Brasilien

Den Føderative Republik Brasilien, eller blot Brasilien, er det absolut største og mest befolkningsrige land i hele Sydamerika. Arealmæssigt er landet næsten på størrelse med hele USA. Brasilien dækker et kæmpemæssigt område mellem Atlanterhavet og Andesbjergene.

Landet grænser desuden op til en lang række lande; Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru, Colombia, Peru, Venezuela, Guyana, Surinam og Fransk Guyana.

Brasilien dækker et areal på hele 8.547.404 kvadratkilometer, hvilket gør landet til det femte største land i hele verden. Landet har desuden tilegnet sig samme plads på listen over lande med flest indbyggere, med et indbyggertal på 198.739.269 indbyggere.

Copacabana - Brasilien

Copacabana

Visum til Brasilien?

I Brasilien kræver de ikke visum for danske turister. Der er visumfrit i op til 90 dage. Danske provisoriske pas bliver anerkendt. Dit pas skal dog være gyldigt i op til 6 måneder ud over opholdets varighed. Skal du på forretningsrejse, skal du undersøge med Ambassaden om der kræves et visum for dit ophold. Reglerne kan dog ændres løbende, så det er en god ide at tjekke op på, om reglerne stadig er gældende.

Du kan læse om de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/brasilien-pas-og-visum/

Recife - Brasilien

Recife

Overnatning

Et hotel i Brasilien kan variere meget i kvalitet. Det kan være alt fra et simpelt rum til overdådig luksus. I højsæsonen kan det betale sig at booke i god tid, mens i lavsæsonen kan man prutte om prisen, da efterspørgslen ikke er stor.

Som et alternativ til hotellerne, findes der f.eks. pousada, som er et mindre gæstehuse, der ofte ejes af en enkelt familie. Her får man både overnatning og morgenmad med. Også her kan der pruttes om prisen i lavsæsonen. Der er også en del vandrehjem, især i de store byer.

Der er også mulighed for camping, især ved de mange nationalparker. Det kan være en fantastisk måde at komme tæt på naturen og man kan ofte leje telt i områderne.

Vaccination

Skal du til Brasilien, så er det en god idé at tage til lægen, og få en snak om vaccinationer i god tid. Brasilien er jo et kæmpe land, så det kan varierer fra område til område, hvilke vacciner der er nødvendige. Det vil typisk være mod Difteri, Gul Feber, Hepatitis A, og Stivkrampe. Der er også områder i Brasilien hvor det anbefales at man beskytter sig medicinsk mod Malaria, det er typisk i Amazones området.

Valuta

I forhold til de andre Sydamerikanske lande, er Brasilien et dyrt land at rejse i. Økonomien oplever stor vækst, og den Brasilianske Real er utrolig stærk. Det er muligt at hæve med internationale betalingskort i alle de større byer. Der tages mod rejsechecks i mange banker.

Transport

Brasilien har et enormt netværk af indenrigsflyvninger. Der flyves mellem alle større byer. Priserne er ofte lidt høje, men det er en effektiv måde at komme rundt på.

Busnettet er privat og af en god kvalitet. Der kører busser mellem alle større destinationer og det er en billig måde at komme rundt på. Priserne kan variere meget, så det kan være en god idé at tjekke de forskellige selskaber.

Der kører også rimelig upålidelige tog, men toget kan dog stadig være en spændende måde at transportere sig på, da det er en god måde at opleve den fantastiske natur på.

De mange taxier kører typisk med taxameter. Hvis der ikke er taxameter, bør du aftale en pris på forhånd.

Sikkerhed

De fleste turister i landet oplever en problemfri rejse, men skal du til landet, så bør du alligevel tage lidt forholdsregler. Der er meget kriminalitet i landet, og det er en god idé at læse udenrigsministeriets rejsevejledning inden rejsen. Den finder du her.

Der er risiko for demonstrationer i de større byer. Som turist, der anbefales det at man holder afstand fra eventuelle demonstrationer.

Derudover er der risiko for at opleve overfald og tyverier. Der er et stort antal af overfald, røverier, tyverier og bilkapringer – dette gælder især de store byer som f.eks. Rio de Janeiro. Derfor bør du aldrig bære ting på dig som kan lokke uærlige sjæle, som f.eks. synlige smykker eller andre værdigenstande. Det anbefales, at man kun er i besiddelse af den valuta som er nødvendig. Hvis du bliver overfaldet, så lad vær med at skab øjenkontakt eller sætte dig i modværge.

Som turist, der bør man være ekstra opmærksom, når man befinder sig centrale steder med mange mennesker. Desuden skal man passe på ungdomsbander. Du bør aldrig rejse ind i slumkvartererne, altså “favela´er”, da det udgør en stor sikkerhedsrisiko.

Vær varsom med at færdes på øde steder og strande efter mørkets frembrud.

Mad og drikke

Brasilien er kendt for at have en køkken der er inspireret af hele verden, især af den afrikanske kultur, som slaverne bragte med sig.

Af specialiteter kan nævnes:

 • Moqueca – Fisk eller skaldyrsgryde, med palmeolie og kokusmælk.
 • Vatapa – Rejer eller kylling i en cremet sovs af fiskeolie, kokusmælk, mv. Serveret med ris.
 • Friske frugter – Der er mange lækre specielle eksotiske frugter, som du højst sandsynligt aldrig har oplevet.
 • Churrasco – Grillet kød.
 • Feijoada – Gryderet med sorte bønner, forskelligt kød, f.eks. griseører, ris, mv.
 • Bolinhos de bacalhau – Fiskekager med torsk

Der er også mange lækre drikkevarer, både alkoholiske og uden alkohol. F.eks. Guarana, som er en populær sodavand med Guarana. Brasilanske vine. Batida (Cocktail med friske frugter og Cachaca). Chopp (Lokal øl).

Rejseforsikring

Hvis du ikke har en rejseforsikring, bør du investere i én inden du rejser til Brasilien. Ved sygdom, uheld eller lignende, kan det være en enorm økonomisk byrde, hvis du ikke er forsikret.

Rio de Janeiro, Brasilien

Rio de Janeiro, Brasilien

2 kommentarer til “Brasilien”

 1. Hej . Vi er en familie på 4 , 2 voksne + 2 børn 7 + 10 år, der overvejer at rejse til Brasilien i nov. Overvejer en kombi af Rio, vandfaldene og øen Ilha Grande syd for Rio. Er Rio trygt og rart at rejse til/i som familie? Andet must see? vi har 14 dage

  Mvh Familien Lund Mogensen

  Svar
 2. Hej!
  Vi tager til RIO DE JANERIO, til OL til august.
  Er der noget i har i tankerne der vil være godt, vi skal vide, kan i skrive til mig. På forhånd TAK!

  Svar

Skriv en kommentar