Fransk Guyana

Fransk Guyana (eller Fransk Guiana) er et land og et oversøisk fransk territorium. Fransk Guyana er beliggende på den caribiske kyst, der er at finde i Sydamerika. Landet er særligt kendt for at rumme ESAs affyringscenter samt Djævleøen.

Fransk Guyana indgår desuden også i Guyana-regionen sammen med Surinam, staten Guyana samt små dele af både Venezuela og Brasilien. Landet har et samlet areal på 83.856 kvadratkilometer samt en befolkningstæthed på 2,69 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Hovedstaden i Fransk Guyana er navngivet af franskmændende og hedder Cayenne. Landet er desuden den sidste af de tidligere fastlandskolonier, et europæisk land har været i besiddelse af.

Djævleøen - Fransk Guyana

Forsikring

Du bør tegne en rejseforsikring, så du kan få hjælp i tilfælde af uheld eller sygdom, uden at du bliver forgældet.

Bedste tidspunkt at besøge Fransk Guyana

Generelt så er der meget regn fra Januar til Juni, hvor Maj er den vådeste måned. Tørsæsonen varer fra Juli til December, hvor det er bedst at besøge Fransk Guyana. Den gennemsnitlige temperatur i landet er 28 grader – og der er en høj luftfugtighed.

Sikkerheden i Fransk Guyana

Besøger du i de større byer Fransk Guyana, så skal du være opmærksom – især om natten. De har i de seneste år været en stigning i kriminalitet og narkotika smugling. Undersøg sikkerheden i landet grundigt, inden du tager af sted. Tag de rette forholdsregler, så du kan rejse sikkert.

Økonomi

Den lokale valuta er Euro og der modtages internationale kreditkort mange steder. Der er desuden rig mulighed for at hæve via dit Mastercard eller Visa kort. Desuden kan du veksle rejsechecks mange steder.

Vaccination

Hvilke vaccinationer du bør få afhænger af rejsens længde. Ved kortere rejser er det typisk mod Diferti, Stivkrampe, Gul Feber og Hepatitis A. Ved længere rejser kan det derudover være mod Hepatitis B og medicin mod Malaria og Tyfus.

Visumregler

Det er ikke nødvendigt med visum, hvis dit ophold varer under 90 dage. Du skal dog have et certifikat på at du har fået en Gul Feber vaccination. Desuden skal du være i besiddelse af en returbillet. Husk at undersøge reglerne grundigt inden du rejser – reglerne kan hurtigt ændres.

En kommentar til “Fransk Guyana”

Skriv en kommentar