Holland

Holland (der også kaldes Nederlandene) er et land, der er beliggende i den vestlige del af Europa. I dag består landet af de 7 nordligste provinser fra det gamle Nederlandende. De 10 sydlige provinser løsrev sig i 1830, og blev derefter navngivet Belgien. Hovedstaden i Holland hedder Amsterdam, og der bor omkring 730.000 indbyggere i byen. Sproget i Holland er hollandsk.

Holland udgør sammen med Sint Maarten, Curaçao, Aruba og BES-øerne, Kongeriget Nederlandene. Landet har et samlet areal på 41.526 kvadratkilometer, hvoraf hele 18,41 procent af dette udgøres af vand. Landet er desuden også Europas tættest befolkede land (hvis man ser bort fra Monaco, Vatikanstaten, Malta og San Marino) med en befolkningstæthed på 395,1 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Holland

Valuta

De tager i mod internationale betalingskort næsten overalt – bortset fra VISA som ikke accepteres alle steder. Valutaen i Holland er euro.

Drikkepenge

Der forventes ikke drikkepenge, men det skader selvfølgelig ikke, hvis du har haft en god oplevelse.

Visum og pas

I Holland er det selvfølgelig ikke nødvendigt med visum, du skal du være i besiddelse af et gyldigt pas. De samme regler gælder også for: Curacao, Sint Marten, Sint Eustatius, Saba, og Aruba Bonaire.

Forsikring

EUs sygesikringskort dækker ved sygdom. Men skal du have dækket ting som retshjælp, hjemrejsetransport, mm, så er det nødvendigt at du tegner en privat rejseforsikring.

Åbningstider

De fleste banker har åbent fra 9 til 16-17 i hverdagene, og nogle banker har også åbent om lørdagen. Forretningerne har typisk åbent fra 8.30-9 om morgen til 20/21 om aftenen – og fra 8.30-9 om lørdagen, til 16/17. Posthusene har åbent fra 9 om morgen til 17 – og nogle posthuse har åbent om lørdagen fra 9 til lidt over middag. Museer har typisk lukket om mandagen. Tiderne er selvfølgelig vejledende, da det varierer meget.

Alkohol og rygning

Du skal minimum være 16 år før du kan købe øl og vin, og 18 år for spiritus. Du må ikke ryge i offentlige transportmidler og på offentlige steder. Som i Danmark, må der hellere ikke ryges på restauranter, caféer, barer, mm, medmindre de har et rygerum.

Holland - bybillede

Skriv en kommentar