Bolivia

Bolivia er et forholdsvis stort land, der er beliggende i Sydamerika. Landet grænser således op til Brasilien i de nordlige og østlige dele af landet, Paraguay og Argentina i den sydlige del af landet samt Chile og Peru i den vestlige del af landet.

Bolivia er en indlandsstat, der udelukkende har adgang til Atlanterhavet via Paraguayfloden. Den vestligste del af Bolivia ligger i Andesbjergene, hvor også landets højeste punkt, Nevado del Sajaman på 6.542 meter, befinder sig.

Bolivias totale areal lyder på 1.098.581 kvadratkilometer, hvilket gør landet til det 27. største i verden. Befolkningstætheden i Bolivia er dog meget lav, hvorfor landet er placeret som nummer 179 på listen over verdens mest tætbefolkede lande.

Lama

Lama

Visumbetingelser for Bolivia

Du har visumfrit i Bolivia i op til 90 dage, hvis du besøger landet som turist.

Der er dog følgende krav:

Dit pas skal være gyldt i mindst 6 måneder ud over ophold, og du skal være i besiddelse af en returbillet eller billet til videre rejse.

Og billetten skal selvfølgelig være gyldig.

Kravene kan dog hurtigt ændres, så det er vigtigt at du tjekker om de gældende regler har ændret sig. Du kan læse om de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/bolivia-pas-og-visum/

Uyuni Salar

Uyuni Salar – Bolivia

Bedste rejsetidspunkt

Landet har en vinter som strækker sig fra maj til oktober, og en sommer der går fra november til april.

Ulempen ved at rejse om sommeren, er at det ofte kan være meget vådt, hvilket kan gøre det svært at komme rundt i landet. Du kan besøge Bolivia både om sommeren og om vinteren, der er ikke en sæson som anbefales mere end en anden.

Vaccinationer

Afhængigt af hvor du skal rejse i Bolivia, bør du vaccineres mod en række sygdomme. Du bør vaccineres mod Gul Feber, Difteri, Hepatitis A og Hepatitis B og Stivkrampe. Desuden er der Malaria i området udenfor Amazonas, hvilket gør at skal du rejse i det område, kan det være en god idé at beskytte dig mod Malaria.

Tag en snak med din læge, og find ud af hvilke vaccinationer der pt. er relevante.

Sikkerheden i Bolivia

Bolivia er for de fleste turister et rimeligt sikkert land at rejse i. Tidligere havde Bolivia ry for at være en af de mest sikre lande i Sydamerika, det er dog ikke længere sandt. Kriminalitet mod turister er en stigende tendens. Det anbefales at man læser eksempelvis den engelske rejsevejledning til Bolivia, inden ens rejse. Find den her.

Rejseforsikring

Husk at du skal have en rejseforsikring, når du rejser udenfor EU. Det kan blive en enorm økonomisk byrde, hvis du kommer til skade i Bolivia eller bliver ramt af alvorlig sygdom.

Valuta

Bolivia er et billigt land at rejse i. Den lokale valuta hedder Boliviano, hvilket kan opdeles i 100 centavos. Større byer har hæveautomater, som tager i mod internationale kreditkort, som f.eks. Visa.

De kan dog desværre være lidt ustabile, så det er en god idé at være forberedt på rejsen. Du kan f.eks. veksle Amerikanske Dollars mange steder, eller benytte rejsechecks i de større byer.

Transport

Der flyves en del indenrigsflyvninger på tværs af landet. De største lufthavne ligger i La Paz og Santa Cruz. Indenrigsflyvning foretrækkes af mange ved længere rejser, da landets geografi gør transporten langsommelig og besværlig.

Ellers kører der busser mellem alle de større byer. Langtursbusserne kører dog ofte om natten, så du får ikke den store oplevelse. Busserne er ofte i ret så dårlig stand og vejene er dårlige, så det kan være en spændende oplevelse.

Der er mulighed for at køre med tog i både den vestlige og østlige dele af landet. Togene har dog et dårligt ry og er kendt for deres utilregnelighed. Vær forberedt på at turen er forsinket og at der kommer mange uventede stop undervejs.

I de større byer kan man leje bil. Det giver en spændende frihed og man får mulighed for at opleve det lokale og autentiske Bolivia.

Man kan også køre med taxi. Det er nemt at booke en taxi, da der er udbredte i det meste af landet, men vær opmærksom på at de kører uden taxameter og du bør aftale en pris i forvejen.

Overnatning

Hoteller findes i alle de større byer og områder. Der er hoteller i alle klasser, lige fra den højeste luksus til de noget mere tvivlsomme.

Der er også ok mulighed for at finde gæstehuse, bed and breakfasts og lignende. Her er priserne ofte gode ift. kvaliteten.

Der findes også mange vandrehjem / hostels. Priserne er svingende og det kan være en god idé ikke at booke det første og bedste, men at kigge sig lidt omkring og se lidt forskellige.

Mad og drikke

Retterne ændrer sig meget ift. hvor i landet du befinder dig. Der er et stort udvalg af forskellig typer madlavning. Rejser du eksempelvis ved Titicaca-søen er der mange spændende retter med ørreder. Ellers får man mange spændende retter, hvor kød er den dominerende ingrediens. Det kan være kylling, oksekød og fisk. Til retterne kommer der ofte kartofler.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet i hanerne. Vand på flaske eller vand der er kogt anbefales.

Bolivia - Lokale

En kommentar til “Bolivia”

 1. Hej!

  Jeg flyver fra Madrid til Bolivia her om et par uger, og er ret meget i tvivl om visumreglerne.
  Skal man kunne bevise, at man rejser ud af Sydamerika inden for 90 dage, eller er en busbillet til fx Peru nok?
  Jeg regner nemlig med, at skulle rejse fra Bolivia-Peru-Ecuador og slutte i Columbia, og vil helst rejse uden nogen returbillet.

  Jeg ved dog ikke, om jeg skal købe en fleksibel flybillet hjem fra Columbia som holder sig inden for de 90 dage, eller en busbillet til det næste land er nok. Det virker om som, at det afhænger af held og er ret tilfældigt om man bliver tjekket, men det ved jeg ikke om I kan be- eller afkræfte? 🙂

  Venlig hilsen Magnus

  Svar

Skriv en kommentar