Japan

Japan er et land, der er beliggende i den østlige del af Asien. Landet består af en øbue, der er beliggende i Stillehavet, en smule øst for den koreanske halvø. Mere præcist består Japan af en kæde af øer, der strækker sig over et areal på 377.944 kvadratkilometer, hvoraf 0,8 procent af dette areal består af vand.

De største øer i Japan er Hokkaido, Honshu (hovedøen), Kyushu og Shikoku. Det japanske øhav rummer cirka 3.000 små øer. Landet er desuden inddelt i 47 forskellige præfekturer, der hver især udfører administrative opgaver uafhængigt af regeringen.

Tokio - Japan

Valuta

Japan er et dyrt land at rejse i – især hvis du vælger hoteller af høj kvalitet, spiser på gode restauranter og kører meget taxi. Men det kan også gøres til en rimelig pris, hvis du undersøger tingene ordentligt og skærer ned for dine luksusbehov.

Den lokale valuta er yen og mulighederne for at benytte kreditkort er meget gode – faktisk er der nærmest hæveautomater overalt. Dog kan man opleve at hæveautomaterne kun tager i mod lokale kort, selvom de benytter logoer fra Visa eller Mastercard. Det japanske postvæsen har en lang række posthuse, hvor der også er hæveautomater, som tager i mod udenlandske hævekort.

Transport

Transporten i Japan kan være rigtig dyr. Deres fantastiske tognet er ret dyrt at benytte, men super effektivt. Der er også gode muligheder for indenrigsflyvning til ok priser.

Taxaerne er gode, men også ret dyre. Der kan være lidt problemer ift. kommunikation mellem passager og chauffør. Det er ofte en god idé at have ens destination stående på skrift.

Billeje og bilkørsel anbefales ikke for den normale turist, da det er en dyr og ineffektiv løsning, ift. at benytte den offentlige transport.

Besøg

Skal du besøge en japaner for første gang, så anbefales det at medbringe en gave. Det er en del af den sociale skik. Man bør altid huske at tage sine sko af, når man besøger et privat hjem.

Overnatning

Priserne er ca. på niveau med i vesteuropa – Der er dog mange rigtig dyre hoteller. Et nogenlunde hotelværelse starter på 400 kroner og opefter. Man kan bo på businesshoteller, som ofte er lidt mere rimeligt prissat (Og ikke kun for forretningsfolk).

En anbefaling er at prøve at sove i et af de traditionelle Ryokans, hvor du bor på noget som bedst kan beskrives som en japansk kro.

Et hostel / vandrehjem kan fås for 100-150 kroner pr. nat.

Private boliger og guesthouses, f.eks. via Airbnb er efterhånden også udbredt. Priserne varierer meget og kan ofte være lige så dyre som hoteller.

Drikkepenge

Det er ikke normalt at give drikkepenge. Det anses direkte som krænkende. Kulturelt der er det mere velset at give en gave, f.eks. hvis du har boet i et privat hjem eller lignende.

Attraktioner

I Japan er der uendelig mange spændende seværdigheder og det kan være svært at udvælge enkelte, men nogle af de bedste er:

  • Fuji-bjerget
  • Himeji Slottet
  • Fushimi-Inari Portene og Kiyomizu-dera Templet i Kyoto
  • Den Gyldne Pavillon
  • Sneaberne i Nagano
  • Tokyo SkyTree
  • Hiroshima & Nagasaki mindesmærkerne

Sikkerhed

Japan bliver ramt af mange jordskælv – hvis du oplever et jordskælv, så er det vigtigt at du enten søger mod en dørkam eller en støttende væg. Har du mulighed for at kravle under et bord eller lignende, kan det også være en god idé.

Efter et jordskælv, så er det vigtigt at du kommer ud af bygningen, da der ofte opstår brande som følge af rystelserne – ofte er der tydelige evakueringsskilte på de større hoteller. Følg de lokale, de har mange års erfaring med emnet og ved bedst hvordan man forholder sig i situationen.

Japan

Vaccination

Hvis man skal rejse til Japan, så anbefaler vi, at man i god tid inden afrejse – bestiller en tid hos sin læge for at blive vaccineret. Når man rejser til Japan, er der nemlig risiko for at blive ramt af en række sygdomme som f.eks. Difteri og Stivkrampe.

Ved længere tid i landet, kan Hepatitis og Japansk hjernebetændelse også være relevante at blive vaccineret mod. Antallet af vaccinationer afhænger af rejsens længde.

Visum til Japan?

Danskere kan rejse ind i Japan uden visum – dette er gældende i 90 dage. Dit pas skal være gyldigt under hele rejsen.

Forsikring

Japan er kendt for deres gode sygehusvæsen, men du får ikke dækket nogle udgifter medmindre du tegner en privat rejseforsikring. Undersøg markedet og find den forsikring som passer til dig. Husk at risikobetonede aktiviteter ofte kræver tilkøb af ekstra forsikring.

Japan

Skriv en kommentar