Australien

Australien er et stort land, der er beliggende på den sydlige halvkugle. Landet ligger nordvest for New Zealand samt syd for Indonesien, Østtimor og Papua Ny Guinea. Australien er verdens sjette største land. Der bor omkring 21,5 millioner mennesker. Hovedstaden hedder Canberra, imens Sydney er den største by.

På trods af et areal der næsten er på størrelse med hele Europa, bor der kun 23 millioner folk i Australien, hvor størstedelen af den overskydende plads er dækket af savanne og ørken. Men udover dette er der faktisk stor diversitet i landets natur.

Det er udelukkende de sydøstlige og sydvestlige dele af landet, der er dækket af tempereret klima. Resten af landet dækkes af et tropisk klima.

Hvornår er det bedst at rejse til Australien?

Australien er jo kæmpestort, og har 3 forskellige klimazoner. Den øverste tredjedel er i troperne – imens det meste af det øvrige land ligger i subtroperne. Den sydlige del, ligger i det tempererede bælte. Årstiderne er pga. Australiens placering – omvendte af de danske. Foråret i det tempererede bælte og det subtropiske bælte ligger fra september til november. Sommeren ligger fra December til februar, og efteråret ligger fra marts til maj. Vinteren er fra juni til august.

I det tropiske bælte er der dog kun 2 årstider, nemlig den tørre periode og regntiden. Regntiden ligger ca. fra slutningen af november til starten af april, hvorefter den tørre periode starter. Så, hvornår det er bedst at besøge Australien, afhænger bestemt af hvor du skal hen, og om du foretrækker høj varme, eller mere normale temperature.

Valuta i Australien

Valutaen i Australien er den Australske dollar, en Australsk dollar deles som den Amerikanske dollar op i 100 cent.

Det er typisk nemt at veksle udenlandske penge i Australien, og mange steder tager de i mod rejsechekcs. Den nemmeste måde at håndtere sine penge på, når man rejser i Australien, er at benytte sit internationale kreditkort.

Drikkepenge

Du bestemmer selv om du vil betale drikkepenge i Australien, det er generelt ikke noget der forventes. På finere restauranter, er det ganske normalt, at man belønner en god service med 10 procent.

Great Barrier Reef - Australien

Great Barrier Reef – Australien

Alkohol

Du skal være 18 år før du må købe alkohol i Australien.

Drikkevand

Man kan typisk godt drikke vandet i hanerne uden problemer.

Overnatning

Der er mange forskellige overnatningsmuligheder. Om du er til camping, oteller, pension eller vandrehjem. Man finder alle typer overnatningsmuligheder i alle de større byer.

Transport

De fleste vælger at rejse med fly, hvis de skal på tværs af landet. Der er mange busmuligheder og det er generelt en af de billigste måder at transportere sig rundt. Der findes muligheder for togtransport, men generelt vælger mange turister at leje en bil og selv transportere sig rundt. Prisen er fornuftig og man kan rejse rundt i sit eget tempo. Vær dog opmærksom på at man i Australien kører i venstre side af vejen.

Skal jeg bruge visum til Australien?

Det er ikke alle som ved det, men du skal have visum for at besøge Australien. Alle henvendelser angående visum, skal ske igennem den Australske ambassade i København. Dit pas skal være gyldigt i hele perioden, som du har tænkt dig at være i Australien i.

Hvis du bare skal besøge Australien som turist, kan du ansøge om et eVisitor visum via nettet. Det giver adgang til Australien som turist, og i nogle tilfælde til forretningsrejser. Det tager ca. 3 dage fra ansøgning, til man har visumet. Et eVisitor visum giver adgang i op til 12 måneder efter udstedelse. Du kan finde linket til eVisitor her: https://www.homeaffairs.gov.au/Trav/Visa/Appl.

Husk at reglerne ændres løbende og vi tager selvfølgelig forbehold for fejl.

Operahuset i Sydney

Sydney – Med operahuset i baggrunden – Australien

Huskeseddel ved indrejse

Følgende ting bør du være opmærksom på hvis du vælger at rejse til Australien.

Fødevarer

Det er ikke tilladt at medtage noget organisk ind i Australien, altså fødevarer, frø, planter, jord på dine sko. De er utrolig strikse med det i Australien, og der er ingen grund til at tage nogen chance.

Forsikring

Det blå sygesikringskort dækker selvfølgelig ikke i Australien – Så du skal have tegnet en privat rejseforsikring inden ferien.

Har du penge nok med?

Du skal have penge nok til at kunne klare dig i Australien uden at arbejde. Og du skal være i besiddelse af en returbillet. For den almindelige turist er dette sjældent et stort problem, men hvis du sender nogle signaler, der gør at myndighederne kan få mistanke om, at du har tænkt dig at arbejde i landet, så skal du være beredt på en grundig tjek af din privat økonomi. Her er det en rigtig god idé at være i besiddelse af et godt dækket internationalt betalingskort.

Vaccinationer

Husk at gå til din læge og find ud af hvilke vaccinationer som du bør have inden du rejser til Australien. Der er ikke nogen krav om vaccinationer, når du rejser ind i landet, men for din egen skyld kan det være en rigtig god idé. Som minimum bør man have sin Stivkrampe og Difteri vaccination. Kommer man fra et land med Gul feber skal man typisk også være vaccineret mod denne sygdom og kunne fremvise dokumentation på vaccinationen.

Spørgsmål

Vil du vide mere om rejser til Australien? Stil meget gerne spørgsmål nedenunder. Guiden vil blive udvidet konstant, og vi står klar til at hjælpe.

En kommentar til “Australien”

  1. Hej jeg skal til Australien og arbejde i et år. Et såkaldt working/holiday visum. Har læst et sted at man skal kunne dokumentere at man mindst har 5000 dollars med, men når vi er to, skal vi så have det med hver eller må man godt have det delt op så vi kun skal have 5000 dollars med for to? 🙂 Et andet spørgsmål er om man skal have en returbillet når man er der i et helt år? 🙂 håber i kan hjælpe da jeg ikke ved så meget om det. mvh Glenise 🙂

    Svar

Skriv en kommentar