Grækenland

Republikken Grækenland er et land, der er beliggende i den sydøstlige del af Europa – mere præcist er landet beliggende på den sydlige spids af Balkanhalvøen. Grækenland grænser op til Bulgarien, den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien og Albanien i den nordlige del af landet samt Tyrkiet i den østlige del af landet. Grækenland er størrelsesmæssigt ca. 3 gange større end Danmark. Der bor omkring 11,28 millioner mennesker i Grækenland, og hovedstaden hedder Athen. Nationalsproget er græsk.

Landet har desuden kystlinjer ud til det Ægæiske Hav i øst, det Ioniske Hav i vest samt det Libyske Hav i syd. Grækenland har et samlet areal på 131.940 kvadratkilometer, hvoraf 0,86 procent af dette består af vand. Landet har desuden et middelhavsklima med tørre og varme somre og lune vintre.

Grækenland er en af verdens mest populære turistdestinationer. Antallet af turister der besøger landet om året – er højere end befolkningstallet.

Santorini - Grækenland

Valuta

Som du nok har læst i medierne, så er Grækenland med i euroen. Du kan benytte dine internationale betalingskort mange steder.

Bedste rejsetidspunkt

Afhængigt af hvad type ferie du ønsker, så kan Grækenland besøges året rundt. Fra foråret til efteråret, der er der sol og gode temperaturer. Om vinteren der tiltrækker Grækenland turister som går op i kultur og historie, da det er et rigt land på kulturelle oplevelser.

Pas

Du kan frit rejse til Grækenland og være der optil 90 dage. Du skal du være i besiddelse af et gyldigt pas under hele opholdet.

Forsikring

Med EU´s blå kort kan du blive dækket i længere tid, på samme betingelser som de lokale. Det dækker dog ikke ting som f.eks. en akut hjemtransport, som du bliver nød til at tegne en privat rejseforsikring for at få dækket.

Drikkepenge i Grækenland

Hvis drikkepenge er inkluderet i prisen, så kan du selvfølgelig vælge at give et mindre beløb oveni, hvis servicen har været god (Det anses som god stil at lægge 5 procent oveni).

Hvis der ikke er lagt drikkepenge oveni prisen, forventes der 15 procent i drikkepenge. Det er normalt at give en smule i drikkepenge i taxi. Det er også normalt at give 10-15 procent til servicearbejdere på eksempelvis dit hotel.

Overnatning

På de fleste charterture, der overnatter man selvfølgelig på hotel. Standarden varierer meget og priserne ligeså. Generelt er det dog forholdsvis billigt at bo på hotel i Grækenland. Hvis du selv booker din rejse, kan det betale sig at researche grundigt hjemmefra.

Der er mange campingpladser i Grækenland. Det er måske lidt langt at køre derned selv, men har man mod på det, kan det være en god oplevelse. Kvaliteten er varierende, men der er rigtig mange fine pladser med gode børnemuligheder. Der er også mange campingpladser der tilbyder hytteudlejning.

Der er mange private pensioner og gæstehuse, som man eksempelvis kan leje via AirBNB eller andre platforme. Der findes også mange vandrehjem, til dig som leder efter et billigt alternativ. Det kræves ofte at du har i besiddelse af et internationalt vandrekort.

Transport

Der er rigtig mange fine muligheder for at leje billige biler i Grækenland. Alle de store internationale udlejningsselskaber er til stede ved alle turistdestinationerne. Der er også mange lokale mindre udlejningsselskaber. Det kræves dog ofte at du minimum er 21 år gammel for at du kan leje en bil og at du har haft kørekort i mindst et år.

Der flyves en del indenrigsflyvninger mellem Athen og de største byer og ferieøer. Priserne varierer en del og stiger ofte i turistsæsonen.

Der er fine busforbindelser fra Athen og til de større byer på fastlandet. Der er også togforbindelse mellem Athen og de fleste større byer på fastlandet. Begge rejseformer er generelt billige, men langsomme.

Du kan nærmest booke en taxi overalt. Priserne er lave og der køres typisk med taxameter. Chaufføren forventer drikkepenge.

Fotografering

Generelt kan man tage billeder som man vil i Grækenland. Husk dog at spørge om lov, hvis der er mennesker på billederne. Hvis du besøger religiøse bygninger, så bør du altid læse de lokale regler eller spørge om lov.

Åbningstider

Bankerne har typisk åbent fra omkring klokken 8.00 til 14.00 i hverdagene. Nogle steder lukker de en smule tidligere om fredagen. Butikkernes åbningstider varierer rigtig meget. Nogle butikker har nogle dage lukket ved middagstid, for at åbne igen om eftermiddagen. Det svinger også meget ift. om man befinder sig i et turistområde eller ej.

Mad og drikke

Græsk mad er velsmagende og indeholder ofte ingredienser som lam, svin, grøntsager og lignende. Græsk mad har en tendens til at være simpelt og smagfuldt.

Af spændende retter kan nævnes:

  • Moussaka: Du kender nok retten, men ofte smager den ikke helt som i Danmark. Den rigtige moussaka kommer ofte med lam, rødvin, olivenolie, aubergine, mv.
  • Gigantes: Bønder bagt i tomatsovs.
  • Gemista: Tomater, peber, squahs fyldt med ris og bagt i ovn.
  • Stifado: Kødgryde med løg, kanel og hvidløg.
  • Calamari: Blæksprutte ringe som er friturestegt.
  • Souvlaki: Grillet kylling eller gris.
  • Horiatiki: Græsk salat med feta, tomat, agurk, grøne peber, oliven og olivenolie.

Du kommer ikke udenom ouzo – den lokale drink som smager lidt af lakrids.

Vaccination

Det kan være en god idé at have de basale vaccinationer på plads inden ferien til Grækenland. Skal du på en kort ferierejse, så kan det være fornuftigt med vaccinationer mod Difteri og Stivkrampe.

Rygepolitik og alkoholpolitik

I Grækenland skal du mindst være 18 år gammel før du må købe alkohol. Der må ikke ryges på nogen indendørs offentlige steder. Nogle steder er der dog indrettet specielle rygerum.

Grækenland

En kommentar til “Grækenland”

  1. Som en supplernede kommentar til afsnittet “Overnatning”: Det har været ret udbredt blandt backpackere at overnatte på strandene i Grækenland. Det må man ikke, og bøderne hvis man bliver opdaget er ret heftige, siges det. Til gengæld er der billige teltpladser mange steder.

    Svar

Skriv en kommentar