Seværdigheder i Thailand

Thailand, kendt som Landet med de tusinde smil, byder på en rig kulturel oplevelse, fantastiske landskaber og enestående seværdigheder.

Fra det travle storbyliv i Bangkok til de fredelige bjerge i Chiang Mai og de krystalklare strande i det sydlige Thailand, er der noget for enhver smag. I denne artikel vil vi tage dig med på en uforglemmelig rejse gennem Thailands mest ikoniske seværdigheder, herunder Bangkoks Siam Ocean World, broen over floden Kwai, Chiang Dao, Chiang Mai, Damnoen Saduak flydende marked og meget mere.

Forbered dig på at blive fortryllet af dette smukke land og dets fascinerende kultur.

Bangkoks Siam Ocean World

Dyk med hajer i akvariet på Bangkoks Siam Ocean World (www.siamoceanworld.co.th). De har en daglig fodring af hajer og pingviner og den dybe koralrevszone er et fascinerende indblik i en magisk undersøisk verden.

Broen over floden Kwai

Broen, der er internationalt berømt på grund af filmen Broen over floden Kwai fra 1957, blev bygget som en del af den japanske Siam-Burma “dødsjernbane” under Anden Verdenskrig. Det anslås, at 16.000 allierede krigsfanger døde, da de blev tvunget til at udholde opslidende arbejde under forfærdelige forhold for at færdiggøre jernbanen, og et stort antal tropper omkom under de allieredes bombetogter på jernstrukturen i 1945.

Bestil en dagstur til broen over floden Kwai:

Chiang Dao

Thailands højeste kalkstensbjerg kan findes her midt i en jungle oase med et fremragende udvalg af lokal indkvartering. Man kan udforske en mystisk labyrint af huler, der strækker sig ca. 14 km, og en afslappende måde at udforske området omkring Chiang Dao på.

Bestil en dagstur her:

Chiang Mai – den gamle by

Den tempelomsatte gamle by Chiang Mai med boligområder i grønne sidegader, tårnhøje byporte og forfaldne mure er et højdepunkt i norden. Det er bedst at udforske den på cykel, da trafikken er overraskende afdæmpet inden for byens mure, og der er masser af steder at stoppe for forfriskninger, når du vil undslippe varmen midt på dagen.

Bestil en halvdagstur på cykel:

Damnoen Saduak flydende marked

Damnoen Saduak flydende marked, som ligger 80 km sydvest for Bangkok, er et dagligt hurlumhej af farver og støj. Landmænd og husmænd fra de omkringliggende bakker kommer hver morgen for at sælge og udveksle frugt og grønt fra deres tungtlastede pramme, som de sejler op og ned af kanalerne blandt frugtplantagerne og vinmarkerne.

Handelen starter tidligt omkring kl. 6:00 og varer kun indtil kl. 11:00, med andre landmænd og beboerne af de styltehuse, der ligger langs kanalerne, som de vigtigste kunder. Besøgende kan også tage bådture for at se, hvordan folk lever i de mange landsbyer oppe ad floden.

Bestil en tur til markedet:

Doi Inthanon

Smut væk til de kølige højder af Thailands højeste bjerg, hvor der venter dig jungleture, fugleture og bare det at slippe for de ulmende sletters varme. Der er gode veje i parken, som gør det let at komme omkring og vandfald at plaske rundt i.

Elephant Nature Park

Det kan være en vidunderlig oplevelse at besøge et elefantreservat, især hvis du holder dig til dem, som denne naturpark, der virkelig passer dyrene i stedet for bare at få dem til at lave latterlige narrestreger.

Besøgende kan hjælpe med at vaske og pleje elefanterne her, og der er ingen ridning tilladt.

JEATH krigsmuseum

Den bevægende JEATH krigsmuseum (JEATH repræsenterer det første bogstav i Japan, England, Amerika, Australien, Thailand og Holland, de lande, der har mistet soldater i regionen) ligger i provinshovedstaden, Kanchanaburi og har fotografier og forskellige andre minder fra Anden Verdenskrig.

Northern Insight Meditation Center

Thailand er et fredfyldt og tankevækkende sted at meditere. Dette center tilbyder et intensivt månedslangt kursus, og der er strenge regler, der skal overholdes. De smukke grønne omgivelser i Chiang Mai er ideelle, men der er lignende steder over hele landet, spørg dig bare for i de lokale templer.

Oriental Hotel, Bangkok

Få eftermiddagste på Oriental Hotel (www.mandarinoriental.com) i Bangkok, et af ​​de mest berømte hoteller i verden. Hotellet, som engang var tilholdssted for folk som Somerset Maughan og Joseph Conrad, frekventeres nu af kongelige og berømtheder.

Phang Nga-bugten

Phang Nga-bugten er en af ​​verdens store naturskønne vidundere. Den dækker et areal på 400 kvadratkilometer og består af grønne kalkstensøer, hvoraf nogle er op til 300 meter høje. Området er berømt for sine huler og akvatiske grotter. Bortset fra en landsby her og der, er der ikke mange af øerne, der er tæt befolket.

Den mest berømte af øerne i bugten er Ko Ping Kan (mere almindeligt kendt som James Bond Island) og Koh Pannyi. Den første figurerede i James Bond filmen “Manden med den gyldne pistol”, mens sidstnævnte, der bogstaveligt betyder “Hav sigøjner øen”, er en landsby bygget ud over vandet på pæle, der er beskyttet af en kæmpe stenmonolit. Området led frygteligt under tsunamien i det Indiske Ocean i 2004, men er kommet godt tilbage.

Tag et meditationskursus

Fralæg dig alle dine bekymringer gennem traditionel meditation. Thailand har snesevis af templer og meditationscentre med speciale i Vipassana (indsigts) meditation.

Tag et kursus, der varer bare én dag eller et kursusophold, der varer i flere uger. Lær det nordlige Thailand bedre at kende, især de afsidesliggende provinser Chiang Mai, Chiang Rai og Mae Hong Son ved at trekke, ride på elefant eller sejle i gummibåd gennem denne storslåede region.

Thailandsk madlavning

Prøv thailandsk madlavning på en af ​​mange madlavningskurser. Lær at blande de mange urter og krydderier, der giver thailandsk mad dens unikke smag.

Thailandsk kick-boksekamp

Tag til en muay thai (thailandske kick-boksning) kamp. Denne traditionelle sport kan ses hver dag af året på de store stadions i både Bangkok og provinserne. Thai-boksekampe forudgås af kunstneriske ceremonier og er ledsaget af livlig musik.

Wat Phra That Doi Suthep

Et af det nordlige Thailands mest hellige templer er Wat Suthep, som ligger højt oppe i bjergene med udsigt over den hede storby Chiang Mai nedenfor. Foruden at byde på forbløffende udsigter har templet, der er etableret i det 14. århundrede, en vidunderlig samling omkring Lanna kunst og arkitektur.

Skriv en kommentar