Rejseguide til Brasilien

BrasilienDen Føderative Republik Brasilien, eller blot Brasilien, er det absolut største og mest befolkningsrige land i hele Sydamerika. Arealmæssigt er landet næsten på størrelse med hele USA. Brasilien dækker et kæmpemæssigt område mellem Atlanterhavet og Andesbjergene.

Landet grænser desuden op til en lang række lande; Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru, Colombia, Peru, Venezuela, Guyana, Surinam og Fransk Guyana.

Brasilien dækker et areal på hele 8.547.404 kvadratkilometer, hvilket gør landet til det femte største land i hele verden. Landet har desuden tilegnet sig samme plads på listen over lande med flest indbyggere, med et indbyggertal på 198.739.269 indbyggere.

Copacabana - Brasilien

Copacabana

Visum til Brasilien?

I Brasilien kræver de ikke visum for danske turister. Der er visumfrit i op til 90 dage. Danske provisoriske pas bliver anerkendt. Dit pas skal dog være gyldigt i op til 6 måneder ud over opholdets varighed. Skal du på forretningsrejse, skal du undersøge med Ambassaden om der kræves et visum for dit ophold. Reglerne kan dog ændres løbende, så det er en god ide at tjekke op på, om reglerne stadig er gældende.

Recife - Brasilien

Recife

Vaccination

Skal du til Brasilien, så er det en god idé at tage til lægen, og få en snak om vaccinationer i god tid. Brasilien er jo et kæmpe land, så det kan varierer fra område til område, hvilke vacciner der er nødvendige. Det vil typisk være mod Difteri, Gul Feber, Hepatitis A, og Stivkrampe. Der er også områder i Brasilien hvor det anbefales at man beskytter sig medicinsk mod Malaria, det er typisk i Amazones området.

Kort over Brasilien

Valuta

I forhold til de andre Sydamerikanske lande, er Brasilien et dyrt land at rejse i. Økonomien oplever stor vækst, og den Brasilianske Real er utrolig stærk. Det er muligt at hæve med internationale betalingskort i alle de større byer. Der tages mod rejsechecks i mange banker.

Sikkerhed

De fleste turister i landet oplever en problemfri rejse, men skal du til landet, så bør du alligevel tage lidt forholdsregler. Der er meget kriminalitet i landet, og det er en god idé at læse udenrigsministeriets rejsevejledning inden rejsen. Den finder du her.

Der er risiko for demonstrationer i de større byer. Som turist, der anbefales det at man holder afstand fra eventuelle demonstrationer.

Derudover er der risiko for at opleve overfald og tyverier. Der er et stort antal af overfald, røverier, tyverier og bilkapringer – dette gælder især de store byer som f.eks. Rio de Janeiro. Derfor bør du aldrig bære ting på dig som kan lokke uærlige sjæle, som f.eks. synlige smykker eller andre værdigenstande. Det anbefales, at man kun er i besiddelse af den valuta som er nødvendig. Hvis du bliver overfaldet, så lad vær med at skab øjenkontakt eller sætte dig i modværge.

Som turist, der bør man være ekstra opmærksom, når man befinder sig centrale steder med mange mennesker. Desuden skal man passe på ungdomsbander. Du bør aldrig rejse ind i slumkvartererne, altså “favela´er”, da det udgør en stor sikkerhedsrisiko.

Vær varsom med at færdes på øde steder og strande efter mørkets frembrud.

Spørgsmål om rejser til Brasilien?

Står du og er i tvivl om noget angående en rejse til Brasilien, så stil endelig nogle spørgsmål. Guiden bliver opdateret løbende, og vi vil meget gerne have inspiration.
Rio de Janeiro, Brasilien

Rio de Janeiro, Brasilien

[Total:1    Gennemsnit:5/5]

2 kommentarer

 • kAREN lINDSTRØM

  22. juni 2016

  Hej!
  Vi tager til RIO DE JANERIO, til OL til august.
  Er der noget i har i tankerne der vil være godt, vi skal vide, kan i skrive til mig. På forhånd TAK!

  Svar
 • helle mogensen

  2. juli 2017

  Hej . Vi er en familie på 4 , 2 voksne + 2 børn 7 + 10 år, der overvejer at rejse til Brasilien i nov. Overvejer en kombi af Rio, vandfaldene og øen Ilha Grande syd for Rio. Er Rio trygt og rart at rejse til/i som familie? Andet must see? vi har 14 dage

  Mvh Familien Lund Mogensen

  Svar

Skriv et svar