har Europæiske samarbejde.
  Vandforsyning.Drikk ikke vandet fra selve bygning køb dog plastic det er næsten ingeting.En kop kaffe eller en øl koster bare 2 til 3 euro.Kafeen 80 cent.Helt utroligt.Skal i til Durres er bare helt vildt godt og nemt.Skal i til Saranda hvis i tager fra corfu i kan tage færgen til Saranda.Hvis i har lyst til og fra Tirana er dog muligt at hyre fra DK bil. Via Lufthaven står der Leje firma som i kan betalemed Kort eller via internetet.

  Albanerne taler ,Italiensk,engelsk(dog ikke alle),Græsk,tysk,fransk.Dog Italiensk er bare som en anden aprog på landet.Ingen problemer albanerne er godt til ar find ud af dette me hånderne som italienerne hvis man kan ikke engelsk det fixer de selv.Er uhygeligt billigt.Maden er super fint,stranden tage den fra nordlige del Shkodër til Saranda eller ved grænsen til grækenland.Butrint er ko en verdens arv fra Unesco. Hvis man kører med bil fra Tirana pas på Hovedstaden er jo Overcrowded men når man tager ud af dette så er det bare skønt og urroligt smukt.Standse og tage em hvil ingen problem. I vil opleve hele vejen utroligt bjerge og Strander. Alt er billigt.Gæstfriheden er bare tip top.Der findes alle tingerne.Selv om i ikke har noget kontanter med så er der en hel række automater hvor i kan hæve Lokalt mønter.I vil ikke fortryde.
  I pr der er mange Dansker og Tysker og franskmand og Svensker som kom med Apollo Rejse.
  Jeg ved ikke hvad skulle jeg sige
  Mere
  Men alt er muligt.Obs Gulsyssikring er ikke gyldig her i landet. Man kan dog købe privat en rejse forsikring.For sikerheds skyld.

  Velkomen og nyde jeres ophold her i dette utrolig ukendt Europæisk Land
  Albanien.

  Svar
 41. Min kone og jeg køre selv til Albanien 1) vi vil ikke bestille hotel men håber på at finde hvor vi kommer frem ???2)penge automater findes de ?3)vil det være godt med euro at bringe med ???

  På forhånden tak

  Ole Nørregaard

  Svar
  • Hej Ole!

   Ja, euro kan altid bruges. I kan veksle til lokal mønt på små vekselkontorer. Rart altid at have lidt lokal mønt. Der er hæveautomater i byerne, og mange hoteller og små overnatningssteder tager imod visa kort.
   Pas på i trafikken, især i Tirana. De. Kører som om derinden færdselslov er. Jeg havde ikke nerver til at køre selv, eller med en anden vesteuropæer!
   Hjælpsomt, venligt folk, billige prise. Og engelsk kan bestemt ikke alle, men de hjælper meget gerne med at finde en, der kan.

   Vi tager derned igen for tredje gang i oktober 2015. Helt på egen hånd.

   Svar
 42. Vi er to, som skal til Albanien sidst i september. Vi skal bo i Durrës og i Tiranë på hotel og i et guest-house. Hvordan er vandforsyningen i Durrës og i Tiranë for jeg har læst, at vandforsyningen kan være ustabil i Tiranë?
  Med venlig hilsen
  Jesper

  Svar
  • Hej Jesper!

   Jeg og min kone har været i Albanien nu to gange, og vi agter at tage afsted igen til efteråret, hvor der ikke er så hedt.
   Vi har ikke oplevet problemer med vandforsyninger overhoved. Men drik ikke vandet. Køb det på flaske, plastic.

   Vores erfaring med sikkerheden er absolut positiv. Men der kan jo være brodne kar overalt.

   God fornøjelse. Glæd jer

   Lissi og Poul fra Maribo

   Svar
   • Hej Lissi og Poul.
    Ja mange tak for jeres svar. Jeg glæder mig til at opleve Albanien.
    Med venlig hilsen
    Jesper

    Svar
 43. Hvordan er vejene fra dürres til Grækenland?
  Skal køre fra dk gennem albanien til tyrkiet
  Det er første gang vi tager denne rute men glæder os
  Fra 2. Pensionister på godt 70 år

  Svar
 44. Kørte gennem Albanien i sommers på vej til grækenland og havde to dejlige nætter på et albansk hotel
  næste år går turen “kun” til albanien
  billig mad , søde mennesker , elendige veje 🙂

  Svar
 45. Hej.

  De fleste Albaner taler Italiens English . Albanien Dejligt land. meget positivt overrasket. Skal helt sikkert tilbage igen.

  Svar
 46. Hej,

  Vi er en folk fodboldsfans, som skal ned og se DK spille mod de lokale helte. Vi har en uges ferie i Tirana og der hvor kampen spilles inden hjemrejsen.

  Mit sopørgsmål er: Hvad med ens mobil? Kan man købe et prepaid simkort, som kan bruges eller hvad er jeres erfaringer?

  Hilsen

  Klaus

  Svar
 47. hej.
  skal til albanien om 1 måned vil hører om man skal veksle på forhånd eller tage euro eller dollars med?
  og fra tirana kan man købe udflugter til andre steder i albanien som jeg gerne vil se ?
  hilsen thomas

  Svar
 48. Har i erfaring med køreturen fra tirana til dubrovnik. Vejforhold, tid?

  På forhånd tak for hjælpen.

  V.h Else M. Jensen

  Svar
 49. “Albanien vågner af skønhedssøvnen” hedder artiklen der er link til forneden.

  “Klemt inde mellem Makedonien og Grækenland ligger Albanien, som i årtier var et lukket land. Det er langsomt ved at forandre sig, og det er fortjent, for landet har lige så meget at byde på som de andre rejsemål i regionen. Til den halve pris!”

  http://jyllands-posten.dk/rejser/ECE6798995/albanien-vagner-af-skoenhedssoevnen?ref=lokalavisen

  Jeg oplevet det selv da vi rejste til Saranda, Albanien for to måneder siden og kan konstatere at artiklen er meget virkelighedtro, og priserne er mere end rimelige. Før jeg tog afsted med min kæreste, da vi lavede noget research, fandt vi ud af at prisniveauet er -49% under EU Gennemsnittet, som er ca. -75% mindre end i Danmark.

  Svar
 50. Hej Mogens,

  Jeg ville tage en slat euros med som “nødpenge” – som du kan benytte, hvis du ikke lige kan finde en hæveautomat med det samme.

  Euros er ikke et udbredt betalingsmiddel. Men der er et udbredt netværk af hæveautomater, hvor du kan hæve Lek.

  Svar
 51. Mange tak for de gode råd! Vi glæder os til 16 dage i Albanien, hvor vi lejer bil så vi kan komme godt omkring fra Tirana, til kysten og til vandringsture i nord.
  Hilsen Lotte

  Svar
 52. Hej, vi skal til Albanien på ferie her i juli.
  Er der nogen der har erfaring med om man skal have lokal valuta med, eller om Euro er en gængs betalingsmiddel.

  Svar
 53. Jeg har rejst i albanien bla saranda og durres. Det er et smukt land med en berigede kultur. Albanerne er meget gæstfrie og har stor respekt for turister.

  De har gode oste og dejlig olivenolie. Albanien er værd at besøge…

  Svar
 54. Hej Lotte,

  Hvis du lejer en bil udenfor Albanien, skal du lige være opmærksom på at det ikke er alle selskaber som lader dig tage en bil med ind i Albanien. Så det skal i nok undersøge ordentligt.

  Personligt har jeg aldrig været i Albanien, men du kan finde en tråd om vejene i Albanien her: http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2231495

  Vil du vide mere om Albanien, så vil jeg anbefale du bare køber det her kapitel i Lonely Planet: http://shop.lonelyplanet.com/europe/mediterranean-europe-travel-guide-11/mediterranean-albania-chapter-11/

  Jeg hiver lige fat i ham som har hjulpet med denne rejseguide til Albanien. Er ret sikker på at han kan hjælpe med de resterende spørgsmål.

  Svar
 55. Vi er en familie med to børn på 13 og 15 år som meget seriøst overvejer at rejse til Albanien til sommer. Vi synes at Albanien ser spændende ud med et skønt mix af alt det vi kan lide: kultur, smuk natur, muligheder for at vandre og strandture… Vi forestiller os at leje en bil og lave en rundtur på 2-3 uger hvor vi bruger nogle dage på at vandre. Men vores spørgsmål til jer er bl.a. Er vejene ok til at komme omkring? Hvordan arr vi bedst nogle vandreture af en enkelt eller flere dages varighed? Taler de fleste albanere engelsk/tysk? Hvor finder vi rejse-guide information? Med tak for hjælpen. Mvh. Lotte Ebdrup

  Svar
  • Hej Lotte,

   Dansk Albaner her – mange af vejene er helt nye da der ikke blev investeret i veje op til 90’erne. De steder hvor de er dårlige er der som regel en sten eller noget til at markèr et hul eller manglende dæksel. Trafikken i hovedstaden er kaotisk, ellers bare køre forsigtig og vær opmærksomme på får hvis i kører på bjergveje.

   De fleste ansatte på hoteller taler engelsk, ellers så er det en fordel at sige ting på Italiensk da mange taler italiensk fordi de kan fange deres kanaler på almindelige fjernsyn (overvej at tag en dansk/italiensk orbog med i bagagen). Men det burde ikke blive et problem i turist områder. Albanere er meget gæstfrie og vil som regel finde nogen der kan engelsk hvis ikke de kan selv. Jeg gik ind i en kiosk for at spørge om vej til mit hotel på et tidspunkt mens jeg var i Durres og der var en gut der kom ud for at vise hvilken retning jeg skulle men jeg måtte åbenbart havde set forvirret ud fordi det næste han gjorde var at give en lift hele vejen til mit hotel og det var altså et par kilometer væk!

   En meget roste rejseguide bureau hedder http://www.outdooralbania.com/ og der kan i arranger ture eller måske booke en guide til hele turen, og hvis i gør det så kan i måske også slippe for at leje en bil under ferien og overlade kørslen til guiden. Det kan måske også betale sig for jer.

   Ang. seværdigheder – Gå ikke glip af Butrint, Syri Kalter, Ksamil strand/Dhermi strand i syden og Gjirokaster i syden. I den nordlig del af landet så er der Bjeshkat e nemura (forbandede bjerge), Rozafa slot med dens udsigt, og måske også smut en tur over grænsen til Kosovo for at se byen Prizren da det kun tager ca to timer at køre dertil på den nye motorvej.

   Spise fisk langs kysten (muslinger i tomatsovs koster kun 21- kroner for en hel portion) og spise lammekød og pite op i bjergene.

   Svar

Skriv en kommentar