Liechtenstein

Liechtenstein er et lille fyrstedømme, der er beliggende mellem Østrig og Schweiz. Liechtenstein er, sammen med Andorra, den eneste dobbelt-indlandsstat, der er beliggende i Europa. Landet er i øvrigt også det eneste tysktalende land, der ikke grænser direkte op til Tyskland.

Landet er delt op i 11 forskellige kommuner, der allesammen er en del af fyrstedømmet, der er et konstitutionelt monarki. Liechtenstein er desuden kendt for at være landet med verdens højst BNP pr. indbygger, der lyder på hele 162.000 schweizerfrank, hvilket er nogenlunde det samme som 570.00 danske kroner.

Liechtenstein

Forsikring

Du er dækket af EU´s blå sygesikringskort. EU´s blå kort dækker op til et år, hvor du bliver dækket på lige fod med de lokale beboere. Husk at det ofte vil være en god idé at være dækket ind med en rejseforsikring også.

Rejsetidspunkt

Skisæsonen går fra december til april. Fra maj til oktober der besøger turister primært landet for sightseeing og vandring.

Valuta

Den lokale valuta er Schweizerfranc.

Flyve til Liechtenstein

Den nærmeste lufthavn findes i Zurich i Schweiz, hvorefter man kan rejse videre til Liechtenstein via tog, bil, bus eller taxi.

Transport

Den nemmest måde at komme rundt i Liechtenstein er via bil. Det går ikke så stærkt, da hastighedsgrænsen ofte er fastsat til 50 km/t. Kører man om vinteren er det påkrævet med vinterdæk og nogle steder også med snekæder.

De store biludlejningsfirmaer findes i landet og der er fine muligheder for at leje bil.

Vælger man at køre med taxa, så er taxaerne ret dyr. Der køres med taxameter og der behøves ikke at aftales pris på forhånd.

Der er også faste busser som kører på tværs af byerne. Der er også mulighed for at køre med tog. Der kører tog fra Buchs til Feldkirch, som stopper undervejs ved forskellige stationer.

Mad og drikke

Maden er inspireret af det østriske, schweiziske, tyske og franske køkken. Af specialiteter kan nævnes:

  • Kæsknöpfle mit Apfelmus – Pastalignende ostret med æble sauce
  • Schwartenmagen – Syltet kød i gelé
  • Müesli – Ubehandlede rullede havre, frugt og nødder gennemblødt i vand eller saft
  • Schnitzel – En grillet kotelet af svinekød, serveret med pommes frites
  • Rösti – Groft revet kartoffel i en stegt pandekage

Drikkevand

Du kan roligt drikke vandet fra hanerne.

Drikkepenge

De fleste regninger er der inkluderet drikkepenge på 15%.

Attraktioner

  • Balzers – Se den smukke kirke og et flot og spektakulært slot.
  • Schloss Vaduz – Et historisk slot som også er kongefamiliens hjem. Der er ikke mulighed for at besøge slottet, men det kan ses udefra.
  • Vaduz – Hovedstaden. Der er mange spændende butikker og restauranter. Desuden er katedralen og Liechtenstein Kunstmuseum et besøg værd.

 

Skriv en kommentar