Peru

Peru (officielt navngivet Republikken Peru) er et land, der er beliggende i den vestlige del af Sydamerika. Peru grænser op til Ecuador og Colombia i den nordlige del af landet, Brasilien i den østlige del af landet, Bolivia i den sydøstlige del af landet, Chile i den sydlige del af landet samt slutteligt Stillehavet i den vestlige del af landet.

Landet har et samlet areal, der lyder på 1.285.216 kvadratkilometer, hvoraf 0,41 procent af dette areal består af vand. Dette areal rummer desuden 29.496.000 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 23 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Peru

Bedste rejsetid

Man kan besøge højlandet året rundt, men i regntiden (Januar til April) vil det være en våd fornøjelse, da der kommer store mængder regn. Vil man rejse i højlandet, der er Juni til August den bedste rejsetid. Vil man til kyststrækningen, finder man de mest solrige måneder fra December til Marts, mens det kan være lidt koldt resten af året. Vil man rejse i regnskoven, vil man opleve regn året rundt, men det er sjældent at det er mere end et par timer pr. dag. Man kan besøge regnskovsområdet året rundt, men fra December til April er dog den periode med mest regn.

Sikkerhed

Hold dig væk fra demonstrationer.

Der er risiko for lommetyve, røveri og tasketyverier. Vær opmærksom på dine værdier. Typisk arbejder tyvene i grupper, hvor én gruppe distrahere dig, imens en anden laver selve tyveriet. Pas godt på dine ting og tag dine forholdsregler, som f.eks. at have et reserve kreditkort gemt godt væk.

Skal du trekke, så rejs i en gruppe med en lokal guide.

De fleste besøger Peru uden problemer, men det er altid en god idé at tage sine forholdsregler. Du kan læse en udvidet sikkerhedsguide her.

Visumbetingelser

I Peru er der visumfrit for danskere. Du kan opholde dig i landet i 90 dage uden visum. Dit pas skal dog være gyldigt i hele perioden. Du kan læse mere om visummer hos Peru´s ambassade i Sverige.

Forsikring

Du skal finde en god privat rejseforsikring, hvis du ikke allerede er i besiddelse af én.

Valuta

Valutaen i Peru hedder Nuevo Sol. Når du modtager valuta, så kan det være en god idé at bede om små sedler (billetes pequeñas) – da større sedler kan være svære at veksle i mindre byer og forretninger.

Der findes hæveautomater i de fleste byer, som tager mod Visa og Mastercard. Hvis det er muligt, så benyt hæveautomater inde i banken, da du er bedre sikret af vagter.

Drikkepenge

På bedre hoteller og restauranter forventes der normalt 10 til 15 procent oveni som drikkepenge. Besøger man billigere steder, er der ikke en forventning om drikkepenge, men det er dog stadig ret normalt at give dette.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra 10.30 til 19.30 på hverdage og mange butikker har også weekendåbent. Bankernes åbningstider hedder typisk 8.30 til 11.30 på hverdage.

Vaccinationer

Ønsker du at rejse til Peru, så bør du få udført en lang række vaccinationer. Afhængigt af rejsens længde og hvor du præcist skal hen, der kan vaccinationer mod eksempelvis: Gul Feber, Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B være relevante.

Desuden er der risiko for Malaria (Især i Amazonas).

Snak med din læge om vaccinationer og Malaria.

Peru

Skriv en kommentar