Colombia

Colombia er et land, der er beliggende i den nordlige del af Sydamerika. Colombia grænser op til det Caribiske Hav mellem Panama og Venezuela, og det grænser desuden også op til Stillehavet mellem Ecuador og Panama.

Selvom landet har et dårligt ry, og gang på gang bliver nævnt i forbindelse med kokain, kidnapninger og kriminalitet, så er det dog stadig et fantastisk land at besøge som turist. Du finder nogle af de bedste badestrande og en meget gæstfri befolkning.

Colombia er i øvrigt det eneste land i Sydamerika, der både grænser op til Stillehavet og det Caribiske Hav. Landet hovedstad er navngivet Bogota, der desuden er verdens tredjehøst beliggende hovedstad, med en placering i 2640 meters højde.

Landet har et totalt areal på 1.138.910 kvadratkilometer, hvoraf 8,8 procent af dette består af vand. Colombia er placeret som nummer 25 på listen over verdens største lande.

Guatapesøen, Colombia

Guatapesøen

Vaccination

Antallet af vaccinationer afhænger af, hvor du skal rejse i Colombia, og hvor lang tid du skal være der. Snak med din læge, eller dit lokale vaccinationscenter. Det vil typisk være mod Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B og Stivkrampe. Og eventuelt mod Gul Feber. Det kan også være nødvendigt at beskytte sig mod Malaria.

Hvornår er det bedst at besøge landet?

Det er bedst at besøge Colombia i tørsæsonen, som går fra December til Marts, og i Juli og August. Dog er det ikke det store problem at rejse i eksempelvis den våde sommerperiode. Det vil selvfølgelig regne en del, men typisk er det kun et par timer om dagen.

Visum

Der er visumfrit i Colombia i op til 90 dage. Dog skal dit pas skal være gyldigt under hele opholdet. Reglerne kan dog ændres løbende, så husk at tjekke ordenligt op på de aktuelle visumregler inden din rejse. Du kan læse om de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/colombia-pas-og-visum/

Rejseforsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring – dit sygesikringskort dækker ikke i landet. Hvis du ikke har en rejseforsikring vil du kunne komme i store problemer ved sygdom eller uheld.

Transport

 • Indenrigsfly – Mange muligheder for at flyve indenrigsfly rundt omkring i Colombia. Kan være stor forskel på priserne mellem selskaberne, så undersøg markedet grundigt inden du bestiller.
 • Busser – Bussystemet er veludviklet i Colombia og der kører busser mellem langt de fleste større byer og landsbyer. De busser som kører langdistance er ofte i fin stand og gode at køre med.
 • Leje af bil – Du kan leje en bil, hvis du er i besiddelse af et internationalt kørekort.
 • Taxa – Der er mange taxier i Colombia og det er aldrig svært at skaffe sig en. Men det kan være en god idé at insistere på at taxameteret benyttes eller at man laver en fast pris på forhånd.

Overnatning

 • Vandrehjem (hospedaja) – Findes spredt ud over hele Colombia. Her kan du leje et værelse til rimelig penge, men kvaliteten varierer meget. Kan være en rigtig god idé at tjekke dit værelse inden du siger ja tak til lejemålet.
 • Hoteller – Mange muligheder for at bo på hotel i Colombia. Der er lige fra de store internationale 5 stjernede steder til små mindre og billige hoteller, som dog i nogle tilfælde fungerer som hjemsted for prostituerede.

Sikkerheden

Der en del ting du skal være opmærksom på hvis du vil rejse til landet. Selvom sikkerheden i de seneste år er blevet markant forbedret, så er Colombia stadig ikke det mest sikre land at rejse i.

 • Kriminalitet: Selvom kriminaliteten er faldende i landet, så er der stadig meget kriminalitet i de store byer og på landet i Colombia. I 2010 blev mere end 16.000 mennesker myrdet i landet. Det anbefales ikke at man rejser alene. Det er også en god idé at undgå at se for velhavende ud. Undersøg grundigt de områder du skal besøge, inden du rejser hjemmefra.
 • Kidnapninger – Mere end 280 civile blev kidnappet i 2010.
 • Landminer – Kun Afghanistan har flere landminer. Så det er ikke nogen god idé at rende rundt i landområder, uden en lokal guide.
 • Narko – Det er ikke nogen god idé at indtage narko i landet – der er en meget stram narkopolitik i landet, og du kan komme i seriøse problemer, hvis du bliver taget med narko. Vær også opmærksom når du rejser ud af landet, da der er episoder hvor folk´s bagage bliver benyttet til at transporterer narkotika med. Du skal ikke overlade din bagage til andre.

Der er en række sikkerhedsspørgsmål som du bør tage stilling til. Et godt råd inden du rejser til Colombia, er at læse udenrigsministeriets anbefalinger: http://colombia.um.dk/da/rejse-og-ophold/for-din-rejse/rejsevejledning/ eller tage en snak med dem omkring din rejse.

Valuta

I Colombia benytter man sig af colombianske peso – men nogle steder kan man godt benytte sig af amerikanske dollars. Der er dog mange falske dollars i omløb, så det skal du være opmærksom på. Du kan benytte rejsechecks mange steder. De fleste store banker har en tilhørende hæveautomat, hvor du kan benytte internationale betalingskort. Det kan dog være en god idé lige at advare ens bank om at man rejser til Colombia, da det ikke er uhørt at ens bank lukker ens kort, hvis de ser der bliver hævet penge fra Colombia.

Drikkepenge

Der vil ofte være lagt 10 procent oveni din regning, ellers er det normalt at give 10-15 procent i drikkepenge.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra omkring 9.00 til 12.30 og så igen om eftermiddagen fra 14.30 til 19.00 (Mandag til lørdag). Nogle butikker har åbent i få timer om søndagen, mens andre har lukket lørdag. Det varierer fra sted til sted. Bankerne har typisk åbent fra 8.00 til 11.30 og igen om eftermiddagen fra 14.00 til 16.00 (Mandag til torsdag).

Rosario-øerne

Rosario-øerne

4 kommentarer til “Colombia”

 1. Hej ?
  Vi er 2 piger der rejser til Sydamerika i 3 måneder for at lave noget frivilligt arbejde og noget højskole. Vi ender vores ophold i Colombia. Efter opholdet vil gerne rejse rundt i Colombia i en uges tid. Vil høre jers erfaring med folk med kufferter eller packpakers?
  Er det meget mere besværligt at rejse rundt med kuffert i Colombia ?
  Mvh Julie

  Svar
 2. Hej 🙂

  Angående rejsetidspunkt: hvad ligger der i at sommermånederne er ‘våde’. Regner det hele tiden? Eller regner det et par timer om dagen? Eller hvordan regner det….?

  Vi (Min datter Astrid og jeg) har været i Panama i marts. Vi fik at vide, at sommermånederne er fine til rejse i Panama, fordi det kun regner (voldsomt) et par timer eller tre midt på dagen. Resten af tiden kunne der godt være tørvejr. Noget i den dur. Så HVOR våde er sommermånederne i Columbia? Og hvorfor er juli og august bedre end maj og juni?

  Og hvordan er det at rejse med børn? Jeg følte mig rimelig tryg i Panama, hvor vi var, da min datter var knap fire. Lige nu er hun fem år. Men da vi rejste i Panama var vi også to voksne (hvoraf den anden var en mand) og min datter. Hvordan er Columbia i forhold til sikkerhed? Overfald, kidnapning (af særligt børn), kryb (slanger og skorpioner), etc?

  Med venlig hilsen Maja

  Svar
 3. Til rette vedkommende
  En veninde og jeg rejser til Colombia i februar og vi ville gerne høre hvilke områder det er sikrest at rejse og hvilke vi skal holde os fra mht narko, kriminalitet osv. Vi starter ud på en sprogskole i medellin. Mvh, Anna og Ida

  Svar

Skriv en kommentar