Usbekistan

Usbekistan er et land, der er beliggende i den centrale del af Asien. Usbekistan grænser op til Kaskhstan i den nordlige del af landet, Turkmenistan og Afghanistan i den sydlige del af landet og slutteligt Tadsjikistan og Kirgisistan i den østlige del af landet. Landet har tidligere været under sovjetisk kontrol, men blev erklæret en selvstændig og uafhængig nation den 1. september 19991.

Landet har et samlet areal på 447.400 kvadratkilometer, hvoraf 4,9 procent af dette areal består af vand. Usbekistan rummer desuden 26.851.195 indbyggere, hvilket giver landet en befolkningstæthed på cirka 60 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Visum

Det er muligt at tage på et visumfrit ophold i maksimalt 30 dage. Ved længere ophold skal der søges et e-visum: https://e-visa.gov.uz/main

Du skal kunne fremvise billet til en retur eller vidererejse, ellers vil du blive nægtet indrejse. Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet og du skal minimum have 2 blanke sider.

Husk vores guide er kun vejledende. Visumreglerne og invitationsreglerne kan løbende ændre sig, så undersøg hele processen nøje inden du tager et fly til Usbekistan.

Læs mere hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/uzbekistan-pas-og-visum/

Klima

I Usbekistan er der fastlandsklima, hvor der er rigtig varme somre og kolde vintre. Fra midten af marts til slutningen af maj og september til starten af november – der er vejret bedst og mest humant. Om sommeren er der ekstremt varmt og om vinteren kan der være sne og frost.

Rejseforsikring

Husk at tegne en privat rejseforsikring, så du kan få hjælp ved ulykke og sygdom.

Vaccinationer

Skal du opholde dig i kortere tid i Usbekistan, så anbefales det at du som minimum vaccineres mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Der er en meget lille risiko for Malaria, men det anbefales at du kun beskytter dig mod myggestik. Ved længere rejser bør du også vaccineres mod Hepatitis B. Husk det er ekstremt vigtigt at du tager til din læge og finder ud af hvilke vaccinationer du præcist bør få. Vaccinationer skal typisk udføres i god tid, da nogle skal tages over en periode.

Mad

Det usbekiske køkken er inspireret af hele verden. Der er stor indflydelse fra Mellemøsten og Sydasien. Forvent meget fåre og gedekød, lækkert brød fra lerovne og gode grøntsager. Nationalspisen er Pilaf, som er en blanding mellem kød og ris. Maden er generelt mild og turistvenlig.

Sikkerhed

Generelt er Usbekistan et rigtigt sikkert land at rejse i. Du bør dog være varsom hvis du rejser nær grænserne til Tadsjikistan eller Kirgisistan. Det frarådes helt at rejse nær grænsen til Afghanistan. Desuden skal du være forsigtig hvis du rejser til Fergana Valley. Husk altid at holde dig opdateret på den nuværende sikkerhedssituation. Det anbefales at læse den Britiske rejsevejledning til Usbekistan her: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/uzbekistan/safety-and-security

Valuta

Valutaen i Usbekistan hedder som. Det kan være en god idé at medbringe amerikanske dollars i nødstilfælde uden lokal valuta. Den største pengeseddel i Usbekistan er deres 1000 som seddel, hvilket pt. koster mindre end 1 krone. Så forvent en enorm stak sedler når der veksles. Der er gode muligheder for at hæve penge rundt omkring i de større byer – det er dog begrænset hvor mange restauranter og butikker som tager mod kreditkort.

Amerikanske dollars er den valuta som er nemmest at veksle. Der er dog også mulighed for at veksle større valutaer som pund eller euros, men du vil opnå dårligere kurser.

Skriv en kommentar